Trenutno se predvaja:
Maribor 5
27. januar 2020 ob 12:30 Maribor Glasba

Ritem slovenske glasbe

Oddajo Glasbeni radiogram smo tokrat namenili glasbenikom iz ozadja in predstavili priznanega slovenskega bobnarja Jureta Rozmana, ki je zaigral v skladbah mnogih slovenskih avtorjev.
Foto: Facebook/Jaka Bizjak
Foto: Facebook/Jaka Bizjak

Po navadi v glasbenem svetu vso pozornost namenimo pevkam in pevcem, torej tistim, ki stojijo v ospredju. Njihova glasba pa ne bi zvenela tako kot zveni, brez stricev iz ozadja, brez glasbenikov, producentov, tonskih mojstrov, takšnih in drugačnih ljudi, ki skrbijo, da v trenutku, ko pevec ali pevka stopi na oder vse poteka tako kot mora.

Eden takšnih glasbenikov iz ozadja je tudi Jure Rozman, bobnar, glasbenik in ljubitelj glasbe. Pregled seznama skladb, na katerih je zaigral na bobne, nas pusti navdušene kljub zavidljivim uspehom, pa ostaja skromen in preprost.

Trio, band, orkester, Evrovizija

Jure je priznani studijski bobnar, za svoje skladbe pa ga radi uporabijo mnogi slovenski avtorji. Ritem njegovih bobnov je Slovenijo več krat predstavljal tudi na Evrovizijskih odrih. Ob studijskem delu, Jure svoje znanje in ljubezen do glasbe predaja mlajšim generacijam kot profesor tolkal, njegovi vikendi pa niso čas za počitek. Takrat ga namreč lahko srečamo na odrih širom Slovenije.

Prisluhnite celotni oddaji Glasbeni radiogram!

Glasbeni radiogram: Jure Rozman
Luka Sraka

Nazaj na vrh