Odgovorna urednica Informativnega programa Televizije Slovenija Manica Janežič Ambrožič. Foto: SOJ RTV SLO

Slednjo bodo vodili Vida Petrovčič, Mojca Šetinc Pašek in Zvezdan Martič. Na tedenski ravni bo z gosti obravnavala aktualne teme preteklega tedna. Ob sobotah bo na sporedu Dnevnikov izbor, kjer bodo na poglobljen in analitičen način obravnavane teme, ki so sicer velikokrat potisnjene na stranski tir. Nedeljski večeri bodo popestreni z desetminutno oddajo Politično s Tanjo Gobec, v kateri bo voditeljica s prepoznavnimi gosti z različnih področij komentirala in analizirala ključne dogodke in najbolj vroče teme. Bistvo vseh novosti Informativnega programa Televizije Slovenija je iskanje odgovornosti za nastalo situacijo in težave ter poglobljen in analitičen pristop k obravnavani temi.

DNEVNIKOV IZBOR
Oddaja Dnevnikov izbor predstavlja osemminutno vsebinsko obogatitev sobotnega enournega informativnega bloka. Vsako soboto bodo novinarji specialisti pod drobnogled vzeli eno temo, ki jo bodo podrobno obdelali tako na terenu kot tudi v studiu. Raziskovali in sledili bodo predvsem zgodbam, ki so pomembne za stabilnost in demokratičnost slovenske družbe in ki so po pomenu in vplivu na vsakdanje življenje bistvene za ljudi. Sem sodijo zdravstvo, šolstvo, okolje, sociala, demografija, mladi … Urednik Dnevnikovega izbora je Dejan Ladika. Prvič na sporedu v soboto, 5. januarja 2019.

POLITIČNO S TANJO GOBEC
Nedeljske informativne večere bomo obogatili z desetminutno oddajo Politično s Tanjo Gobec. Voditeljica bo s prepoznavnimi gosti z različnih področij komentirala in analizirala ključne dogodke in najbolj vroče teme. Da bi lažje razumeli, kaj se je zgodilo, kaj je v ozadju, kaj nas čaka in zakaj. Urednica oddaje, ki bo v programu po Dnevniku in pred Zrcalom tedna, je Nataša Rijavec Bartha. Prvič na sporedu v nedeljo, 6. januarja 2019.

MOJE MNENJE
Moje mnenje je 50-minutna oddaja, ki bo vsako sredo zvečer soočila različna mnenja zanimivih, razmišljujočih in kultiviranih sogovornikov, ki se znajo pogovarjati o različnih dilemah družbe in časa. Oddaja je mnenjska in pluralna in daje glas tistim predstavnikom slovenske družbe, ki jih redko vidimo v ospredju, imajo bogata znanja in izkušnje in lahko razmišljajo o široki paleti tem. Urednica oddaje Moje mnenje je Vida Petrovčič. Prvič na sporedu v sredo, 9. januarja 2019.

V naslednjem letu v okviru Informativnega programa Televizije Slovenija pripravljamo tudi kar nekaj odmevnih tem za Dosjeje in Mednarodna obzorja, konec januarja pa v London za tri mesece potuje dopisnik Adrijan Bakič, ki bo poročal o brexitu. Del oddaj Slovenske kronike se bo po novem letu delal iz koprskega in mariborskega studia, mesec maj bodo zaznamovale volitve v evropski parlament, avgust 2019 pa bo v znamenju 100. obletnice priključitve Prekmurja k matični domovini.

Tanja Gobec bo ob nedeljah vodila oddajo Politično s Tanjo Gobec. Foto: SOJ RTV SLO
Urednik sobotnih oddaj Dnevnikov izbor je Dejan Ladika. Foto: SOJ RTV SLO
Vida Petrovčič bo urednica in ena izmed treh voditeljev oddaje Moje mnenje. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj.