Quentin Fillon Maillet (prvi z desne) se je s francosko štafeto danes veselil srebrne medalje. Foto: Reuters
Quentin Fillon Maillet (prvi z desne) se je s francosko štafeto danes veselil srebrne medalje. Foto: Reuters

"Predstavljam si, da sem na barki, in se zibljem v prelepem ambientu. Mislim samo na to in nežno zaspim," je še pojasnil nosilec dveh zlatih in treh srebrnih medalj. Da je spanec boljši kot žganec, je lani po uspešnem prvem dnevu tekmovanj v Planici ugotavljal tudi Domen Prevc. "Devet ur sem žagal, in to se pozna tudi na skakalnici."

Rekordno število obratov
Na TV Slovenija so ljubitelji avtomobilizma nekoč z veseljem spremljali oddajo 10.000 obratov, skoraj toliko pa jih bodo deskarjem našteli tudi v Pekingu. Letošnje igre se bodo namreč v zgodovino vpisale tudi po številu tako imenovanih obratov 1800. V finalu moških akrobatskih skokov je pet zaporednih bočnih obratov uspešno izvedlo kar sedem deskarjev. To je uspelo zmagovalcu Kitajcu Suju Jimingu, drugouvrščenemu Norvežanu Monsu Roislandu, tretjemu Kanadčanu Maxu Parrotu ter Japoncema Hiroakiju Kunitakeju in Takeruju Ocuki, Norvežanu Marcusu Klevelandu in Američanu Chrisu Corningu, ki je petkratnemu bočnemu obratu dodal tudi štirikratni salto.

Lucile Lefevre. Foto: Reuters
Lucile Lefevre. Foto: Reuters

Pozor, tigrica na snegu
Francoska deskarka Lucile Lefevre je v kvalifikacijah akrobatskih skokov na skakalnici nastopila oblečena v kostum tigrice. Kot je pojasnila, gre za njeno zadnje tekmovanje. Predtem si je v disciplini deskanje po objektih (slopestyle) poškodovala koleno, tako da tokrat ni mogla izvajati akrobacij, a si je vseeno popestrila slovo. Kostum ji je posodil švicarski deskar Nicolas Huber. Za tigra se je sicer odločila tudi zato, ker je letošnje kitajsko novo leto, ki se je začelo nedavno, v znamenju te živali.

Usluga prijateljice
Erin Jackson je postala prva temnopolta olimpijska prvakinja v hitrostnem drsanju, in to predvsem zaradi velikodušne poteze. Američanka je na državnih olimpijskih kvalifikacijah izpadla s tretjim mestom, a ji je prijateljica (in zmagovalka kvalifikacij) Brittany Bowe odstopila mesto v ekipi. "Veliko je žrtvovala in vedno ji bom hvaležna," pravi 29-letna Erin Jackson. Po tekmi sta se prijateljici objeli in jokali od sreče.

Iz Pekinga naravnost na Super Bowl
Ameriški deskarski zvezdnik Shaun White, ki je v Pekingu ostal brez medalje, si je v nedeljo v živo ogledal finale lige ameriškega nogometa NFL(Super Bowl), na katerem so Los Angeles Ramsi na domačem stadionu premagali Cincinnati Bengalse.