Tina Maze je medalji pokazala še svojim rojakom v Črni na Koroškem. Foto: BoBo
Tina Maze je medalji pokazala še svojim rojakom v Črni na Koroškem. Foto: BoBo
Tržič slavil svojega junaka Žana Koširja
Korošci pripravili veličasten sprejem zlati Tini

Korošico, ki se je pripeljala s kočijo, je v središču kraja približno ob 17.30 pozdravilo nekaj sto sokrajanov in navijačev. "Vsaka vam čast vsem, ki ste tukaj in ki ste spremljali moje nastope v Sočiju. Sem brez besed ob dejstvu, koliko pomenijo ljudem moji nastopi," je med drugim dejala Mazejeva, za katero pa sezone še ni konec, saj jo že konec tedna čakata tekmi v Crans Montani.

Borila se bo do konca
"Olimpijske igre so mi dale krila. Poskušala bom narediti, kar se bo dalo. Zaostanek je velik, a vrata še niso zaprta in borila se bom do konca," je napovedala Mazejeva, ki deset tekem pred koncem za vodilno v svetovnem pokalu Nemko Mario Höf-Riesch zaostaja 325 točk.

Franko Tini posvetil pesem
Mazejevo so na odru nagovorili županja Črne Romana Lesjak, njen prvi trener Blaž Jelen in tudi prvi slovenski dobitnik medalje na zimskih olimpijskih igrah Jure Franko, ki je Tini okrog vratu nadel svoje srebro iz Sarajeva. Poleg tega ji je posvetil tudi pesem z naslovom Primorec in Korošica. Uradni del sprejema se je končal z rezanjem torte, ki ga je opravila Tina skupaj s staršema, in ognjemetom.

Košir: Trdo delo je vedno poplačano
Skorajda istočasno pa so v Tržiču pripravili še sprejem za deskarja Žana Koširja, ki je v Sočiju osvojil srebro in bron. Koširja je na Trgu svobode pričakalo približno 1.500 ljudi.

"Medalji sta tukaj. Sta moji, sta vaši in mislim, da bomo skupaj še močnejši dolgo let. Ko si enkrat doma in vidiš, koliko ljudi stoji za tabo, je ta občutek izjemen. Jaz želim ljudem dati nekaj nazaj, jim vlivati voljo in željo po uspehu in jim pokazati, da smo sposobni in da ima vsak možnost za uspeh. V življenju je treba verjeti vase, pošteno in trdo delati, kajti na koncu vedno pride plačilo," pa je po navijaškem sprejemu povedal Košir.

Nekaj utrinkov iz Črne na Koroškem in Tržiča si oglejte v spodnji galeriji.

Tržič slavil svojega junaka Žana Koširja
Korošci pripravili veličasten sprejem zlati Tini