Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

"Pokojnina za preživeti, ne živeti"

V včerajšnji oddaji EkstraVisor o pokojninah so gosti opozarjali na zaskrbljujoče podatke glede pokojninskega sistema v Sloveniji, težavnost parcialnih rešitev in posegov v sistem ter nujnost celovite reforme.

Nepokrite pokojnine in druga vplačila države v pokojninsko blagajno

Odhodki iz pokojninske blagajne znašajo blizu 6 milijard evrov. A vseh pokojnin, dodatkov in prispevkov pokojninski zavod ne bi mogel izplačati, če ne bi pri tem izdatno pomagal državni proračun, in sicer skupaj s krepko čez milijardo evrov.

Ko 40 let dela ni dovolj za dostojno pokojnino

Okoli 160 tisoč upokojencev iz pokojninske blagajne prejema vsaj eno vrsto socialnega korektiva. Za dostojno pokojnino v mnogih primerih ni dovolj niti polna pokojninska doba, saj blizu 88 tisoč ljudi prejema zagotovljeno pokojnino 620 evrov.

Oddaje

Prispevki

Članki

Razpršeno spodbujanje skladnega regionalnega razvoja

V Sloveniji je okoli 300 institucij vključenih v razvojno mrežo, ki tako ali drugače skrbijo za regionalni razvoj. Med njimi so najpomembnejše regionalne razvojne agencije. Ali so tudi glavne pri tem razvoju?

Neskladen razvoj – prazne hiše in vasi

Posledice neskladnega regionalnega razvoja so očitne: v obmejni Cankovi je praznih več kot sto hiš, v Osilnici se je lani rodil le en otrok, iz občine se je izselilo 45 ljudi. Medtem se v Ljubljano dnevno vozi več kot 130 tisoč delavcev.

Nadzor nad potekom privatizacije je prišel zadnji

V ddaji EkstraVisor o 30-letnici privatizacije družbene lastnine so gostje govorili o tem, da so politično-gospodarska omrežja neizogibno prispevala k točno takemu poteku lastninjenja – proaktivno, toda s prepozno vzpostavljenim nadzorom.

18

Zgodovina privatizacije in kje smo danes

Privatizacija je nedvomno eden ključnih procesov tranzicije iz socializma v kapitalizem. To preoblikovanje družbene lastnine v privatno ali državno, ki je potekalo v več fazah, je pomenilo prerazporeditev bogastva in posledično politične moči.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov