Sta v Lenzerheideju Tina Maze in Andrea Massi zadnjič sodelovala? Foto: BoBo
Sta v Lenzerheideju Tina Maze in Andrea Massi zadnjič sodelovala? Foto: BoBo
Na zadnjem superveleslalomu Tina tretja

Massi je po superveleslalomu, v katerem je Mazejeva zasedla tretje mesto, za Val 202 povedal: "Mogoče bom nehal letos tukaj. Morda bodo to zadnje moje tekme. Pomembno je tudi moje življenje in zdravje. Vedno dajete dve osebi skupaj, a jaz sem ena oseba, Tina Maze pa je druga oseba."

Massi je tudi v kratkem pogovoru za MMC potrdil, da se najverjetneje poslavlja in da je ta odločitev zorela že nekaj časa, veliko pa ni želel komentirati. "Govoril bom še s Tino in se dokončno odločil." Na vprašanje, ali to pomeni tudi konec kariere Tine Maze, saj je imel italijanski strokovnjak zasluge za vse njene največje uspehe, je odvrnil: "Zakaj? Ona je takšna šampionka, da lahko nadaljuje tudi brez mene."
Ob tem naj spomnimo, da je Tina v olimpijskem Sočiju napovedala, da bo v svetovnem pokalu vztrajala do svetovnega prvenstva v Vailu leta 2015.

Tina: Ne vem, kaj bo prinesla prihodnost
Danes je z oboževalci klepetala na spletni strani Milkaskistars, a o načrtih ni povedala veliko: "Nismo se še pogovorili o prihodnosti. Najprej se moramo umiriti, končati sezono in zadihati v normalnem ritmu. Ne vem, kaj bo prinesla prihodnost. Najprej potrebujem počitek, nato pa bom sprejemala odločitve."

Massi je s Tino Maze sodeloval šest let, v tem obdobju pa sta osvojila veliki kristalni globus, tri male globuse, vse v lanski sezoni, ko je Črnjanka tudi postavila rekord po številu osvojenih točk, štiri olimpijske kolajne, tudi dve zlati – v Sočiju je bila Mazejeva letos najboljša v smuku in veleslalomu ter dva naslova svetovne prvakinje, ob tem pa še štiri srebrne kolajne s svetovnih prvenstev.

Na zadnjem superveleslalomu Tina tretja