Trenutno se predvaja:
Maribor 1
16. maj 2018 ob 11:07 Maribor Šport

Vijoličasti in zmajčki v nabito polnem Ljudskem vrtu

Vijoličasti in zmajčki v nabito polnem Ljudskem vrtu
Foto: Radio Maribor

Do konca nogometnega državnega prvenstva so na sporedu le še tri tekme, prava poslastica pa nas čaka že v soboto ob 20.30, ko se bosta v mariborskem Ljudskem vrtu v derbiju 34. kroga pomerila Maribor in Olimpija.

Vijoličasti so po zadnjem medsebojnem obračunu v srečanju 25. kroga v Stožicah, ki se je končal z neodločenim izidom 1:1, skupno nanizali kar 26 točk (všteta je tudi zaostala tekma s Triglavom). Olimpija, ki je imela spomladi že 10 točk prednosti pred branilci naslova državnih prvakov, jih je zbrala le 15. Z remijem Ljubljančanov proti Ankaran Hrvatinom na zadnji tekmi pred domačimi navijači in zmago vijoličastih v gosteh proti Krškemu z 2:1, se je NK Maribor znova prebil na vrh lestvice in ima »veliko« točko prednosti pred večnim tekmecem.

Tekmo bomo v živo spremljali tudi na Radiu Maribor, dodajamo pa še krajšo verzijo posebnega obvestila NK Maribora, ki so ga zapisali tudi na njihovi spletni strani.

Pristojni organ je za tekmo predpisal odlok o personalizaciji. Vstop bo mogoč s predložitvijo osebnega dokumenta in vpisanimi podatki na vstopnici. Ljudski vrt bo odprl vrata ob 19:00. Zaradi preverjanja dokumentov in drugačnega režima vstopa se je priporočljivo prej odpraviti na tribune.

Na dan tekme bo treba upoštevati tudi spremenjen prometni režim okoli stadiona:
- od 5:00 zapora parkirišč na Gregorčičevi, Mladinski in Kajuhovi ulici
- od 15:00 do 24:00 popolna zapora Gregorčičeve, Mladinske, Prežihove, Kajuhove in Vilharjeve ulice

In še to. Ob predložitvi vstopnice za derbi bo na vseh mestnih avtobusnih linijah, ki vozijo v mestno središče ali iz njega ali v bližino stadiona, od 18. ure do konca voznega reda prevoz brezplačen.

Dejan Rat, *

Nazaj na vrh