Tina Maze je v ciljni areni s širokim nasmeškom sejala dobro voljo. Foto: Reuters
Tina Maze je v ciljni areni s širokim nasmeškom sejala dobro voljo. Foto: Reuters

Hja, taka je, kaj ... nič, očitno nas hoče ubiti! Očitno imamo vsi dobro srce, ker to je bila nora tekma in vsa čast!

Andrea Massi
Massi: Bilo bi nečloveško, če ne bi pokazal čustev
Tina Maze: Še nebo se je zjokalo
Andrea Massi po veleslalomski tekmi

Igra stotink je bila tokrat na strani Črnjanke, ki je že v prvi vožnji izkoristila prvo štartno številko, v drugi pa je ohranila mirno kri in z izjemnim drugim delom, v katerem je prednost še povečala, na koncu osvojila še drugo zlato kolajno na olimpijskih igrah. Po tekmi se je pogovarjala z novinarko TV Slovenija Andrejo Okorn.

Tina, iskrene čestitke. Dežuje, sneži, sodni dan. "I feel very Olympic today," bi lahko rekli.
Zaradi mene lahko danes z neba pade, kar hoče. Prišla sem sem po zmago, verjela sem vanjo, vedela sem, da bo 'na knap', ampak sem se borila, in vse je uspelo, tako kot sem načrtovala.

Tina, drugo zlato odličje, šesto v Sočiju. Se sploh zavedate, da znova pišete zgodovino?
Ja, saj jo že nekaj časa in s tem se nisem obremenjevala. Važno je, kakšne možnosti sem imela. Neizkoristiti bi jih bilo res škoda.

Veleslalom je vaša disciplina, vaš otročiček. Tu je samozavest največja, glede na to, od katerega leta že osvajate kolajne.
Ja, to ja. Ampak daleč od tega, da bi bila v tej sezoni suverena. Veleslalom je vseeno moja najboljša disciplina. Tu sem verjela v zlato, če že drugo letos ni šlo - in evo ga.

Znova igra stotink in pokazala se je tista enka, ko ste prispeli v cilj. Kamen je padel.
Seveda, 'na knap' je bilo. Že od Vancouvra mi ta igra stotink ni bila naklonjena. Enostavno se ti morajo stvari obrniti v življenju. Izgubila sem dve kolajni za eno desetinko, enostavno sem verjela, da bo tokrat v moje dobro.

Kako težko je bilo? Gledali smo na progo, praktično nekaj časa videli, nekaj časa ne. Menda ste celo pozabili očala, kar pomeni še nekaj stresa pred startom.
Skušala sem biti hladna in to nadzirati. Imeli smo pripravljena dvojna očala. Nisem bila brez očal na štartu, a mislila sem, da je imel drugo rezervo Andrea, pa jih ni imel. To smo imeli pripravljeno za primer megle. Ni bilo videti, da bo megla danes prišla, a se je vseeno spustila. Ko sem se odpravljala na štart, sem to videla. Dala sem jim nekaj adrenalina že pred štartom. Kar pa sploh ni slabo, 'skurili' so se malo prej, da potem ni bilo tako naporno.

Tina samo še eno vprašanje: nismo pozabili, ste mogoče tudi vi pozabili, ali so kakšni drugi razlogi: kje so vaša zmagovalna kolesa?
Ni časa na olimpijadi za to. Imam jih v mislih, ampak mislim, da je to več vredno, kot delati kolo v cilju.


Po zgodovinski zlati kolajni je skoraj brez besed ostal tudi vodja Tinine ekipe Andrea Massi, ki je priznal, da je ekipo sredi druge vožnje zaradi domnevno pozabljenih smučarskih očal šampionke skoraj kap.

Andrea, iskrene čestitke. Kaj dela Tina? Tina dela vragolije, Tina se zabava na teh olimpijskih igrah, in to je pomembno in takrat je Tina najboljša.
Hja, taka je, kaj ... nič, očitno nas hoče ubiti! Očitno imamo vsi dobro srce, ker to je bila nora tekma, in vsa čast!

Kako težko je bilo pravzaprav? Megla se je spuščala in dvigala, dež je padal, sneg je padal, a Tina je ostala mirna, se je prilagodila.
Morda ne veste, da se zadnjih 12 številk nista dobro razumela in je pozabila očala. Prešprintal sem gor nazaj, a taka je, nimam kaj. Vedno bo taka. Umetnik!

Hja, taka je, kaj ... nič, očitno nas hoče ubiti! Očitno imamo vsi dobro srce, ker to je bila nora tekma in vsa čast!

Andrea Massi
Massi: Bilo bi nečloveško, če ne bi pokazal čustev
Tina Maze: Še nebo se je zjokalo
Andrea Massi po veleslalomski tekmi