Gloria Kotnik bo v Pekingu četrtič nastopila na olimpijskih igrah. Foto: OKS
Gloria Kotnik bo v Pekingu četrtič nastopila na olimpijskih igrah. Foto: OKS

32-letna Velenjčanka je bila med 32-erico alpskih deskark, ki se bodo 8. februarja v Secret Gardnu pomerile v paralelnem veleslalomu, uvrščena v drugem krogu.

Na Kitajskem sem bila v preteklih letih na dveh večtedenskih pripravah, tako vem, kaj lahko pričakujem. Temperature zraka bodo po vsej verjetnosti zelo nizke, ampak to ne predstavlja večje težave, ker je vlažnost tam nizka. Umetni sneg je agresiven in suh, to pa mi načeloma ustreza. Seveda sem redno v stiku tudi z očetom Petrom, ki je trener kitajske ekipe in zelo dobro pozna tamkajšnje razmere.

Gloria Kotnik

"Uradno je. Uvrstila sem se na četrte olimpijske igre. Resda skozi šivankino uho, pa vendarle," je bila novice vesela Kotnik, ki je olimpijsko kvoto zaradi porodniške odsotnosti lovila na zgolj petih kvalifikacijskih tekmah.

Ve, kaj lahko pričakuje
"Na Kitajskem sem bila v preteklih letih na dveh večtedenskih pripravah, tako vem, kaj lahko pričakujem. Temperature zraka bodo po vsej verjetnosti zelo nizke, ampak to ne predstavlja večje težave, ker je vlažnost tam nizka. Umetni sneg je agresiven in suh, to pa mi načeloma ustreza. Seveda sem redno v stiku tudi z očetom Petrom, ki je trener kitajske ekipe in zelo dobro pozna tamkajšnje razmere. Vse nakopičene kitajske izkušnje bom seveda skušala obrniti sebi v korist, se že veselim tekme," je dejala Kotnik, ki je bila februarja 2019 na tekmah svetovnega pokala v Secret Gardnu 23. v paralelnem slalomu in 22. v paralelnem veleslalomu.

Vožnje iz treninga v trening boljše
Do danes je bila na tekmah svetovnega pokala trikrat četrta, letos pa se tem uvrstitvam še ni približala, dvakrat je zasedla 20. mesto. "S prvim delom sezone sem kar zadovoljna. Ob upoštevanju tega, da sem bila leto dni odsotna, so rezultati povsem solidni. Vožnje so iz tekme v tekmo in iz treninga v trening boljše, posledično se vrača tudi samozavest," pravi Kotnik, ki je zadnje snežne treninge opravila na Rogli. Pred odhodom na igre se bo posvetila kondiciji, nato pa jo na Kitajskem čaka še nekaj zadnjih snežnih treningov.

Ledecka brani olimpijsko zlato
Olimpijsko zlato iz Pjongčanga bo v Pekingu branila Ester Ledecka, ki je bila v Južni Koreji suverena od kvalifikacij dalje. V boju za olimpijski naslov je premagala Selino Jörg, bron pa je pripadel Ramoni Hofmeister. Kotnik je bila po petnajstem kvalifikacijskem času v osmini finala za tri stotinke počasnejša od na koncu četrte Rusinje Alene Zavarzine, ki je medtem tudi že končala tekmovalno pot. Gloria Kotnik je tako tudi na koncu osvojila 15. mesto, kar je njena najvišja uvrstitev na olimpijskih igrah.