Pesem Evrovizije za otroke 2015 bo 21. novembra v Bolgariji. Tekmovanje boste lahko v prenosu spremljali na Televiziji Slovenija. Foto:
Pesem Evrovizije za otroke 2015 bo 21. novembra v Bolgariji. Tekmovanje boste lahko v prenosu spremljali na Televiziji Slovenija. Foto:
Ula Ložar - fotografija z vaje. Foto: EBU (Elena Volotova / Maria Mifsud)
Lani je na tekmovanju Slovenijo zastopala Ula Ložar s pesmijo Nisi sam / Your light. Foto: EBU (Elena Volotova / Maria Mifsud)

spletni strani RTV Slovenija in na teletekstu na strani 276 objavilo javni razpis za sodelovanje na izborih predstavnika/-ce/-ov RTV Slovenija na 13. tekmovanju za pesem Evrovizije za otroke 2015, MINI EMA 2015.

Tekmovanje za Pesem Evrovizije za otroke bo v soboto, 21. novembra 2015, v Areni Armeec v bolgarski Sofiji. RTV Slovenija letos drugič pošilja svojega predstavnika na to evrovizijsko tekmovanje, izbrala pa ga bo v treh korakih na izborih MINI EMA 2015. V dveh predizborih bo strokovna žirija izmed treh sodelujočih izbrala najboljša, ki se bosta pomerila v finalnem izboru, kjer bodo o velikem zmagovalcu odločali gledalci s telefonskim glasovanjem. Na Pesmi Evrovizije za otroke lahko nastopajo pevci in pevke med desetim in petnajstim letom starosti, ki morajo biti tudi (so)avtorji oziroma (so)avtorice glasbe in/ali besedila pesmi, ki jo izvajajo.

Prijave prek spletnega obrazca do 31. avgusta
Na izbore MINI EMA se lahko vsi zainteresirani prijavijo prek spletnega obrazca. Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki bodo naložene prek omenjenega obrazca. Celotna razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani (RAZPIS, PRAVILNIK in IZJAVA). Rok za prijavo je do vključno ponedeljka, 31. avgust 2015 do polnoči.

Pesem Evrovizije za otroke je veliki mednarodni dogodek, ki pod okriljem EBU-ja (Evropske zveze radiotelevizij) poteka že od leta 2003, letos pa bo na sporedu že trinajstič. Ker gre za mlajšega brata slavne Pesmi Evrovizije so tudi pravila podobna, nastopajo pa lahko otroci, stari od 10 do 15 let. Pravila dopuščajo vsaki državi, da po lastni presoji izbere svojega predstavnika.

RTV Slovenija se je lani prvič predstavila na tem tekmovanju, zastopala pa nas je Ula Ložar, ki je po uspešnem nastopu zasedla 12. mesto. Zmagovalec lanske Pesmi Evrovizije za otroke je bil 14-letni Italijan Vincenzo Cantiello.