Foto: Radio Maribor/Občina Črna na Koroškem
Foto: Radio Maribor/Občina Črna na Koroškem

Minulo soboto so v Črni na Koroškem odprli težko pričakovano adrenalinsko atrakcijo Olimpline, ki velja za najdaljši neprekinjen zipline v Sloveniji, po nekaterih navedbah pa celo tudi v Evropi.

Ime Olimpline pa ima prav posebno zgodbo, saj so tako imenovano novo atrakcijo poimenovali v poklon sedmim domačinom, ki so bili udeleženci zimskih olimpijskih iger. ''Vožnja je zelo zanimiva, zato menim, da jo mora poskusiti vsak Slovenec. To je zelo pomembna pridobitev tudi za našo državo,'' poudarja Romana Lesjak, županja Črne na Koroškem.

Adrenalinski spust je nepretrgoma dolg, kar 1260 metrov in poteka z Navrškega Vrha nad Črno navzdol proti črnjanskemu smučišču. Pristajalna ploščad je v bližini znane kmetije Kogelnik, višinska razlika med začetno in končno točko pa je 200 metrov. Spust po jeklenici traja približno eno minuto, adrenalinski navdušenci pa lahko pri tem dosežejo hitrost do 120 kilometrov na uro. Do izhodiščne točke adrenalinskega spusta se je sicer mogoče pripeljati, a bodo v Črni najbolj spodbujali pohodništvo in kolesarjenje.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, kjer Romana Lesjak zaupa še nekaj več informacij glede samega ziplina in ostale turistične ponudbe, ki jo lahko doživite v Črni na Koroškem.