Na natečaju programa Ars bomo že tridesetič izbirali najboljše pisce kratkih zgodb!

Svoje delo lahko oddate do 8. junija 2021!

Natečaj bo tudi letos potekal samo elektronsko, zato svoje delo, dolgo do 6300 znakov s presledki, oddajte do 8. junija na Arsovi spletni strani in v ustrezno okence vpišite šifro.

Predvidena je nagrada Arsova lastovka v vrednosti 1000 evrov. Poleg te pa bo Radio Slovenija nekaj izbranih del, ki bodo izpolnila kriterije in pričakovanja komisije, tudi odkupil. Dobitnik nagrade in avtorji drugih izbranih zgodb bodo po razglasitvi rezultatov svoje avtorstvo dokazali s kopijo nagrajenega dela.

30. natečaj za najboljšo kratko zgodbo

Komisija bo svoje odločitve predstavila 27. julija 2021 v oddaji Svet kulture, na teletekstu in spletnih straneh RTV Slovenija. Nagrajenca in avtorje drugih izbranih zgodb pa bomo predvidoma razglasili 15. septembra 2021 na slavnostni prireditvi.

Jurij Černič, avtor lanskoletne zmagovalne kratke zgodbe Vlak ob 6.15. Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Jurij Černič, avtor lanskoletne zmagovalne kratke zgodbe Vlak ob 6.15. Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Nagrajeno in druga dela bomo predvajali v zadnji četrtini leta v oddaji Literarni nokturno na prvem in tretjem programu Radia Slovenija. Zmagovalno zgodbo lanskega leta Vlak ob 6.15, ki jo je napisal Jurij Černič, lahko poslušate na tej povezavi, na njej so zbrane tudi vse zmagovalne zgodbe od leta 1992 naprej.

Podrobnejše informacije o letošnjem natečaju za najboljšo kratko zgodbo najdete tukaj.