Peter Kavčič in Aleš Potočnik bosta komentatorja letošnje novoletne skakalne turneje na TV SLO 2. Foto: SOJ RTV SLO/Matej Kolaković
Peter Kavčič in Aleš Potočnik bosta komentatorja letošnje novoletne skakalne turneje na TV SLO 2. Foto: SOJ RTV SLO/Matej Kolaković
Tomaž Hudomalj
Tomaž Hudomalj bo komentiral tekme ženskega alpskega smučanja na Zlati lisici. Foto: SOJ RTV SLO
Marjan Fortin
Reporter Marjan Fortin bo za gledalce Televizije Slovenija spremljal novoletno tekaško turnejo. Foto: SOJ RTV SLO/Sandi Fišer

Televizija Slovenija
Dnevi okrog novega leta bodo v športnem uredništvu Televizije Slovenija že tradicionalno posvečeni prenosom tekem s 66. novoletne skakalne turneje, na kateri je lansko leto slavil Kamil Stoch. Na TV SLO 2 si boste lahko ogledali vse tekme in dan pred njimi tudi kvalifikacije z vseh štirih skakalnic – Oberstdorf (30. 12. 2017), Garmisch-Partenkirchen (1. 1. 2018), Innsbruck (4. 1. 2018) in Bischofshofen (6. 1. 2018).

Na TV SLO 2 bomo prenašali tudi 12. novoletno tekaško turnejo, ki se bo 30. decembra 2017 začela v švicarskem Lanzerheidu, nadaljevala 3. januarja 2018 v Oberstdorfu, zaključila pa v dolini Fiemme, in sicer 6. in 7. januarja 2018 – tudi z znamenitim vzponom na Alpe Cermis. Reporter bo Marjan Fortin.

1. januarja 2018 bo še posebej zanimiva in vsebinsko bogata 45-minutna oddaja Šport v letu 2017, v kateri se bomo spomnili največjih športnih dogodkov in uspehov preteklega leta.

V prvem tednu leta 2018 bodo poleg tekem novoletne skakalne turneje v ospredju tekme alpskih smučark v Zagrebu in še posebej tekmovanje za Zlato lisico, moški alpski smučarji pa se bodo pomerili v veleslalomu in slalomu v Adelbodnu.

Val 202
Prav tako kot Televizija Slovenija bo tudi drugi program Radia Slovenija – Val 202 v dneh okrog novega leta intenzivno spremljal tradicionalno novoletno skakalno turnejo, s katere se bo tudi v tej sezoni oglašal Boštjan Reberšak.

Aljaž Golčer bo pripravil oddajo Šport v letu 2017, ki bo objavljena v Studiu ob 17-ih v petek, 29. 12. 2017, in v Nedeljskem športnem popoldnevu, ki bo na sporedu v nedeljo, 31. 12. 2017. Kot običajno, bomo poročali tudi o tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju in smučarskih tekih.

Multimedijski center RTV Slovenija
Vse zgoraj omenjene tekme si bodo uporabniki spletnega portala www.rtvslo.si lahko ogledali v živo tudi na MMC-ju. Posebna pozornost bo namenjena štirim krajem, kjer bo od 30. decembra 2017 do vključno 6. januarja 2018 potekala novoletna skakalna turneja. Zaključek turneje v Bischofshofnu bomo pokrivali tudi z novinarsko ekipo. Intenzivneje se bomo posvetili tudi tekmama za svetovni pokal alpskih smučark na Pohorju. V zadnjih dneh starega leta pa bo luč sveta zagledal tudi podportal, namenjen evropskemu prvenstvu v rokometu.