Okolje
Izhodiščna podstran za informacije povezane z okoljem, pomenom čiste narave, vremenom, kmetijstvom, vodami, onesnaževanjem.


MMC

Zeleni petek
Zeleni petek v ospredje postavlja okolje. Z razlagalnimi videi in poglobljenimi članki bomo pokazali, kako pomembno je naravno okolje, v katerem živimo, kaj se lahko zgodi, če ga uničimo, in o čem moramo razmišljati in nato delovati, če želimo v prihodnosti vsaj približno še živeti, tako kot živimo – ali celo bolje.
Vreme
Bodite obveščeni o vremenski situaciji. Vremenski obeti in napoved za Slovenijo, gorski svet, sosednje pokrajine, vpliva vremena na počutje, UV indeksa, cvetnega prahu v zraku.
Vremenska slika, satelitska slika Slovenije in EU. Novice povezane z vremenom. Temperature morja in jezer, pozimi informacije o snežnih razmerah.
Kmetijstvo
Informacije s področja kmetijstva v Sloveniji in EU. Poslovne informacije o razmerah, spremembah in trendih na kmetijskih trgih, kmetijska okoljska problematika, zakonodaji, strateškemu razvoju kmetijske panoge in druge ažurne informacije.
Voda
Vsebine o vodni problematiki. Okoljski in zakonodajni in drugi vidiki oskrbe s čisto pitno vodo v potrebnih količinah. Poplavna problematika in druge teme povezane z vodo.
Onesnaževanje
Kako preprečevati in zmanjševati onesnaževanje v vodi, zemlji, zraku? Kakšne so zdravstvene, okoljske in druge posledice onesnaževanja? Kaj lahko naredi posameznik in družba, da se preprečuje onesnaževanje?
Narava
Zemlja je le ena. Zato moramo planet, na katerem živimo, ohranjati in razvijati na sonaraven in glede na večanje svetovne populacije, predvsem na vzdržljiv način. Ljudje smo odgovorni, da bo naš planet živel in vse rastlinske in živalske vrste na njem, da bomo zato lahko živeli tudi mi.
V imenu narave
Podkast o naravi in ljudeh, ki jo strastno raziskujejo in odgovorno varujejo.


Televizija Slovenija

Ljudje in zemlja
Izobraževalno-svetovalna oddaja, ki obravnava domala vse vidike kmetijstva v najširšem pomenu besede. Prvenstveno se ukvarja z neposrednimi deležniki (proizvajalci v posamezni kmetijski panogi) in njihovimi izkušnjami, problemi in praktičnimi rešitvami, vsebino pa nadgrajuje s strokovnjaki in drugimi deležniki, ki lahko kakorkoli vplivajo na razvoj te gospodarske panoge. Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah.
Biotopi
Biotop je življenjski prostor za rastline in živali. Biotopi pa so tudi serija dokumentarnih in izobraževalnih oddaj, ki gledalcu razkriva nekatere življenjske prostore in predstavlja posamezne živalske vrste in rastline.
Slovenija je sicer majhna, vendar izredno bogata. Biodiverziteta oziroma raznolikost življenja na našem ozemlju je izjemna. Še vedno se lahko pohvalimo tako z rastlinskimi in živalskimi vrstami, kot tudi z naravnimi življenjskimi okolji, ki drugod po Evropi izginjajo. Vendar pa so tako rastline in živali, kot njihova specifična okolja v nevarnosti.
Ekoutrinki
Biti ekološko osveščen danes ni samo nujno, je tudi modno. To je tudi sporočilo oddaje Ekoutrinki, ki bo na razumljiv in poljuden način približala dogajanje na področju varovanja okolja, obnovljivih virov energije, ravnanja z odpadki, zelenih tehnologij in varnosti hrane, predvsem pa skušala pokazati, kako v vsakdanjem življenju delovati v lastnem okolju.
Slovenski vodni krog
Serija Slovenski vodni krog predstavlja slovenske reke, jezera, in vodno krajino Slovenije.
Zelena generacija
Projekt Zelena generacija - Generation Renewal for CAP, povezuje oddaje in ciljne javnosti Otroškega in mladinskega programa v oddajah Firbcologi, Infodrom in Studio Kriškraš, ki nagovarjajo mlade različnih starostnih skupin ter kratek format oddaj #Zelena generacija – Young Village Folk, ki informira in ozavešča o odprtih vprašanjih evropskega kmetijstva in razvoju podeželja na podlagi aktualne tematike in zamenjave generacij v pridelavi hrane, ki je tudi ena izmed devetih prioritet skupne kmetijske politke po letu 2020.


Radio Slovenija

Od setve do žetve
Oddaja o življenju na podeželju prinaša aktualne teme kmetijstva, gozdarstva in prehrane. Zajema vsebine, pomembne za ohranjanje tradicije in za modernizacijo vitalnega podeželja. Seznanja s tehnologijami prijaznim do ljudi, živali in okolja. Širši javnosti približuje življenje na kmetijah in primere dobrih praks.
Zeleni nasvet
Kratki nasveti strokovnjakov s področja pridelave zelenjave, sadja, cvetja … Kako in kdaj sejati in saditi, kdaj obrezovati, koliko gnojiti, kako kombinirati vrtnine, kako načrtovati okrasni vrt …
Mimo grede
Oddaja o urbanem vrtičkanju.


Televizija Koper

Na vrtu
V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed.
Na sončni strani
V dokumentarno informativni oddaji Na sončni strani predstavljamo naravne lepote Slovenije. Kako upravljamo z našim okoljem in kako to v dobrih praksah počnejo tudi v naši soseščini? Ugotavljamo tudi, na kakšen način škodujemo naravi in s kakšnimi ukrepi se lahko takšnemu ravnanju zoperstavimo. Precejšen del oddaje je namenjen tudi problematiki morskega okolja in ohranjanju le tega. Oddaja Na sončni strani nastaja v sodelovanju z evropskim projektom ZELENA KOHEZIJA (rtvslol.si/zelena-kohezija).


Radio Koper

Morje in mi
V oddaji raziskujemo teme, povezane s pomorstvom. Posvečamo se vprašanjem varovanja in zaščite občutljivega slovenskega in svetovnega morskega in priobalnega okolja. Predvsem pa pripovedujemo zgodbe. Zgodbe ljudi, ki od morja živijo, ali pa so z njim tako ali drugače tesno povezani.


Radio Maribor

Sejemo nasvete
V rubriki Sejemo nasvete strokovnjaki s Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor delijo aktualne nasvete vrtičkarjem in kmetovalcem (poljedelcem, sadjarjem, vinogradnikom, vinarjem …).