Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 15. avg. 2020

TV Koper/Capodistria • Sob, 15. avg.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Retrospettiva dei servizi di Silvio Odogaso delle passate stagioni.

Retrospektiva prispevke Silvia Odogasa preteklih produkcij.

Različne osebnosti predstavijo sedanjo Istro, življenjje in delo v vsakdanjem multikulturnem območju na severnem Jadranu.

Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio.

Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.

Ogni venerdì un cocktail di curiosità, idee, emozioni, spunti di riflessione in grado di scuotere le nostre coscienze e le nostre vite!

Vsak petek nekaj novega ... zanimivosti, ideje, emocije in dejstva, katera nas vodijo v razmislek. Vse to v oddaji Shaker, katera se dotakne naše vesti in našega življenja!

I giovani imprenditori sono la popolazione più attiva nella regione del Danubio. Il Centro per il futuro europeo ha invitato a Maribor 20 giovani imprenditori da 10 paesi del Danubio, per fornire loro due esperienze: conoscersi e connettersi con i colleghi della regione. I giovani imprenditori hanno anche familiarizzato con le possibilità di finanziare progetti comuni.

Najbolj aktiven del populacije mladih v Podonavju so mladi podjetniki. Center za evropsko prihodnost je povabil v Maribor 20 mladih podjetnikov iz 10 podonavskih držav in jim omogočil dve izkušnji: se spoznati med seboj in se povezati s kolegi iz regije. Mladi podjetniki so se seznanili tudi z možnostmi financiranja skupnih projektov.

Po uspešnem nastopu v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija 9. februarja v znameniti bruseljski dvorani Henry Le Boeuf v Palači lepih umetnosti je skupina Laibach s simfoniki in mešanim zborom 2. septembra 2016 v Križankah pripravila razširjen koncertni program. V prvem delu nastopa je premierno predstavila popolnoma novo delo, avtorsko kompozicijo po motivih »Krsta pri Savici« Franceta Prešerna, kjer dogajanje poteka v času pokristjanjevanja Slovencev in bojev med kristjani in pogani. Ta skladba je odigrana v povezavi z Laibachovo interpretacijo odlomka iz nedokončane Griegove opere Olaf Trygvason, ki tematizira krvavo rojstvo krščanstva na Norveškem in Švedskem. V drugem delu koncerta je Laibach predstavil še nabor skladb, ki jih je v Bruslju odigral z RTV simfoniki, vendar v Ljubljani so bili aranžmaji dodelani za večji orkester (Eurovision, Now you will pay, Smrt za smrt, Vor Sonnen-Aufgang, We are Millions and Millions are One, Whistleblowers, Resistance is Futile, Opus Dei/Leben heisst Leben). Kot vsi koncerti skupine Laibach je tudi tokratni nastop multivizijski, opremljeni z bogatimi filmskimi projekcijami. Orkestracijo za orkester je izdelal mladi slovenski skladatelj Anže Rozman, dirigent pa je Simon Dvoršak.

*****

Obiskali smo Park prostoživečih živali v Vintarovcih, v Destrniku. Večina tamkajšnjih prebivalcev so ptice, mnoge med njimi pa v naravi veljajo za kritično ogrožene. Predstavljamo nekatere največje in najbolj strupéne kače na svetu, vzasebni zbritki v Zagrebu. Svetujemo kakšna je primerna hrana akvarijskih rib. Predstavljamo eno od najmanjših ptic iz družine vranov - kavko. Vabljeni k ogledu!
ozivalih@rtvslo.si

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale

Poročila

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

La rubrica religiosa settimanale condotta da mons.Roberto Rosa è prepararsi a vivere la domenica con l'ascolto della Parola di Dio. La locazione della trasmissione viene scelta in base all'anno liturgico in chiese e cattedrali dell'Istria e di Trieste dove si trovano opere artistiche che mettono in risalto il tempo liturgico, un'apertura ad accogliere un messaggio sempre nuovo del Vangelo.

V tedenski verski oddaji Mons. Roberto Rosa nagovarja vernike, da prisluhnejo Božji Besedi in nam predaja vedno sveže sporočilo Evangelija. Kraj snemanja oddaje je izbran glede na liturgijski čas (Advent, Božič, Velika Noč, itd.).

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Ricerca e innovazione sono i perni dello sviluppo delle società avanzate. Dal porto vecchio di Trieste, sede dello EuroScience Open Forum 2020, il più grande incontro interdisciplinare su scienza e innovazione in Europa, il programma racconta e approfondisce gli scenari della ricerca scientifica e dell'innovazione in Italia e in Europa.

Raziskave in inovacije so temelj razvoja naprednih družb. Iz starega tržaškega pristanišča, kjer se odvija odprti forum EuroScience 2020, največje interdisciplinarno srečanje o znanosti in inovacijah v Evropi, oddaja pripoveduje in raziskuje scenarije znanstvenih raziskav in inovacij v Italiji in Evropi.

Bassel è un giovane musicista, che si è inserito molto in fretta nella società belga. Malgrado tutto sente la mancanza della propria famiglia.
Christelle è una transessuale. Oggi lotta per ottenere l'affidamento dei propri tre figli. Fa coppia con un transessuale.
Jack vive in una casa abbandonata con altri amici artisti. Inoltre, frequenta dei tennisti famosi. Ha avuto un periodo difficile e dopo che la moglie lo ha lasciato e la sua ditta è fallita ha perso tutto.


Bassel je mlad glasbenik, ki se je zelo hitro vključil v belgijsko družbo. Toda zelo pogreša svojo družino.
Christelle je transseksualka. Danes se bori za skrbništvo nad svojimi tremi otroki. Ima dekle, ki je prav tako transseksualna oseba.
Jack živi v skvoterski hiši skupaj z drugimi mladimi umetniki. Poleg tega se druži s premožnimi ljudmi iz sveta tenisa. Pred leti ga je žena zapustila, njegovo podjetje je šlo v stečaj in je vse izgubil.

Telegiornale.

Dnevnik.

Dokumentarna serija oddaj avtorice Sabrine Benussi.

Interviste con personaggi famosi.

Intervijuji z znanimi osebnostmi.

Una storia avvincente, divertente, a tratti amara e commovente, che ha il merito indubbio di restituire un'immagine non retorica dell' Istria, della sua gente e delle vicende travagliate che hanno contraddistinto la sua storia nel secolo scorso.

Gledališka predstava.

Telegiornale.

Dnevnik.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale in lingua slovena della Sede regionale RAI per il FVG. Il telegiornale e' curato dalla redazione giornalistica slovena.

Dnevnik deželnega sedeža RAI FJK v slovenskem jeziku, ki ga pripravlja novinarsko uredništvo slovenskega programa RAI FJK.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov