Po petindvajsetih letih se v Izštekane vrača Peter Lovšin. Foto: Matej Mitruševski
Po petindvajsetih letih se v Izštekane vrača Peter Lovšin. Foto: Matej Mitruševski
Ljubljanski rokerji Los Ventilos obljubljajo akustične in malo manj akustične skladbe. Foto: Matic Veber
17. aprila se bo izštekala zasavska zasedba Koala Voice. Foto: Alan Orlič
Nastop v Izštekanih bo za skupino MRFY vrhunec njihove spomladanske turneje po Sloveniji. Foto: Alan Orlič
Oddaja Izštekani ob zaključku leta ponuja izvrsten koncert v Kinu Šiška Izštekanih 10, nazadnje s skupino Siddharta in gosti. Foto: Alan Orlič

Peter Lovšin 25 let pozneje

Pisal se je 25. februar 1993. V svojem četrtkovem večernem terminu na Radiu Študent je voditelj in idejni vodja Izštekanih Jure Longyka gostil člane skupine Sokoli - Petra Lovšina ter kitarista Ivana Bekčiča in Zvoneta Kukca. Odigrali so le štiri skladbe, a začela se je pisati zgodovina. Prva oddaja Izštekani! 27. februarja 2018, natanko četrt stoletja kasneje, Peter Lovšin s Španskimi borci znova iztakne kable in pride v studio Vala 202. Obljublja akustično poslastico!

Los Ventilos

Ljubljanski rokerji Los Ventilos bodo po skoraj dve desetletji dolgi poti 27. marca 2018 nastopili v Izštekanih. Obljubljajo akustične in malo manj akustične, a še vedno zelo spremenjene aranžmaje pesmi iz železnega repertoarja, ki jih bo nadgradilo sedem premierno odigranih skladb s prihajajočega albuma.

Koala Voice

17. aprila 2018 se bo zasavska zasedba Koala voice izštekala na prav poseben način, saj bodo igrali instrumente, ki jih sicer ne igrajo, in prearanžirali skladbe z obeh izdanih albumov, dodali pa bodo tudi nekaj novega gradiva.

MRFY

Dolenjski indie rokerji MRFY bodo 1. marca objavili EP A Side Of The Story s petimi skladbami in se ob tem podali na dvojno spomladansko turnejo po Sloveniji. Nastop v Izštekanih 22. maja 2018 bo vrhunec njihove turneje, kjer bodo električnim koncertom v klubih dodali butične akustične nastope.In še ena izštekana poslastica se obeta: k sodelovanju so povabili čudovito mlado mariborsko pevko Zalo Kralj, s katero bodo posebej za Izštekane priredili skladbo “Valovi”.

Oddaja Izštekani

Pet let po začetku oddaje na Radiu Študent leta 1993 je Jure Longyka Izštekane preselil na Val 202. Z leti se je razvila v eno izmed najbolj cenjenih oddaj tako med glasbeniki kot poslušalci. Oddaja, ki je kombinacija v živo odigrane glasbe in pogovora z glasbeniki, je organizacijsko, vsebinsko in tehnično zahtevna. Zadnjih pet let ob zaključku leta ponuja izvrsten koncert v Kinu Šiška Izštekanih 10, nazadnje s skupino Siddharta in gosti.