Ekipa, ki bo preiskovala zapleten primer trupla v jezeru: Osterc (Matej Puc), Tina (Nika Rozman), Brajc (Gregor Čušin) in Birsa (Sebastian Cavazza). Foto: Sašo Štih
Ekipa, ki bo preiskovala zapleten primer trupla v jezeru: Osterc (Matej Puc), Tina (Nika Rozman), Brajc (Gregor Čušin) in Birsa (Sebastian Cavazza). Foto: Sašo Štih
Jezero
Glavno vlogo višjega inšpektorja Tarasa Birse v Jezeru igra Sebastian Cavazza. Foto: Sašo Štih
Jezero
Nika Rozman v vlogi mlade kriminalistične pripravnice Tine. Foto: Sašo Štih

»Roman Jezero je sam po sebi zelo filmičen, poln intrigantnih zapletov in zanimivih likov, postavljen je v idilično pokrajino triglavskega narodnega parka,« o svojih motivih za pisanje in režiranje nadaljevanke pove Matevž Luzar. Scenarij nadaljevanke so izkušeni filmski avtorji Luzar, Miha Hočevar in Srđan Koljević napisali skupaj z avtorjem knjižne uspešnice Jezero Tadejem Golobom.
Snemanje bo trajalo 47 dni, predvidoma do sredine februarja, potekalo bo na lokacijah v Ljubljani ter v Bohinju in njegovi okolici.

Trd oreh za višjega inšpektorja Birso
Višji inšpektor Taras Birsa (Sebastian Cavazza), bivši alpinist, se na poti z novoletne zabave proti domu zaplete v preiskavo umora. Iz bohinjskega jezera je naplavilo truplo dekleta brez glave in pred Tarasom je izziv, ki ga ne bo mogoče zlahka premagati.
V preiskovalni ekipi, ki raziskuje vedno bolj kompleksen primer umora, so poleg Tarasa še mlada pripravnica Tina (Nika Rozman) ter kolega inšpektorja Brajc (Gregor Čušin) in Osterc (Matej Puc).

V ostalih vlogah se predstavljajo znane slovenske igralke in igralci Nataša Barbara Gračner, Matjaž Tribušon, Vlado Novak, Igor Samobor, Brane Završan, Jana Zupančič in drugi.

Soustvarjalci nadaljevanke Jezero so direktor fotografije Miloš Srdić, scenograf Miha Knific, kostumografka Nadja Bedjanič, oblikovalka maske Eva Uršič in številni drugi.

Vir fotografij: Sašo Štih.

Fotografije v polni resoluciji najdete tukaj, tukaj in tukaj.

režiser Matevž Luzar in glavni igralec Sebastian Cavazza Foto: Sašo Štih
prizor s snemanja krimi dramske nadaljevanke Jezero Foto: Sašo Štih
direktor fotografije Miloš Srdić Foto: Sašo Štih
scenarist in režiser Matevž Luzar Foto: Sašo Štih