Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 11. avg. 2022

TV Maribor • Čet, 11. avg.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:15
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

10:45
Kultura

Objavili bomo prispevek s koncerta vokalistke, skladateljice in producentke pakistanskih korenin Arooj Aftab, ki je sinoči nastopila v Cankarjevem domu. Bili smo tudi na Festivalu Ljubljana, v koprskem razstavišču Libertas pa si ogledali razstavo likovne ustvarjalnosti v slovenski Istri. Predstavili bomo letošnje Mlade leve, 25. mednarodni festival sodobne odrske umetnosti.

A Nagyító alatt című adás témája a népmese.

Tema oddaje Pod drobnogledom so ljudske pravljice.

Eni izmed zmagovalcev natečaja Radia Si Standouts 2021! Sveža mešanica jazza ter r`n`b-ja zlita v sodoben in melodičen zvok – PINE TREE!

Mačke že mnoga tisočletja fascinirajo ljudi. Od oboževanja mačk v starem Egiptu, pa do dandanašnjega občudovanja mačjih videoposnetkov na spletu – te elegantne in skrivnostne živali so velik del našega življenja. Tokratna oddaja je mačje obarvana. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Po dveletni epidemiji koronavirusa je ponovno čas, da se vprašamo, kako sicer skrbimo za svoje zdravje, kako poteka odkrivanje in zdravljenje nekaterih najhujših bolezni, in, kako potekajo preventivni zdravstveni programi, namenjeni zgodnjemu odkrivanju najhujših bolezni.
Vabimo vas, da si pogovor o tej temi v oddaji Omizje ogledate nocoj, v sredo 11. maja ob 20.00 uri v sporedu Televizije Maribor!

*****

A Vendégem adásban, amelynek címe A fáklyavivő, Szúnyogh Sándornak állítunk emléket.

V oddaji Moj gost, katerega naslov je Baklonosec, se bomo poklonili spominu Sándorja Szúnyogha.

26. maj 2017 ob 20.00, Mestni park v Mariboru, KONCERT SIMFONIČNEGA ORKESTRA SNG MARIBOR S SOLISTI, dirigent: Simon Krečič:
-G.Verdi: Uvertura k operi Moč usode;
-G.Verdi: Pace, pace mio Dio, arija Leonore iz opere Moč usode, solistka: Rebeka Lokar;
-G.Bizet: Chanson bohème iz opere Carmen, solistka: Guadalupe Barrientos;
-G.Bizet: Votre toast, je je peux vous le rendre, arija Escamilla iz opere Carmen, solist: Jure Počkaj;
-G.Verdi: Nel giardin del bello, arija Eboli iz opere Don Carlo, solistka: Irena Petkova;
-G.Puccini: Oh mio babbino caro, arija Laurette iz opere Gianni Schicchi, solistka: Sabina Cvilak;
-G.Puccini: Scuoti quella fronda di ciliegio, duet Čočo san in Suzuki iz opere Madama Butterfly;
-E.Kalman: Heia, heia, in den Bergen, arija Silve iz operete Kneginja čardaša, solistka: Sabina Cvilak;
-A.Lara: Granada, solist: Martin Sušnik.
Vabljeni k ogledu drugega dela koncerta!

Znanstveniki ocenjujejo, da naj bi bilo do leta 2050 v morju več plastike kot rib. Tretjina v enem letu pridelane hrane se zavrže. Kako smiselni so vertikalni vrtovi v mestih in naseljih, ki vse bolj odžirajo kmetijsko površino. O teh okoljskih temah razmišlja pet sogovornikov: novinarka (Irena Bedrač), urednik (Tomislav Petrovič), zdravnica (Metka Koren), učiteljica (Nina Štraus) in študentka (Maša Recek). Zapis so pripravili v podjetju Skaza. Z željo ozavestiti potrošnike in jih spodbuditi k razmišljanju o ponovni uporabi običajne ali nabavi »prijazne« plastike.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Samu ima 20 let, ko je bil star 14 je začel pomagati očetu pri pridobivanju šote.
Na Finskem se pod številnimi gozdovi nahajajo rastišča šote, ki jih uporabljajo za ogrevanje, pa tudi za različne namene v kmetijstvu. Samu je mlad Finec, ki ve kaj želi doseči v življenju.

Znana zgodba pripoveduje o mogočnem Zlatorogu, ki je nekoč živel pod Triglavom. Zlatorog je izginil tisti dan, ko je vanj ustrelil mladenič, ki si je želel njegove zlate rogove. Z dragocenostjo je namreč hotel ugoditi dekletu, v katerega je bil zaljubljen. A s strelom je pogubil tudi sebe in za vselej spremenil življenje pod goro.

Zaradi številnih obveznosti sta Miha in Ana Čudogozd obiskala z zamudo. Ana se je pripeljala na skiroju, Miha je s seboj prinesel žogo. Bosta igrala nogomet? Ana je takoj za. Samo da ji nogomet ne gre najbolje. Vaja dela mojstra. Ji bo na koncu uspelo prelisičiti odličnega nogometaša Miha in zadeti gol?

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Lasse Passage (NOR) nas Iz Studia 22 pelje po poteh konceptualne umetnosti. Njegovo kompozicijsko delo je obarvano z elektroakustično in ritmično glasbo, vendar se oblikuje skozi različne medije in izraze; akousmatični komadi, zasnovani na konceptu, zvočne instalacije, lo-fi elektronika in alternativna pop-glasba. Ta vsestranski pristop ga je pripeljal tudi do pogostega sodelavca na neodvisni sceni plesa in gledališča.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A Vendégem adásban, amelynek címe A fáklyavivő, Szúnyogh Sándornak állítunk emléket.

V oddaji Moj gost, katerega naslov je Baklonosec, se bomo poklonili spominu Sándorja Szúnyogha.

V nedeljskem intervjuju, ki ga vodi Jože Možina, se dr. Granda dotakne trenutnih razmer ob vojni v Ukrajini. Glede tega opaža, da je slovenska politika pod sedanjo vlado dokaj zmedena, saj s sestankov Nata in EU prihaja z drugačnimi sporočili, kot jih je propagirala prej. Osrednji del pogovora je namenjen »samoslovenstvu«, izjemno zanimivemu področju slovenske zgodovine, ki govori o tem, kdaj in kako so se v zgodovini pojavili prvi vzgibi v smeri narodne enotnosti in samostojnosti. O tem je dr. Stane Granda pisal v knjigi z naslovom Pot v samoslovenstvo, ki je pri založbi Družina izšla pred kratkim.
Pogovor je prava poslastica in učna ura za številne, ki se zanimajo za slovensko zgodovino in emancipacijo, saj dr. Granda postreže s fascinantnimi primeri in ugotovitvami, ki jih bo širša javnost slišala prvič.

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov