Založba kakovostnih program RTV Slovenija, ki v letošnjem letu obeležuje kar 50 let obstoja, je v sodelovanju z Radiem Slovenija in založbo Beletrina pripravila še eno zvočno knjigo. Po lanski uspešnici Jezero Tadeja Goloba, Cankarjevi Erotiki in Levstikovem Martinu Krpanu je izdala zvočno knjigo Bronje Žakelj, avtorice s kresnikom nagrajenega romana Belo se pere na devetdeset.

Zagotovite si zvočno knjigo Bronje Žakelj od 18. maja 2020 v spletni trgovini ZKP RTV Slovenija.
Zagotovite si zvočno knjigo Bronje Žakelj od 18. maja 2020 v spletni trgovini ZKP RTV Slovenija.

Roman o odraščanju in življenju z boleznijo je občutena, sugestivna avtobiografska pripoved, ki je pritegnila bralke in bralce različnih generacij, kot zvočna knjiga pa bo zagotovo pritegnila poslušalke in poslušalce.

Zvočna knjiga, ki je bila posneta v studiih Radia Slovenija, bo v naslednjih dneh dosegljiva tudi pri nekaterih tujih spletnih ponudnikih zvočnih knjig, od ponedeljka, 18. maja 2020, pa jo boste lahko našli v spletni trgovini ZKP RTV Slovenija.

Zvočna knjiga Bronje Žakelj

Bronja Žakelj:
BELO SE PERE NA DEVETDESET
Zvočna knjiga

Režiser: Klemen Markovčič
Tonska mojstra: Sonja Strenar in Urban Gruden
Svetovalka za jezik: Matej Juričan
Mastering: Klemen Veber
Bralka: Saša Mihelčič
Produkcija: Radio Slovenija in Beletrina

Posneto v studiih Radia Slovenija novembra 2019

Več o avtorici in novi zvočni knjigi boste lahko izvedeli v oddajah, ki bodo predvajane na Tretjem programu Radia Slovenija – Radiu Ars.

V četrtek, 21. 5. 2020, bo ob 17.00 v oddaji Izšlo je predvajan pogovor Marka Golje z Bronjo Žakelj, prvič predvajan 20. junija 2019. V njem avtorica doživeto pripoveduje o svoji pisateljski izkušnji (roman je prvenec), predvsem pa o avtobiografski: o odraščanju in življenju z boleznijo, prebere pa tudi kratek odlomek iz romana.

V ponedeljek, 25. 5. 2020, pa ob 14.05 nikar ne zamudite oddajo Ars Humana, v kateri bodo spregovorili pisateljica Bronja Žakelj, vodja založniške dejavnosti Založbe kakovostnih programov RTV Slovenija Mojca Menart, režiser zvočne knjige Klemen Markovčič in dramska igralka Saša Mihelčič, ki nam bo v 28-ih nadaljevanjih, dolgih 20 minut, prebrala nagrajeni roman. Z gosti se bo pogovarjal Marko Golja.