Foto: RTV Slovenija
Foto: RTV Slovenija

Pred tremi desetletji se je v juniju že čutilo vznemirjenje, ponos, tudi skrb. Bližal se je vrh razburljivega dogajanja zadnjih let – razglasitev samostojne Slovenije. Gledalci in poslušalci so lahko vse ključne trenutke, ki so se za vedno zapisali v zgodovino, v živo in neposredno spremljali na programih RTV Slovenija.

V studiu in na terenu so bili novinarji, voditelji, snemalci, montažerji, tonski mojstri, sodelavci na oddajnikih in vsi drugi zaposleni … Vse dneve in noči, dan za dnem so skrbeli, da so vse pomembne novice prelomnega dogajanja prek programov RTV Slovenija pravočasno dosegle občinstvo. RTV Slovenija je tedaj imela eno od ključnih vlog pri krepitvi zaupanja v državo, ki je nastajala, kar brez požrtvovalnosti in naporov naših zaposlenih ne bi bilo mogoče.

Hvaležni smo za vaš prispevek v času osamosvajanja. Vsem, ki ste soustvarjali program med prelomnimi dogodki osamosvajanja Slovenije pred 30. leti, bi se hoteli zahvaliti tudi osebno.

Tako tiste, ki ste se že upokojili, kot tudi tiste, ki ste še vedno z nami, vabimo, da nam pišete na naslov komuniciranje@rtvslo.si. Sporočite nam svoje podatke in na katerem področju ste z nami sodelovali v tem prelomnem obdobju, da vam bomo po elektronski pošti lahko posredovali več informacij o tem, kdaj se vidimo in se spomnimo tega pomembnega dogodka.

* Obvestilo posamezniku o obdelavi osebnih podatkov najdete TUKAJ.

Lepo vas pozdravljam,
Andrej Grah Whatmough
generalni direktor RTV Slovenija