Grafika: TV Koper/Capodistria
Grafika: TV Koper/Capodistria

Mesečna glasovanja so sodelujoči mediji nadomestili z letnim izborom osebnosti, ki so na najrazličnejših področjih ustvarili prepoznavne presežke. A zadnjo besedo, kdo je Osebnost Primorske v letu 2021, so ponovno imeli bralci, poslušalci in gledalci, ki so izbirali med desetimi nominiranci.

Primož Krečič Foto: RTV SLO/Alan Radin
Primož Krečič Foto: RTV SLO/Alan Radin

Primož Krečič je kot izjemna in karizmatična osebnost s svojo vizijo, povezovalnostjo, vztrajnostjo in s svojo neutrudno ekipo uresničil sanje vseh, ki so si želeli in prizadevali za pridobitev edinstvenega instrumenta, orgel znamenite züriške dvorane Tonhalle. Ni se ustrašil tveganja, nepredstavljivih stroškov, niti nasprotujočih si mnenj. Okrog sebe je zbral somišljenike, sodelavce in vse, ki so lahko kakorkoli prispevali k uresničitvi cilja. Danes na izjemno estetsko in slogovno prefinjeno obnovljenem koru stoji veličastna kraljica instrumentov – pridobitev ne le za Koper, temveč tudi za širšo slovensko in tujo kulturno javnost.

Naj jabolko zlati tudi v prihodnost, da bomo bolj ljudje, iskali dobro in tisto, kar nas povezuje.

Primož Krečič

Primož Krečič je ob prejemu priznanja povedal: »Te orgle so povezale ves Koper in še širše, vsi smo začutili ta prostor. Naj jabolko zlati tudi v prihodnost, da bomo bolj ljudje, iskali dobro in tisto, kar nas povezuje.«

Foto: RTV SLO/Alan Radin
Foto: RTV SLO/Alan Radin

Sklepna prireditev, ki je bila letos zaradi epidemioloških razmer ponovno zasnovana kot TV-oddaja, je potekala iz prenovljenega radijskega studia Hendrix. Zmagovalcu Osebnosti Primorske 2021 so podelili nagrado zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca.

Oddajo sta vodila Mairim Cheber (Radio Trst A) in Iztok Novak Easy (Radio Koper), za glasbene vložke pa sta poskrbela Tinkara Kovač in pianist Davor Klarič. Prenos sklepne prireditve je potekal na Radiu Koper, Radiu Trst A, spletu in Facebook straneh vseh sodelujočih medijev. Posnetek bo na TV Koper/Capodistria predvajan isti večer ob 22.30.

Za Osebnost Primorske 2021 so bili predlagani: Mojca Milone, Mario Fafangel, Primož Krečič, Cvetka Kernel, Alexander Gadjiev, Lara Komar, Igor Miljavec, Andreja Gulič in Matej Maver, Gorazd Bajc in Borut Klabjan ter Matteo Parenzan.

Foto: Primorske novice
Foto: Primorske novice