Javni zavod RTV Slovenija obsoja javno razkrivanje zdravstvenega stanja zaposlenih iz izključno senzacionalističnih vzgibov, če, seveda, zaposleni sami tega javno niso razkrivali. Še posebej zaskrbljujoče in obsojanja vredno je razkrivanje zdravstvena stanja zaposlenih, ki niso javne osebnosti, pri tem pa neresnično pripisovanje domnevnih razlogov za takšno zdravstveno stanje.

Spletni časopis je v nedavno objavljenem prispevku poročal o obisku reševalnega vozila na RTV Slovenija, pri čemer je izpostavil zaposleno, ki da naj bi potrebovala zdravniško pomoč. Menimo, da je imel zapis izključno senzacionalistični namen.

Ostro obsojamo tudi izpostavljanje še druge zaposlene, ki, poudarjamo, ni javna osebnost. Spletni portal širi lažno informacijo, da je zaposlena kot navaja novinar »kolapsirala« zaradi poskusa vplivanja zdajšnjega predsednika Uprave RTV Slovenija na njeno delo. Novinarja pozivamo, naj preneha s širjenjem lažne informacije in nepotrebnim izpostavljanjem zaposlene in da naj v skladu z novinarskim kodeksom spoštuje pravico posameznika do zasebnosti.