Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Televizija Slovenija

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Televizija Slovenija pripravlja vsebine za tri nacionalne in dva regionalna programa. Zagotavlja kakovostne in verodostojne vsebine za raznoliko občinstvo, tudi za posebne ciljne skupine, kot so narodnostne manjšine, etične skupnosti, ljudi z različnimi oblikami invalidnosti in druge. Poslanstvo javne televizije uresničuje na različne načine. Z objektivnim, verodostojnim, kakovostnim in pravočasnim posredovanjem aktualnih informativnih vsebin. Prek kulturnih in umetniških programov promovira slovensko kulturo, spodbuja kulturno ustvarjalnost in svobodo umetniškega ustvarjanja, izobražuje, svetuje in razvija jezikovno kulturo ter skrbi za raznovrsten program za otroke in mladostnike. V okviru razvedrilnih vsebin se pripravljajo različne oddaje, ki predstavljajo slovensko glasbeno sceno, družinske in trendovske oddaje, kvizi, posredujejo se informacije o turizmu in popotniških destinacijah. Športi navdušenci lahko prek nacionalnih programov spremljajo večino domačih in mednarodnih športnih dogodkov. Prek ostalih programov gledalcem posredujejo informativne, svetovalne, izobraževalne, lokalne in zabavne vsebine na sproščen in zanimiv, hkrati pa tudi na kredibilen in poglobljen način in se dotikajo številnih življenjskih tem.

Pri nastajanju programa, še posebej pri lokalnih vsebinah, sodelujejo z dopisniki iz slovenske dopisniške mreže, kjer deluje devet dopisniških lokacij. Dopisniška mreža v tujini pa sestavljajo dopisniška mesta v Beogradu, Rimu, Berlinu, Bruslju, Moskvi, New Yorku, na avstrijskem Koroškem in v Furlaniji - Julijski Krajini. Pogodbeno pa sodelujejo tudi s sodelavci dopisniki v Londonu, Pekingu in na Bližnjem vzhodu.

TV Slovenija je v HD- ločljivosti prvič poskusno oddajala program Olimpijskih iger v Pekingu 2008, na testnem HD-kanalu. Po tem je bil HD-kanal namenjen za izmenično predvajanje vsebin s 1. in 2. programa, ki jih je TV Slovenija producirala v visoki ločljivosti, ostale vsebine so bile predvajane kot iz SD v HD pretvorjena slika. Od 1. junija 2012 lahko prvi in drugi program Televizije Slovenija spremljate tako v HD (high definition) kot v SD (standard definition) ločljivosti. OD junija 2018 je na voljo v HD ločljivosti tudi tretji program Televizije Slovenija. Programe je mogoče spremljati v SD in HD ločljivosti prek prizemnega omrežja, kabelskih in IP- operaterjev. Programi v HD ločljivosti so skladno s pogoji RTV Slovenija, vključena v osnovne programske pakete, ne v dodatno plačljive HD-pakete operaterjev.

Prvo televizijsko oddajanje beležimo leta 1957, Televizija Slovenija je pričela redno oddajati poskusni program iz televizijskega studia v Ljubljani 11. septembra 1958. To je dan, ki ga štejemo za rojstni dan televizije. Redno oddajanje televizijskega programa sledi od 28. novembra istega leta.

Naša dejavnost

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov