Hannah gre na Pesem Evrovizije 2013 Foto:
Hannah gre na Pesem Evrovizije 2013 Foto:
Hannah (foto: Klemen Razinger).

RTV Slovenija je skladno z določili Pravilnika o izboru skladbe in izvajalca za tekmovanje za Pesem Evrovizije 2013 odločila, da nas bo na izboru za Pesem Evrovizije v švedskem Malmöju zastopala Hannah.
Premiera skladbe bo 14. februarja
Skladba, s katero nas bo Hannah zastopala, bo premierno predstavljena v četrtek, 14. februarja, ob 12. uri v studiu 1 Televizije Slovenija, ko bomo predstavili tudi vse podrobnosti o izboru.
Izvajalec in skladba sta izbrana za mednarodno javnost
Ob odločitvi za sodelovanje RTV Slovenija na izboru za Pesem Evrovizije 2013 na Švedskem je bilo sprejeto tudi osnovno izhodišče tokratne udeležbe. Ključni cilj vseh aktivnosti je bil izbor izvajalca in skladbe predvsem za mednarodno javnost. Med pogoji za izbor je bila izpostavljena prepričljiva vokalna izvedba, žanrska umestitev na širše področje popa, rocka, EDM-ja (elektronske plesne glasbe), hip-hopa in ostalih aktualnih urbanih glasbenih smernic, izvedba v angleškem ali slovenskem jeziku ter vidne izkušnje izvajalca z nastopanjem na televiziji in velikih odrih.
Nekaj avtorjev in izvajalcev, ki so že s svojim dosedanjim delom na glasbenem področju sledili postavljenim smernicam, smo nagovorili, vso pozornost pa smo namenili tudi skladbam in predlogom za izvajalce, ki so nam jih na podlagi javno dostopnih informacij o internem izboru RTV Slovenija avtorji sami posredovali.
Hannah Mancini
Hannah, pevka in avtorica glasbe, že nekaj let ni več neznanka na slovenskih glasbenih odrih in televizijskih zaslonih. Nastopala je že na svetovnih odrih, kot so Radio City Music Hall, Universal Amphitheatre in The Tonight Show with Jay Leno. Sodelovala je pri mnogih Disneyjevih filmih, z vrhunskimi avtorji glasbe in producenti, kot sta Todd Chapman in z grammyjem nagrajeni Larry Klein, kot tudi z odlično ameriško skupino Haute Chile, ki je nastopala kot predskupina Sheryl Crow in Seala.
Trenutno se Hannah posveča ustvarjanju glasbe v Evropi in Sloveniji, kamor se je iz rodne ZDA preselila pred šestimi leti. V tem času je sodelovala na desetih mednarodnih izdajah različnih albumov in kompilacij, tudi z DJ-jem Umekom (Vice Grip, Dementia), DJ-jem in producentom Saretom Havličkom (trije singli z albuma Toscana Nights in singel z aktualnega albuma Vibe on You) in rusko elektronsko skupino D-Pulse (Highway to Saturn).
Že več let je Hannah tudi pevka zasedbe Xequtifz, s katero je posnela tri radijske uspešnice v slovenski in angleški različici (Anywhere With You / Daleč stran leta 2009, And We Danced / Bil je ples leta 2010, Walking Away feat. Trkaj leta 2011).
Leta 2011 je sodelovala na Emi s skladbo Ti si tisti. Čeprav ni zmagala, je bila skladba velika radijska uspešnica v Sloveniji. Trenutno sodeluje tudi pri prihajajočih mednarodnih izdajah (Mike Vale – Don't Give a Damn, Stealth Records; Beltek – Connect Us, High Contrast Recordings).
Več o samem izboru in pripravah nanje lahko spremljate na našem podportalu Evrovizija 2013 in na uradni spletni strani izbora za Pesem Evrovizije 2013.

Premiera skladbe bo 14. februarja
Skladba, s katero nas bo Hannah zastopala, bo premierno predstavljena v četrtek, 14. februarja, ob 12. uri v studiu 1 Televizije Slovenija, ko bomo predstavili tudi vse podrobnosti o izboru.

Izvajalec in skladba sta izbrana za mednarodno javnost
Ob odločitvi za sodelovanje RTV Slovenija na izboru za Pesem Evrovizije 2013 na Švedskem je bilo sprejeto tudi osnovno izhodišče tokratne udeležbe. Ključni cilj vseh aktivnosti je bil izbor izvajalca in skladbe predvsem za mednarodno javnost. Med pogoji za izbor so bili izpostavljeni prepričljiva vokalna izvedba, žanrska umestitev na širše področje popa, rocka, EDM-ja (elektronske plesne glasbe), hip hopa in drugih aktualnih urbanih glasbenih smernic, izvedba v angleškem ali slovenskem jeziku ter vidne izkušnje izvajalca z nastopanjem na televiziji in velikih odrih.
Nekaj avtorjev in izvajalcev, ki so že s svojim dozdajšnjim delom na glasbenem področju sledili postavljenim smernicam, smo nagovorili, vso pozornost pa smo namenili tudi skladbam in predlogom za izvajalce, ki so nam jih na podlagi javno dostopnih informacij o internem izboru RTV Slovenija avtorji sami posredovali.

Hannah Mancini
Hannah, pevka in avtorica glasbe, že nekaj let ni več neznanka na slovenskih glasbenih odrih in televizijskih zaslonih. Nastopala je že na svetovnih odrih, kot so Radio City Music Hall, Universal Amphitheatre in The Tonight Show with Jay Leno. Sodelovala je pri številnih Disneyjevih filmih, z vrhunskimi avtorji glasbe in producenti, kot sta Todd Chapman in z grammyjem nagrajeni Larry Klein, kot tudi z odlično ameriško skupino Haute Chile, ki je nastopala kot predskupina Sheryl Crow in Seala.

Trenutno se Hannah posveča ustvarjanju glasbe v Evropi in Sloveniji, kamor se je iz rodnih ZDA preselila pred šestimi leti. V tem času je sodelovala na desetih mednarodnih izdajah različnih albumov in kompilacij, tudi z DJ Umekom (Vice Grip, Dementia), didžejem in producentom Saretom Havličkom (trije singli z albuma Toscana Nights ter singel z aktualnega albuma Vibe on You) in rusko elektronsko skupino D-Pulse (Highway to Saturn).

Že več let je Hannah tudi pevka zasedbe Xequtifz, s katero je posnela tri radijske uspešnice v slovenski in angleški različici (Anywhere With You/Daleč stran leta 2009, And We Danced/Bil je ples leta 2010, Walking Away feat. Trkaj leta 2011).

Leta 2011 je sodelovala na Emi s skladbo Ti si tisti. Čeprav ni zmagala, je bila skladba velika radijska uspešnica v Sloveniji. Trenutno sodeluje tudi pri prihajajočih mednarodnih izdajah (Mike Vale – Don't Give a Damn; Beltek – Connect Us).

Več o samem izboru in pripravah nanje lahko spremljate na našem podportalu Evrovizija 2013 in na uradni spletni strani izbora za Pesem Evrovizije 2013.