V jutranjem programu smo gostili znanega vlogerja in novinarja Cirila Komotarja. Širša Slovenija ga je spoznala po Komotar minuti.

Foto: MMC RTV SLO/Uroš Modlic
Foto: MMC RTV SLO/Uroš Modlic

Kot piše na njegovi spletni strani komotarminuta.com, je svojo novinarsko kariero začel leta 2005 pri avtomobilistični reviji Avto-Šport in spomladi leta 2006 presedlal na spletni portal Siol.net. Tam je v okviru uredništva Avtomoto ustvarjal, pisal, fotografiral in režiral do začetka leta 2017. Danes pozornost v največji meri namenja vlogu Komotar minuta, ki se je uspel v dobrem letu in pol iz popolne anonimnosti prebiti med vidnejše vloge.

"Dokler bom v tem zares užival, bo to kar tako ostalo. Zelo rad ustvarjam, z besedami, fotografijo, videom ….," pove Komotar. V svojih vlogih zelo rad opozarja na varnost, prikazuje na pravilne tehnike in opozarja, kako se je treba varno pripeti itd. "Jaz tako pravim, da popolnega voznika ni, ne glede na to, koliko avtomobilov si že peljal in koliko kilometrov prevozil. Vedno je še prostor za kaj se naučit in v tem pogledu ostat skromen in voljan sprejemat novo znanje. Zato ker vsi delamo napake in tega se je treba zavedat … in, če se zavedaš svojih napak in si pripravljen kaj spremenit, te to naredi vedno boljšega voznika. K temu moramo stremeti."

S jutranjim voditeljem Kristijanom Šmidom sta klepetala tudi o tem, da se avtomobili v zadnjih letih zelo spreminjajo. "Postajajo vse pametnejši in vse bolj komplicirani. Vsake toliko časa se vsedem v kakšen avtomobil, ki je po svoji zasnovi bolj preprost in potem po dolgem času spet prstne blazinice položim na klasične tipke in moram reči, da mi kar paše. Tako da včasih bi lahko šle kakšne stvari bolj počasneje naprej kot v resnici gredo."

Slovenski avto leta je postala Škoda Octavia, ki je Ciril ni sicer postavil na prvo mesto. Stvar okusa šoferja pa je, kar si želi. "Ko delam video posnetke, vedno pristopam z vidika kupca. Vsak avto ima svojega kupca," je še dodal Ciril Komotar.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora: