Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 11. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Čet, 11. avg.

*****

Na Vurberku, v štajerski zibelki Slakove glasbe, so letos 24. junija na obnovljenem grajskem dvorišču ponovno odmevali valčki in polke zasedb, ki imajo v svojem sestavu diatonično harmoniko ter pojejo dvo- ali večglasno, in sicer 30-ič po vrsti.

Rim bo gostil evropsko prvenstvo v vodnih športih. Slovenija bo imela največ predstavnikov v bazenskem delu, sedem, dve plavalki bosta tekmovali v daljinskem plavanju, prvič pa bo imela Slovenija svojo predstavnico tudi v umetnostnem plavanju.
Prvenstvo bo na znamenitem kompleksu Foro Italico, ki je gostil že olimpijske igre 1960. Leta 2009 je na tem bazenu padlo kar 43 svetovnih rekordov, v obdobju hitrih visokotehnoloških kopalk.

Slovenija je doslej osvojila 27 medalj, od tega eno v štafeti. Zadnjo je osvojil Peter John Stevens leta 2018.

Prva bo v bazen skočila Janja Šegel na 100 m kravl. Letos je v odlični formi. Neža Klančar zaradi covida ne bo tekmovala. Tako je Slovenija morala odpovedati tudi oba ženska štafetna nastopa, prvi, 4 x 200 m kravl, je sicer na sporedu že uvodni dan prvenstva. Na 400 m mešano se bo preizkusil Anže Ferš Eržen.
Zanimiva bo tudi disciplina 100 m prsno, vendar tokrat brez Petra Johna Stevensa, ki se je odločil le za 50-metrsko razdaljo.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Z nami bo plavalec in trener Peter Mankoč, večkratni evropski prvak v plavanju na 100 metrov mešano. Seznam njegovih tekmovalnih dosežkov je izjemno dolg. Povabil nas bo k spremljanju evropskega prvenstva v plavanju v Rimu in povedal, kako se mu je življenje spremenilo, odkar živi in dela v Estoniji. Ne bomo mogli niti mimo sarajevskega filmskega festivala, ki v te kraje tudi letos privablja svetovno znane zvezde.

Družinam s tremi majhnimi otroki zmanjkuje ponudbe avtomobilov, v katere lahko namestimo tri otroške sedeže vštric, v drugi vrsti sedežev. Preizkusili smo enega teh, a kaj ko so se tudi otroški sedeži močno povečali oziroma razširili. Za test smo torej uporabili družinam dostopnega aktualnega enoprostorca in vanj nameščali aktualne otroške sedeže.
V oddaji vam razgrinjamo naše ugotovitve.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Sodobna hiša v idiličnem podeželjskem okolju najprej preseneti z dejstvom, da v dolžino meri kar 30 metrov. Ima pa med drugim tudi to posebnost, da se upira sodobni težnji po vse večji individualizaciji. V njej smo namreč našli prekrasen primer sobivanja dveh družinskih generacij. In kar je najbolje, vsi člani se med seboj odlično razumejo, kar se odraža tudi v odlični energiji, ki obiskovalca v hipu objame.
Poslovimo se z nepozabnimi prizori posestva nad Kamnikom z avtentično srednjeveško trdnjavo, staro več kot 6 stoletij, Da lahko še naprej pripoveduje svojo čarobno zgodbo, so zaslužni njeni lastniki, petčlanska družina, ki skrbi, da rustikalna pravljica še naprej traja. Del te pravljice prinesemo v domove gledalcev.

V atriju Prothasijevega dvorca v Celju se je na četrti izvedbi jazz festivala, poimenovanega Džjezz predstavil trobentač Igor Matković s svojim uspešnim avtorskim projektom v sodelovanju z odličnimi domačimi glasbeniki. To so basist Robert Jukič, pianist Marko Črnčec in bobnar Vladimir Kostadinović. Avtorska glasba Igorja Matkovića temelji na širokem konceptu uporabe jazza v različnih glasbenih žanrih. Njegov prepoznaven podpis je mešanica jazza, elektronske glasbe, efektiranih inštrumentov in ambientalne glasbe.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov