Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Enota TV produkcija se deli na skupine za vizualno oblikovanje, studijsko mobilno področje, postprodukcijo, snemanje, realizacijo in TV tehniko.

Služba za vizualno oblikovanje združuje strokovnjake, ki ustvarjajo vizualno podobo Televizije Slovenija. Sestavljena je iz šestih področnih skupin grafike, scenografije, kostumografije in stilistike, maske, osvetljave in TV ateljejev.

Studijsko mobilno področje obsega dela v studiih in na terenu. Sestavljeno je iz štirih skupin in sicer skupine za video, skupine za avdio, skupine za reportažna vozila in skupine asistentov. Pokrivajo vseh pet studiev in režij v Ljubljani, oba reportažna avtomobila, ter skupino za prenose.

V okvir postprodukcije sodi skupina za zajem materialov iz različnih nosilcev in snemanja, TV-montaža v okviru katere se ustvarja s pomočjo slike in zvoka ustvarja preproste in vsem razumljive zgodbe, sinhro studii, kjer se oblikuje zvok in skupina za podnaslavljanja -celotne postopke podnaslavljanja tujejezičnih oddaj.

V skupini za snemanja delujejo skupine snemalcev in asistentov in skupine kamermanov. Vizualizacija je osnova za vsako oddajo, posnetki morajo bito skrbno oblikovani, premišljeni, izbrani in usklajeni. Pri tehnični produkciji televizijskega programa je to eden najpomembnejših členov v verigi ustvarjanja oddaj.

TV-tehnika celovito skrbi za področje televizijske tehnologije, to je za izbor ali razvoj opreme, implementacija, izobraževanje uporabnikov ter spremljanje uporabe in delovanja opreme, ter nenazadnje njena nadomestitev ali posodobitve. Sestavlja jo oddelek sistemskega razvoja, oddelek administratorjev, oddelek tehnologov ter oddelek predvajanja programov in TV-razdelilnica, katera skrbita za tehnično kakovost posredovanja signalov v in iz hiše ter tudi znotraj hiše.