Mesečni jazzovski koncerti pod naslovom JAZZ ARS ALL STARS potekajo praviloma ob nedeljah, v sodelovanju s Cukrarno, novim kulturnim centrom v Ljubljani. V Cukrarna baru bomo predstavljali najboljše domače in tuje jazzovske zasedbe, vse koncerte pa bomo neposredno prenašali na Programu Ars. Video prenos bo mogoče spremljati tudi na spletni strani rtvslo.si in družbenih omrežjih RTV Slovenija, Program Ars in Cukrarna bar.

Lia Pale & mathias rüegg - JAZZ ARS ALL STARS

Na prvem koncertu, ki je bil na sporedu v nedeljo, 21. 11. 2021, je nastopila švicarsko-avstrijska zasedba, ki jo vodita Lia Pale in mathias rüegg. V nedeljo, 12. 12. 2021, pa bo na sporedu koncert domače jazzovske zasedbe, ki jo vodi bobnar Aleš Rendla.


Aleš Rendla kvintet

12. 12. 2021 ob 20.00 v Cukrarna Baru in v neposrednem prenosu na Programu Ars

Aleš Rendla. Foto: Matjaž Vrečko
Aleš Rendla. Foto: Matjaž Vrečko

Aleš Rendla je že tri desetletja na samem vrhu kreativnih jazzovskih glasbenikov pri nas. Igral je v nekaterih kultnih zasedbah, kot sta Begnagrad in Quatebriga. V Cukrarna baru se mu bo med drugimi pridružil dolgoletni glasbeni sopotnik, basist in skladatelj Nino De Gleria.

Na programu bodo izbrane skladbe, ki so nastajale v zadnjih letih in, ki so bile izdane na dveh avtorskih ploščah z naslovom Zgodbe in Sanjarije. Nekatere kompozicije bodo izvedene premierno, zato nas vsekakor čaka glasbeno popotovanje, prepleteno s svobodno improvizacijo in nepredvidenimi glasbenimi doživetji. V kvintetu se bodo predstavili tudi pianistka Rebeka Zajc, saksofonist Primož Fleischman in klarinetist Aljaž Rendla.


Napovedujemo:

30. 1. 2022 ob 20.00

Jure Pukl & Marko Črnčec

V mesecu januarju bosta nastopila dolgoletna sodelavca in glasbenika, ki sta se uveljavila tudi v svetovni prestolnici jazza, New Yorku. V sklopu koncertov Jazz Ars All Stars bosta prvič nastopila v duu. Izvajala bosta povsem nove skladbe in priredbe popularnih, klasičnih ter jazzovskih skladb.

Jure Pukl. Foto: Aljoša Videtič
Jure Pukl. Foto: Aljoša Videtič
Marko Črnčec. Foto: Dejan Bulut
Marko Črnčec. Foto: Dejan Bulut