Tina Maze je v družbi Ivice Kostelića ponosno kazala zlati olimpijski medalji. Foto: STA
Tina Maze je v družbi Ivice Kostelića ponosno kazala zlati olimpijski medalji. Foto: STA
Tina Maze bo počivala le en dan. Že v torek jo čaka pot v Crans Montano, kjer se bo konec tedna nadaljeval svetovni pokal. Foto: STA
Zlati medalji sta že v Črni na Koroškem. Foto: STA

Ob tem je Mazejeva dejala, da je "lepo končati olimpijsko kariero v družbi prijateljev". Mazejeva je potrdila, da so bile v Sočiju njene zadnje olimpijske igre. "Mislim, da sem v športu dosegla vse, kar si športnik lahko želi in zastavi. Počutim se izpopolnjena. Niti ne razmišljam, da bi ostajala v športu do naslednjih olimpijskih iger," je poudarila Mazejeva. Dodala je, da nima več nobenih športnih ciljev, ker jih je izpolnila na olimpijskih igrah.

Zlata medalja v smuku je bila težje dosegljiva in je bila nepričakovana. "Ko smo osvojili prvo medaljo, je vsem padel kamen od srca. Druga pa je bila druga in je bila v moji disciplini. Bilo jo je lažje doseči."

Izpostavila je izjemno vzdušje v slovenski reprezentanci, ki se je začelo takoj po prvi osvojeni medalji Petra Prevca. Najbolj sta jo navdušili Teja Gregorin in Vesna Fabjan, energija pa se je potem verižno prenašala na vse člane reprezentance.

Pričakuje, da bo nadaljevanje smučarske sezone v svetovnem pokalu veliko lažje, ker je bil večji del sezone podrejen olimpijskim igram v Sočiju. "Čakanje na olimpijske igre me je ubijalo in zato v svetovnem pokalu nisem pokazala vsega, kar bi si želela. Za zaključek sezone pa smo naredili lep val in upam, da bomo deskali do konca," je napovedala. Vzela si bo dan premora z družino in bo potem nadaljevala na tekmo svetovnega pokala v Crans Montani.

Sprejem v Zagrebu, ki ga je za hrvaško in slovensko reprezentanco organiziral hrvaški olimpijski komite, je doživela kot nekaj izjemno lepega tudi zaradi tega, ker je bila ob svojem vzorniku Ivici Kosteliću.
Obenem je dejala, da se počuti, kot da bi prišla domov, ker so jo pričakali slovenski novinarji kot tudi nekaj deset slovenskih navijačev. Na vprašanje, ali je sploh imela čas, da bi proslavila dve zlati kolajni, je odgovorila, da je slavje čutila "znotraj" in je z roko kazala na prsi.

"Slavje je, ko narediš tisto, kar si delal celo življenje, potem pa ne potrebuješ ničesar več. Slavje je tukaj in se počutiš popolno," je odgovorila Mazejeva, ki se je z zlatimi črkami zapisala v zgodovino slovenskega alpskega smučanja in športa nasploh. Mazejevi so čestitali tudi vsi hrvaški gostitelji, na čelu s predsednikom hrvaškega olimpijskega komiteja Zdravkom Matešo.

Danes ponoči pride na brniško letališče še zadnji del olimpijske odprave na čelu s srebrno-bronastim deskarjem Žanom Koširjem.