Skozi festivalski večer poletnih melodij bosta občinstvo popeljala Mario Galunič in Lorella Flego, ki bosta poskrbela za sproščeno in prijetno vzdušje. Foto: Žiga Culiberg. Foto:
Skozi festivalski večer poletnih melodij bosta občinstvo popeljala Mario Galunič in Lorella Flego, ki bosta poskrbela za sproščeno in prijetno vzdušje. Foto: Žiga Culiberg. Foto:
Dušan Velkaverh. Foto: Stane Sršen
Letošnji spremljevalni program bo posvečen nedavno preminulemu Dušanu Velkaverhu, legendarnemu besedilopiscu. Foto: Stane Sršen
Easy - veliki zmagovalec festivala Melodije morja in sonca
Lanskoletni veliki zmagovalec festivala Melodije morja in sonca je Easy s skladbo Nekaj je med nama. Foto: FPA.
Na festivalu bo z novimi poletnimi melodijami nastopilo 14 izvajalcev.
Na festivalu bo z novimi poletnimi melodijami nastopilo 14 izvajalcev.
Založba ZKP RTV Slovenija bo dan po koncertu izdala digitalni festivalski album z vsemi festivalskimi skladbami.
Založba ZKP RTV Slovenija bo dan po koncertu izdala digitalni festivalski album z vsemi festivalskimi skladbami.
Easy: Nekaj med nama

Na festivalu se bodo v naslednjem vrstnem redu predstavili:
1. AlyaSrce za srce (Ti)
2. Bomb ShellNarobe svet
3. Best Company & Bobby RossoPortorož, poleti dušo meni daš
4. Francesco Squarcia & Miriam MonicaP'n'P (Portorose e Pirano)
5. Dare KauričNa ta lep in sončen dan
6. Polona FurlanVoda
7. Majda ArhOn je odšel
8. Nuška DraščekRada bi
9. Steffy in Gregor RavnikGlasba
10. Anja HrastovšekŽelja
11. KalamariLepo je
12. Petra PolakBrez dotika
13. OrterZaprta v grad
14. Manca Špik in KvatropirciPesem

Za sproščeno in zabavno vzdušje bosta tudi letos poskrbela priljubljena televizijska voditelja in stara znanca festivala, Lorella Flego in Mario Galunič. Scenografinja je Greta Godnič, režiserka Urška Žnidaršič, umetniški vodja festivala pa Slavko Ivančić.

Mario Galunič pravi, da je MMS zanj prav poseben trenutek v letu, in dodaja: »Pa ne zato, ker grem za par dni na morje, kjer je zmeraj malo drugače kot na celini, ampak zato, ker se v tistem večeru nabere fina energija vseh, ki imajo radi slovensko pop glasbo. Ekipa deluje kot ena, zdi se, kot da ni težav. In računam, da bo tudi letos tako. Tokrat se nama bo prvič na odru pridružil še nekdo. Morda naj povem, da bo to ženska, Primorka, ki nama bo malo mešala štrene. Sicer pa bodo v prvem planu izvajalci in njihove skladbe. 14 novih skladb ni mala stvar in vem, da bo vsak našel kakšno, ki mu bo pri srcu. Vsaj za eno poletje.«

Lorella Flego festival Melodije morja in sonca od nekdaj nosi v srcu. »Čudovita TV-ekipa vedno poskrbi, da se delo združi z avtorsko glasbo in čarobnim vzdušjem Avditorija Portorož. Težko opišem občutke na odru: vznemirjenje, zadovoljstvo, zabava, ščepec nervoze in nedvomno tudi zavedanje, da gre za ogromen projekt, ki ga ustvarja veliko ljudi in je prav zato še kako pomemben. Letos pričakujem veliko lepe glasbe, nekaj smeha, kanček improvizacije in ogromno profesionalnosti tako, kot je v slogu tega festivala. Všeč mi je predvsem energija v zakulisju, kjer so vsi malo živčni in hkrati zelo, zelo poletno razpoloženi. Vedno razmišljam, da smo kot velika družina in vsi damo vse od sebe, da bi bil MMS nepozaben julijski festival. In tako tudi bo,« napoveduje Lorella.

Šest festivalskih nagrad
Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanju RTV Slovenija, Avditorija Portorož in Občine Piran, se bodo izvajalci potegovali za Veliko nagrado MMS 2016, ki jo je letos izdelala Steklarna Rogaška, nagrade strokovne žirije za najboljše besedilo, priredbo, glasbo, izvedbo in nagrado za najboljšega debitanta oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča. Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Amfiteatru, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Lani je na festivalu slavil Easy s skladbo Nekaj med nama.

Letošnji spremljevalni program bo posvečen nedavno preminulemu Dušanu Velkaverhu, legendarnemu besedilopiscu, ki je pomembno zaznamoval zlato dobo slovenskega glasbenega ustvarjanja, s svojimi zimzelenimi besedili pesmi pa trajno pustil sled v slovenski popevki.

ZKP RTV Slovenija, založba kakovostnih programov, bo izdala digitalni festivalski album z vsemi festivalskimi skladbami. Album bo dan po festivalu dostopen v spletnih digitalnih trgovinah in v spletni trgovini www.rtvslo.si/zkpprodaja.

Avtorja fotografij: Žiga Culiberg in Stane Sršen
Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija

Easy: Nekaj med nama