Jeseni prenovljene Male sive celice. Foto:
Jeseni prenovljene Male sive celice. Foto:
Foto: Borut Gale
Foto: Borut Gale

Kviz, ki že dve desetletji edinstveno in učinkovito združuje pedagoški proces in televizijsko ustvarjanje za otroke, bodo ustvarjalci oddaje prilagodili medijskemu razvoju in s tem sledili trendom sodobnih oddaj in otrokom, ki jih iz generacije v generacijo zanimajo različne stvari oziroma iste stvari predstavljene na njim prilagojen način. Otrokom želijo ponuditi sodobno in privlačno televizijsko oddajo, ki bo obdržala svoje znamenito ime Male sive celice v novi vsebinski in vizualni podobi.

Nove Male sive celice bodo ohranile nekaj elementov starega formata oddaje, nadgrajenega s principi sodobnega učenja, ki zajemajo učenje z uporabo več čutil (senzorno učenje) pa tudi funkcionalno učenje. S tematsko raznolikimi tipi vprašanj bo prenovljeni kviz preizkušal različne vrste inteligentnosti pri otrocih, ki redno uporabljajo različne medijske platforme. Pri snovanju vsebinske prenove oddaje uredništvo Otroškega in mladinskega programa Televizije Slovenija sodeluje s strokovnjaki iz Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in Laboratorijem za vsebinske analize otroških oddaj. Upoštevali pa so tudi želje mladih gledalcev ter seveda preučili podobne oddaje, ki nastajajo v okviru javnih medijskih servisov v Evropi in svetu.

Televizija Slovenija se z velikim spoštovanjem zahvaljuje voditelju Pavletu Ravnohribu, ki je bil dve desetletji zaščitni obraz kviza Male sive celice, za kvalitetno in požrtvovalno delo z otroki ter profesionalno vodenje oddaje. Pavle Ravnohrib bo oddajo vodil še do konca spomladanske sezone, od oktobra pa bo Male sive celice vodil nov voditelj oziroma voditeljica. Snovalci prenove oddaje bodo novega voditelja kviza izbrali med povabljenimi igralci na avdiciji v mesecu maju.