Finalnem TV-izboru EMA freš, ki bo v petek, 28. januarja, in na katerem bodo dobili štiri zmagovalce, sledijo trije sobotni večeri namenjeni izboru slovenskega predstavnika za tekmovanju za Pesem Evrovizije 2022.

Gostitelja treh večerov letošnjega izbora EMA. Foto: Adrian Pregelj
Gostitelja treh večerov letošnjega izbora EMA. Foto: Adrian Pregelj

Skozi dva predizbora in veliki finale vas bosta popeljala Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin

»To, da so nama z Bojanom zaupali vodenje tako velikega in pomembnega festivala, kot je EMA 2022, mi je v neskončno čast. Ni leta, ko ne bi spremljala izbora za pesem Evrovizije, zato je to zame res poseben trenutek. To leto se mi zdi EMA prav posebna, saj bo nastopilo ogromno mladih, svežih glasbenikov, ki pa se nastopa lotevajo zelo resno. Ravno zato mislim, da bo letos v zraku prav posebna mladostna energija, h kateri pa upam, da bova pripomogla tudi midva z Bojanom. Komaj čakam, da bova lahko vse gledalce popeljala skozi tri tekmovalne, a sproščene večere odličnega showa in nove glasbe,« napoveduje Melani Mekicar.

»EMA in Pesem Evrovizije sta zame že od nekdaj en tak mini praznik in v času, ko nas obkrožajo same slabe novice in prevladuje negativna energija, nujno potrebujemo dobro dozo zabave. Upam, da se bodo gledalci sproščeni posedli pred TV-zaslone in uživali v glasbi,« še dodaja Bojan Cvjetićanin.

16 uveljavljenih glasbenikov, ki bodo nastopili na izboru EMA 2022. Foto: EMA / osebni arhiv izvajalcev
16 uveljavljenih glasbenikov, ki bodo nastopili na izboru EMA 2022. Foto: EMA / osebni arhiv izvajalcev

Prvi predizbor bo v soboto, 5. februarja, ob 20.20 z neposrednim prenosom na TV SLO 1. Nastopilo bo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca Eme freš v naslednjem vrstnem redu: July Jones, David Amaro, Le Serpentine, Bowrain & Brina, zmagovalec EMA freš (1), zmagovalec EMA freš (2), Jonatan Haller, Batista Cadillac, Zala Smolnikar - Z Á L I in Manouche.


izvajalecnaslovglasbabesediloaranžma
1JULY JONESGIRLS CAN DO ANYTHINGJuly Jones, Toby ScottJuly Jones, Toby ScottJuly Jones, Toby Scott
2DAVID AMAROŠE VEDNO SI LEPAGoran ŠaracRok LunačekAleksandar Valenčić
3LE SERPENTINETUD TEB SI LAHK ZGODIŽiga JokićŽiga JokićŽiga Jokić, Žiga Rezar
4BOWRAIN & BRINAČAS JEBowrainGregor KosiBowrain, Mario Babojelić, Luka Uršič – KALU
5Zmagovalec EMA freš----
6Zmagovalec EMA freš----
7JONATAN HALLEROBZORJEJonatan Haller Pereira, Satja Medvešek, Dvided21Jonatan Haller Pereira, Miha RednakSatja Medvešek, Dvided21, Jonatan Haller Pereira
8BATISTA CADILLACMIM PRAVILMatija Koritnik, Urban Lutman, Martin Štibernik, Tadej KoširMatija Koritnik, Benjamin Krnetić, Martin ŠtibernikMartin Štibernik
9Zala Smolnikar - Z Á L IV OGLEDALUZala SmolnikarZala SmolnikarZala Smolnikar
10MANOUCHESI SAMA?Robert PiklRobert PiklRobert Pikl, Luka Ipavec, Krešimir Tomec

Teden dni kasneje, 12. februarja, ob 20.20 boste lahko na TV SLO 1 spremljali še drugi predizbor, v katerem boste slišali še 10 novih skladb, ki jih bodo izvajalci predstavili v naslednjem vrstnem redu: Mia Guček, Gušti feat. Leyre, Klara Jazbec, Vedran Ljubenko, zmagovalec EMA freš (3), zmagovalec EMA freš (4), Anabel, BQL, Hauptman in Eva Moškon.


izvajalecnaslovglasbabesediloaranžma
1MIA GUČEKINDEPENDIENTEMia Guček, Octavian Rasinariu, Patrick JamnikMia Guček, Octavian Rasinariu, Patrick JamnikPatrick Gold, Patrick Jamnik
2GUŠTI feat. LEYRENOVA ROMANTIKAMiha Guštin - GuštiMiha Guštin - GuštiŽare Pak
3KLARA JAZBECVSE KAR IMAMRaayMarjetka VovkRaay Music
4VEDRAN LJUBENKOH2O DIETAVedran Ljubenko, Jakov ZadroVedran Ljubenko, Igor BračičVedran Ljubenko, Jakov Zadro
5Zmagovalec EMA freš----
6Zmagovalec EMA freš----
7ANABELTENDENCYAna Tržan - AnabelAna Tržan - AnabelŽan Serčič
8BQLMAJRaay, Anej PiletičMarjetka VovkRaay Music
9HAUPTMANSLEDIMŽan Hauptman, Vid TuricaŽan HauptmanŽan Hauptman, Vid Turica
10EVA MOŠKONKLIKINermin PuškarSrečko MeolicNace Jordan

Iz vsakega predizbora se v finalni izbor uvrsti šest skladb (tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju žirije). V finalnem izboru, ki bo v soboto, 19. februarja, ob 20.20 na TV SLO 1 se bo tako predstavilo 12 skladb. Zmagovalna skladba bo določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50-50.

Napovednik: Ema 2022, od 5. - 19.2.2022

Vse novosti povezane z izborom EMA 2022 lahko spremljate tudi na uradni spletni strani in na družabnih omrežjih Instagram, Facebook, Youtube in TikTok, kjer bomo v četrtek, 20. januarja, in petek, 21. januarja, prvič objavili 30 sekundne izseke tekmovalnih skladb.