Janko Šopar prične z novimi tedniškimi zgodbami v ponedeljek, 7. septembra, ob 20. uri na TV SLO 1. Foto: Urban Štebljaj Foto:
Janko Šopar prične z novimi tedniškimi zgodbami v ponedeljek, 7. septembra, ob 20. uri na TV SLO 1. Foto: Urban Štebljaj Foto:
Studio City z voditeljem Marcelom Štefančičem jr. v ponedeljek, 7. septembra, ob 21. uri na TV SLO 1. Foto: Stane Sršen
Studio City z voditeljem Marcelom Štefančičem jr. v ponedeljek, 7. septembra, ob 21. uri na TV SLO 1. Foto: Stane Sršen
Točka preloma v sredo, 2. septembra, ob 20.15 na TV SLO 3. Oddajo ureja in vodi Janja Koren. Foto: Stane Sršen
Točka preloma v sredo, 2. septembra, ob 20.15 na TV SLO 3. Oddajo ureja in vodi Janja Koren. Foto: Stane Sršen
Oddaja Tarča v četrtek, 10. septembra, ponovno na TV SLO 1. Foto: Domen Grögl
Oddaja Tarča v četrtek, 10. septembra, ponovno na TV SLO 1. Foto: Domen Grögl
Globus z voditeljem Igorjem Juričem od 10. septembra v novem zgodnejšem četrtkovem terminu ob 20.55 na TV SLO 1. Foto Stane Sršen
Globus z voditeljem Igorjem Juričem od 10. septembra v novem zgodnejšem četrtkovem terminu ob 20.55 na TV SLO 1. Foto Stane Sršen
Edita Malnar Cetinski in oddaja Prava ideja! 3. septembra ponovno na TV SLO 1. Foto: arhiv RTV SLO
Edita Malnar Cetinski in oddaja Prava ideja! 3. septembra ponovno na TV SLO 1. Foto: arhiv RTV SLO

Točka preloma,Tarča, Globus, Prava ideja!, in Intervju. Vse dnevnoinformativne oddaje pa bodo od ponedeljka, 31. avgusta, od 19. ure naprej v novi preobleki.

TEDNIK in STUDIO CITY
Teden se bo od ponedeljka, 31. avgusta, ponovno začel s Tednikom ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija. Janko Šopar in ekipa ustvarjalcev tedniških zgodb bodo gledalce vodili skozi zgodbe, ki so odraz našega vsakdana in jim skušali poiskati epilog.

Sinonim za ponedeljkove večere ob 21. uri je z udarnimi novinarskimi prispevki in zanimivimi gosti v studiu postala tudi oddaja Studio City. Novo sezono tedenske informativne oddaje bodo gledalci lahko spremljali od ponedeljka, 7. septembra, naprej. Klepetav voditelj Marcel Štefančič jr. bo gledalce vodil skozi polemične studijske debate, udarne zgodbe, poglobljene analize ter skozi alternativne in kritične poglede na politične, družbene in tudi kulturne teme. Stalnica znotraj oddaje ostajajo številne rubrike, kot so tedenski pregled najbolj aktualnih izjav in dogodkov, intervju z izbrano osebo tedna v rubriki Objektiv in kolumna, ki jo izmenično pripravljajo štirje kolumnisti.

ODKRITO
Pogovorna oddaja Odkrito, ki so jo doslej gledalci spremljali vsak torek ob 20. uri na 2. programu Televizije Slovenija, bo od 1. septembra na sporedu v istem terminu, po novem na 3. programu Televizije Slovenija. Oddaja bo odpirala aktualna družbena vprašanja in skušala poiskati odkrite odgovore nanja. Sogovorniki bodo skupaj z voditeljem iz različnih zornih kotov v odkritem pogovoru analizirali in komentirali aktualna politična, gospodarska ter druga vprašanja, ki zadevajo kar najširši krog gledalcev.

TOČKA PRELOMA
Sredine večere bo popestrila pogovorno-mozaična oddaja s poglobljeno gospodarsko tematiko - Točka preloma, ki bo od 2. septembra naprej na 3. programu Televizije Slovenija ob 20.15. V tretji sezoni tedenske oddaje z voditeljico in urednico Janjo Koren bodo gostje, v analitični gospodarski oddaji analizirali aktualno dogajanje v slovenskem gospodarstvu in njegovo vpetost v evropske in svetovne gospodarske tokove. Posebna pozornost bo namenjena posameznim panogam s konkretnimi primeri podjetij, ki jih bodo primerjalii s tujo konkurenco. Gledalce bodo opozorili na odmevne dosežke slovenskih podjetij, tudi v povezavi z znanstvenimi institucijami, in iskali odzive na vladne gospodarske ukrepe ter spremljali tekoče prestrukturiranje podjetij, dogajanje v bankah, na zavarovalnicah in borzah. Oddaja bo temeljila na kakovostnih analitičnih prispevkih, v studiu pa bodo dogajanje osvetlili in komentirali gostje. Postopoma bo Točka preloma deležna tudi nekaterih novosti, med drugim rubrike "naj gospodarski dogodek oz. projekt minulega tedna" ter kratkih informacij o (najatraktivnejših) prostih delovnih mestih.

TARČA
Nova sezona tedenske informativne oddaje Tarča bo od 10. septembra na sporedu vsak četrtek ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija. Tarča ostaja sinonim za oddajo, ki se tem loteva poglobljeno, tehtno in poskrbi za konstruktivno soočanje mnenj. Ekipa oddaje z voditeljem Boštjanom Anžinom in izkušenima urednicama Mojco Šetinc Pašek in Natašo Rijavec Bartha bo oddajo še nadgradila in ponudila konkretne predloge za rešitev aktualnih tem z različnih področij, gledalcem pa omogočila kakovostna in poglobljena soočenja z zanimivimi ter kompetentnimi gosti, s pomočjo katerih si bodo lahko ustvarili lastno mnenje.

GLOBUS
Oddaja Globus bo od 10. septembra na sporedu v novem, zgodnejšem četrtkovem terminu - ob 20.55 na 1. programu Televizije Slovenija. Tudi v novi sezoni bo oddaja s pomočjo dopisnikov RTV Slovenija v tujini, izkušenih zunanjepolitičnih novinarjev v Ljubljani ter z domačimi in tujimi strokovnjaki analizirala in pojasnjevala aktualno dogajanje po svetu in slovensko vpetost v mednarodno dogajanje. Ekipa oddaje z urednikom in voditeljem Igorjem Juričem za to sezono pripravlja še več reportaž, analitičnih prispevkov in pogovorov iz tujine.

PRAVA IDEJA!
Na 1. program Televizije Slovenija se 3. septembra vrača poslovno-podjetniška oddaja Prava ideja!. Oddaja je pokazala že skoraj 250 primerov dobrih praks, kako uspeti na različnih področjih. Dobra ideja postane prava šele z uspehom na trgu, zato urednica in voditeljica Edita Malnar Cetinski v oddaji gosti lastnike podjetij, ki so z lastno idejo, znanjem, inovativnostjo in predvsem veliko mero vztrajnosti in trdega dela uspeli uresničiti svoje sanje. Nova sezona oddaje se začenja v času, ko zagonska podjetja hitro rastejo, tako bo del oddaje med drugim namenjen tudi mladim podjetjem. Predvsem bodo skušali poiskati odgovore na vprašanja, od kod ideje, kako jih uresničujejo, kako prodirajo na tuje trge in kako jim pri tem lahko pomagajo izkušeni gostje, ki so na globalnem trgu že uspeli.

INTERVJU
Teden se bo, kot vsako nedeljo, zaključil s pogovorno oddajo Intervju na 1. programu Televizije Slovenija. Od 4. oktobra bo oddaja v zgodnejšem terminu - ob 20.30. Intervjuje z zanimivimi osebnostmi iz različnih področij bo izmenično pripravljalo več znanih voditeljskih obrazov Informativnega programa.

Od ponedeljka, 31. avgusta, ob 19. uri bodo gledalke in gledalci Televizije Slovenija vse dnevnoinformativne oddaje spremljali v novi grafični in vizualni podobi. Začetek Dnevnika Televizije Slovenija bo po prenovi naznanila nova glasbena podoba, ki jo je napisal vodja Glasbene produkcije RTV Slovenija Patrik Greblo, zaigral pa jo je Simfonični orkester RTV Slovenija. V uvodnih taktih melodije bo mogoče prepoznati tudi akcent slovenske himne. Novo, modernejšo grafično podobo pripravlja Skupina za kreativno grafiko Televizije Slovenija.

DNEVNIK TELEVIZIJE SLOVENIJA ob 19. uri, bodo vodili Manica J. Ambrožič, Elen Batista Štader, Dejan Ladika in Ivo Kores. Osrednji Dnevnik ob koncih tedna pa ostaja z avtorskim pečatom voditelja. Manici J. Ambrožič, Eriki Žnidaršič, Dejanu Ladiki in Slavku Bobovniku se bo na voditeljskem mestu pridružila še Elen Batista Štader.

ODMEVI ostajajo vrhunec večera od ponedeljka do petka s pregledom najpomembnejših dogodkov dneva. Oddaja bo še vedno osredotočena na obdelavo pomembnih, aktualnih dnevnih tem z različnimi gosti. Uredništvo bo skušalo odpreti prostor čim širšemu krogu predstavnikov različnih civilnih gibanj, interesnih skupin, politiki in gospodarstvu ter na ta način gledalcem predstavilo zastopanost različnih, nasprotujočih si mnenj, ki so med gledalci vedno dobro sprejeta. Voditelji ostajajo Rosvita Pesek, Tanja Gobec, Slavko Bobovnik in Igor E. Bergant.