Na Dunaj bo odpotovala Maraaya. Foto: Jani Ugrin
Na Dunaj bo odpotovala Maraaya. Foto: Jani Ugrin
Gostitelji izbora Tinaka Kovač, Darja Švajger, Nejc Šmit in Maja Keuc.
Gostitelji izbora Tinaka Kovač, Darja Švajger, Nejc Šmit in Maja Keuc. Foto: Jani Ugrin

Predstavnika za letošnjo Pesem Evrovizije smo dobili po dveh krogih tekmovanja. Po predstavitvi vseh osmih pesmi sta se po odločitvi strokovne komisije v sestavi: Darja Švajger, Maja Keuc in Tinkara Kovač v superfinale uvrstili Maraaya s skladbo Here for you (Raay, Marjetka Vovk / Charlie Manson, Raay / Raay, Art Hunter, Tomass Snare) in Rudi Bučar en Figoni s skladbo Šaltinka (Rudi Bučar / Rudi Bučar / Rudi Bučar, Gaber Radojevič).

Po vnovični predstavitvi superfinalistov in telefonskem glasovanju so gledalci in poslušalci oddaje EMA 2015 odločili, da nas bo na izboru za Pesem Evrovizije 2015 na Dunaju predstavljala Maraaya. Avtorji skladbe Here for you so Raay, Marjetka Vovk / Charlie Manson, Raay / Raay, Art Hunter, Tomass Snare.

Gostitelji izbora Nejc Šmit, Darja Švajger, Maja Keuc in Tinkara Kovač so se ob 20. izboru EMA spomnili nekaterih skladb, ki so nas v preteklosti predstavljale na Pesmi Evrovizije. Nejcu, ki je igral na kitaro, so se pridružile gostiteljice v skladbah Tih deževen dan, Dan ljubezni, Prisluhni mi, No one.

Gostiteljici večera Darja Švajger in Maja Keuc sta s svojim nastopom obudili tudi spomin na zadnji dve evrovizijski zmagovalki - Rise like Phoenix (2014) in Euphoria (2013). Naša lanskoletna predstavnica na Pesmi Evrovizije na Danskem Tinkara Kovač pa je premierno predstavila svojo novo skladbo Cuori di Ossigeno (Srca iz kisika).

Nejcu so se v spremljevalnem programu na odru pridružili tudi člani skupine Maestro, plesalka Nadiya Bichkova in kraljica jodlanja Brigita Vrhovnik Dorič.

Dogajanje v zakulisju Eme je spremljal Jan Kok, neposredni prenos dogajanja pa so gledalci lahko videli na MMC TV. Poslušalci so neposredni prenos poslušali na Radiu Koper in Radiu Maribor,v kombinaciji s športnim prenosom pa tudi na Valu 202.

Oddaja Zakulisje Eme 2015


Jutri bomo ob 17.20 na prvem programu Televizije Slovenija razkrili zakulisje Eme 2015. Reporterka Špela Močnik bo gledalcem predstavila celoten potek dela vseh ekip vključenih v pripravo oddaje. Gledalci bodo lahko videli tudi dogajanje med snemanjem oddaje, dogajanje v zaodrju, kjer se bodo družili izvajalci in avtorji skladb, novinarji, fotografi … med Emo in še kaj …

Foto: Jani Ugrin