Foto: Radio Maribor/AMZS
Foto: Radio Maribor/AMZS

Z Erikom Logarjem, vodjo področja varna mobilnost pri AMZS, smo govorili o izboru za najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika Slovenije 2020 z naslovom Najboljši za volanom, ki je letos k sodelovanju privabil rekordno število mladih med 18. in 26. letom starosti.

''Več kot 4500 mladih se je udeležilo prve stopnje tekmovanja, kjer so reševali spletni kviz. Zmagovalca sta letos postala Petra Prašnikar in Matej Gorjan, ki sta morala pokazati veliko teoretičnega in praktičnega znanja,'' razlaga Logar.

Logar poudarja, da je 50 finalistov v moški kategoriji doseglo vse možno točke, tako da je na koncu odločal čas reševanja. ''Najboljši čas pa je imelo dekle, ki je na dvajset vprašanj pravilno odgovorilo v pičlih dveh minutah. Znanje mladih je resnično na visokem nivoju,'' še dodaja.

Tudi pri praktičnem delu so tako dekleta kot tudi fantje glede spretnosti in znanja izenačeni. O zmagi je odločalo pet vaj, s katerimi so AMZS, Policija in Rdeči križ Slovenije preizkusili njihovo vozniško znanje in spretnosti ter sposobnost ukrepanja v prometni nesreči, pri čemer je bilo treba tudi nuditi prvo pomoč ponesrečencu.

Zmagovalca izbora Najboljši za volanom sta skupaj z drugimi finalistkami in finalisti postala tudi mlada AMZS ambasadorja varne vožnje. Pravtako pa se bosta skupaj s Tomom Dukarićem, ki je dosegel najboljši čas za njima, udeležila mednarodnega tekmovanja mladih voznikov na Poljskem.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora.