Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Na današnji praznik slovenskega športa sta v jutranjem programu svoj krog odtekla sodelavca Robert Zajšek in Bratko Zavrnik.

In to prav gotovo ne v tišini, pač pa s posebnim namenom predstaviti 5. Mariborski mestni tek. Tekla sta od našega RTV Regionalnega centra Maribor pa do Trga Leona Štuklja in nazaj, vmes pa poklepetala z Majo Bezjak iz Športne zveze Maribor.

Športna zveza Maribor se je letos že petič lotila organizacije mariborskega mestnega teka. Zaradi aktualnih epidemioloških razmer, seveda nekoliko drugače.

»Poteka od danes do nedelje, tekači se prijavijo, prijava je brezplačna, prejmejo svoj profil, odtečejo poljubno traso in dvignejo tekaški »švic trak«. Z njim pa se fotografirajo na eni izmed tekaških točk, ki so postavljene Trgu Leona Štuklja, na promenadi mestnega parka, na Lentu in na začetku Betnavskega gozda,« je v jutranjem programu povedala Maja Bezjak.
Tekači se lahko prijavijo do nedelje do 24. ure in odtečejo svojo traso. »Vsi pa bodo prejeli tekaški trak in spominsko medaljo, prvih 400 pa še tekaško majico,« je še zjutraj izpostavila naša sogovornica. Podrobnejše informacije so dostopne na uradni spletni strani teka gibajmaribor.si.

Celotnemu oglašanju lahko prisluhnete tukaj: