Primož Roglič je na svetovnem prvenstvu 2017 v Bergnu je osvojil srebrno medaljo v kronometru. Foto: SOJ RTV SLO/Kolesarska zveza Slovenjije.
Primož Roglič je na svetovnem prvenstvu 2017 v Bergnu je osvojil srebrno medaljo v kronometru. Foto: SOJ RTV SLO/Kolesarska zveza Slovenjije.
Primož Roglič
Primož Roglič bo nastopil, v nedeljo, 30. 9. 2019, in sicer na cestni dirki za moške v elitni konkurenci. Foto: SOJ RTV SLO/Kolesarska zveza Slovenije.
Tomaž Kovšca
Komentator vseh prenosov svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu na Televiziji Slovenija bo Tomaž Kovšca. Foto: SOJ RTV SLO/Žiga Culiberg

kolesarstvu. Na njem bo nastopila najštevilčnejša slovenska reprezentanca doslej, ki bo štela 24 tekmovalcev. Glavna aduta Slovenije bosta Primož Roglič v članski konkurenci in Tadej Pogačar med mlajšimi člani.

TELEVIZIJA SLOVENIJA
Gledalci programa Televizije Slovenija si bodo med 26. in 30. septembrom lahko ogledali kronometer v elitni moški konkurenci, cestno dirko mlajših članov, cestno dirko žensk ter cestno dirko za moške v elitni konkurenci.
Komentator vseh prenosov svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu na Televiziji Slovenija bo Tomaž Kovšca, strokovni reporter Primož Čerin, prenose pa bo z zanimivimi statističnimi podatki obogatil strokovni sodelavec Miha Mišič. Novinar David Črmelj bo s snemalcem v Innsbruck odšel že na začetku prvenstva, kjer bo zadolžen za posredovanje informacij s prizorišča, spremljanje slovenske reprezentance ter za pripravo posebnih zgodb iz zakulisja. Z Martinom Hvastijo pa se bosta v prenose tudi neposredno vključevala. Več informacij iz zakulisja boste deležni tudi na družbenih medijih: https://www.facebook.com/TVSLOsport/ in na twitter profilu @TVSLOsport.

MMC
Svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu bomo podrobno spremljali tudi na portalu Multimedijskega centra RTV Slovenija www.rtvslo.si. Pripravljamo številne, intervjuje, članke ter zanimivosti o ključnih akterjih slovenske kolesarske reprezentance.

VAL 202
Na Radiu Slovenija bomo svetovno prvenstvo spremljali v informativnih oddajah in športnih oddajah na Valu 202: Naval na šport, Športna sobota in Nedeljsko športno popoldne.