Foto:
Foto:

Uspešni učenci, inovatorji, podjetniki, zdravniki, znanstveniki, umetniki, športniki ... Njihovi dosežki vzbujajo upanje, da se bo Slovenija s svojim ustvarjalnim potencialom vendarle prebila med vitalne družbe. Tragične človeške zgodbe so namreč le ena plat gospodarske krize, ta ima tudi svetlejši obraz. Ste, na primer, vedeli, da so slovenski dijaki na letošnjih mednarodnih olimpijadah znanja v hudi konkurenci z vsega sveta osvojili 12 odličij?

Uspehi niso samo velike in odmevne zgodbe, temveč večinoma tihi dosežki, ki pogosto zdrsijo mimo medijske pozornosti. MMC RTV SLO jih ne bo spregledal, tudi s pomočjo uporabnikov, ki bodo lahko svoje predloge uspešnih Slovencev pošiljali na elektronski naslov uspesna.slovenija@rtvslo.si.

Projekt Uspešna Slovenija je projekt dobrih novic za spodbudo in optimizem. Začeli ga bomo z zgodbo o vrhunskem raziskovalnem inštitutu, ki se rojeva v Ljubljani. Direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik bo ob tem razkril vse poti in stranpoti slovenske znanosti.

Vse zgodbe o uspešnih Slovencih bodo zbrane tukaj: http://www.rtvslo.si/uspesna-slovenija. Vabljeni k sodelovanju.