Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 5. avg. 2020

TV Koper/Capodistria • Sre, 5. avg.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

I sedimenti fluviali influenzano la navigabilità dei fiumi, la pesca e la produzione di energia elettrica nelle centrali idroelettriche. Nel bacino del Danubio e dei suoi affluenti, finora nessuno se n’è occupato seriamente, professionalmente e maniera sistematica. Ma poiché la gestione dei sedimenti è indispensabile a livello internazionale, diversi Stati del territorio danubiano hanno iniziato a connettersi e cercare soluzioni comuni.

Rečni sediment vpliva na plovnost rek, na ribolov, na proizvodnjo elektrike v hidroelektrarnah. V porečju Donave in njenih pritokov se z njim doslej ni nihče resno, strokovno in organizirano ukvarjal. A ker se je upravljanja sedimenta nujno lotiti na mednarodni ravni, so se države začele povezovati in iskati skupne rešitve.

Tuttoggi Scuola e' la trasmissione che presenta il mondo scolastico in Tv. In primo piano gli Istituti della Comunita' nazionale italiana di Slovenia e croazia, ma non solo. Ogni settimana, il martedi', si rinnova l'appuntamento con un nuovo argomento: dall'attivita' didattica a quella formativa. Con cadenza mensile, all'interno di Tg Scuola Ragazzi, di volta in volta, una scuola presenta il proprio Telegiornale.

Tuttoggi Scuola je TV serija, ki obravnava šolsko problematiko in razkriva življenje za šolskimi klopmi. Poudarek daje predvsem inštitucijam Italijanske narodne skupnosti, tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. V posamezni oddaji so predstavljene različne tematike, od didaktičnih do izobraževalnih. Vsak konec meseca se oddaja prelevi v TG Scuola Ragazzi, kjer nastopajo učenci posamezne šole, ki se predstavijo s svojim televizijskim dnevnikom.

Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio.

Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.

Mozaična polurna oddaja, ki predstavlja značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev s področja Srednje Evrope.

Il documentario in quattro parti propone un viaggio alla scoperta delle ricchezze e curiosita'. Attraverso le immagini e il commento, si cammina lungo la costa seguendo le tracce che gli uomini hanno lasciato e continuano a lasciare.

Štiridelni dokumentarni film ponuja potovanje in razkriva bogastvo in zgodbe iz teh krajev. Skozi sliko in komentarje se bo gledalec sprehodil po sledeh, ki so jih za sabo pustili ljudje, in jih še puščajo.

Serie di concerti di musica folk, pop e rock.

Serija koncertov pop, folk in rock glasbe.

La trasmissione e' dedicata a un pubblico prettamente femminile, tratta temi inerenti la moda, bellezza, stile di vita nonche' temi di carattere psicologico.

Oddaja je namenjena predvsem ženskam, osredotočena je na aktualne ženske teme, modo, lepoto, življenski slog ter na psihološke tematike.

BLATNO JEZERO
Madžarsko morje, Blatno jezero, je največje jezero v Srednji Evropi. Če gre verjeti romantičnim legendam, so na območju Blatnega jezera nekoč živeli zaljubljeni in dobrohotni velikani ter zlobne vile. Iz njihove ljubezni, bolečine in jeze se je rodilo divje, a mirno jezero s prijetno temperaturo, ugodnim podnebjem in raznoliko pokrajino, ki ga obdaja.
Zelo priljubljeno in obiskano območje ima več kot 200 kilometrov dolgo obalo, na kateri 2000 ur na leto sije sonce. Ker se voda poleti segreje tudi do 26 °C, je zelo razvit kopališki turizem. Priljubljeni so tudi ribolov in jadranje ter zdravilišča in termalni vrelci blizu jezera.

Avtorica: Mónika Kiss
Montažer: Róbert Násztor
Snemalec in režiser: László Szögi

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale

Poročila

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Trasmissione settimanale di scienza e di ricerca con approfondimenti sulla problematica ambientale e di societa', con le news dallo spazio e con la rubrica di lettura, il nostro aggiornamento settimanale sul mondo dell'editoria scientifica e non solo. Un altro tema importante, presente in ogni puntata, riguarda la vita degli europei. L'Universo e'...per sapere di piu' e vivere meglio.
Autrice e conduttrice del programma Vesna Hočevar.

Tedenska oddaja o znanosti, o okolju, o življenju evropejcev in o vsem kar modernega evropejca zanima in s čemer se ukvarja. Gre za oddajo, ki spremlja novosti na področju znanosti in tehnologije ter aplikacijo le-teh v vsakdan. V rednih rubrikah, v vsaki posamezni oddaji, govorimo o problematiki okolja in o novostih na področju medicine in tehnologije nasploh. V okviru dolgoletnega uspešnega sodelovanja z evropskimi raziskovalnimi inštitucijami predstavljajo dodano vsebinsko in oblikovno vrednost (poleg lastne produkcije) prispevki post-produkcije na temo. Poleg spremljanja mednarodnega dogajanja na področju znanosti in spremljanja dejavnosti raziskovalcev Italije in Slovenije, v oddaji L'Universo e'..." ("Vesolje je...") posvečamo posebno pozornost tudi literaturi. "L'Universo e'..." - oddaja za vse, ki želijo več vedeti in bolje živeti.
Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar.

Le macroregioni sono una nuova forma di cooperazione, che collega Paesi diversi, persone e idee. Ciò che li accomuna malgrado il differente grado di sviluppo, sono le affini caratteristiche geografiche, storiche e culturali nonché gli interessi comuni nel campo dello sviluppo, dell'economia, del turismo e della tutela dell'ambiente.
Il documentario inizia sulle Alpi e seguendo il corso del Danubio, percorre il continente raggungendo il mare. Ed è così che l'acqua connette tre macroregioni: quella alpina, la danubiana e l'adriatico-ionica e la Slovenia è l'unico Paese europeo, che si estende in tutte e tre.

Makroregije so sodobna oblika sodelovanja, ki poveže različne države, ljudi in ideje. Kar jih združuje, kljub razllični stopnji razvoja, so skupne podnebne, gospodarske in družbene značilnosti ter podobni interesi v razvoju, gospodarstvu, turizmu in zaščiti narave. Dokumentarna oddaja se začne v Alpah in po Donavi potuje skozi celino do morja. In je tako, da voda povezuje tri makroregije: alpska, podonavska ter jadransko-jonska in Slovenija je edina evropska država vključena v vseh treh.

Telegiornale.

Dnevnik.

Kulturno-informativna oddaja o dogodkih in zanimivostih mest na območiju Istre in njenih sosednjih pokraijn Slovenije, Italije in Hrvaške. Urednica in voditeljica oddaje Monika Bertok, skupaj z novinarji kulturnega uredništva, pripravlja prispevke o različnih prireditvah, krajih zgodovinskega in arhitekturnega pomena z njihovimi arheološkimi odkritji ter prispevke o znanih osebnostih na področju umetnosti, politike, novinarstva in znanosti.

Appuntamento settimanale dedicato alla salute con la partecipazione di medici specialisti che approfondiscono le nostre conoscenze su malattie e disturbi che compromettono la salute. Nella prima serie di otto puntate sentiamo l'opinione su vari argomenti del nutrizionista, dello psicologo, della dermatologa, del dentista, del proctologo e del cardiologo.

Tedenska informativna oddaja o medicini in zdravju.

Rivisitazione delle telecronache sportive, degli anni passati.

Pregled najzanimivejših športnih prenosov preteklih let.

Telegiornale.

Dnevnik.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale in lingua slovena della Sede regionale RAI per il FVG. Il telegiornale e' curato dalla redazione giornalistica slovena.

Dnevnik deželnega sedeža RAI FJK v slovenskem jeziku, ki ga pripravlja novinarsko uredništvo slovenskega programa RAI FJK.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov