Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 7. apr. 2020

TV Slovenija 1 • Tor, 7. apr.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

10:05
Otroški program: Op!

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

Mandi je navdušen, da bo nastopil v gledališču, a kaj ko med vajami vselej pozabi besedilo. Pipi mu skuša pomagati in se domisli rešitve. Mandi bo svojo vlogo zapel.

Rija pričakuje obisk nove prijateljice Suzane. Rada bi bila najboljša gostiteljica, zato se uri v vsem, kar počno najboljši prijatelji. Najbolj nestrpno pričakuje čajanko s piškoti. Ko pride Suzana, je Krokodil odveč. A tudi Krokodil si najde najboljšo prijateljico in lažje kot Rija doseže škatlo s piškoti. Zdaj so vsi vabljeni, da se mu pridružijo na čajanki.

Nežka se odloči, da bi bila rada drevo ... Čutiti hoče veter v svojih mladih listih in si ogledovati svet z vrha hriba, tako kot Hrastar.

Ernest je počaščen, ko ga župan zaprosi, da bi ob odkritju spomenika zapel medvedjo himno. Nenadoma pa Ernest izgubi glas. Le kdo ga bo nadomestil?

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

Sultana obišče kitajski cesar. Točno opoldne bo šel čez tržnico, zato vezir naroči Bagdadčanom, naj poskušajo cesarja navdušiti. Trgovci zavzeto razmišljajo, kaj vse bi lahko pokazali. Te priložnosti noče zamuditi niti Duh.

Kevin, učenec iz višjega razreda, ustrahuje Aukje. Če se mu le ponudi priložnost, ji zabrusi kaj neprijaznega, ji skrivaj grozi, nazadnje pa jo celo potisne s kolesa. Ko za to izve učitelj Kees, skupaj z učenci skuje načrt, kako pomagati prestrašeni Aukje.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V družini potekajo priprave na 18. rojstni dan dvojčic. Angelica in Orlando se odločita, da bosta drugim za zdaj zamolčala njeno bolezen, vendar je njena mama vse bolj sumničava. Orlanda skrbi, ali bo Angelici zmogel stati ob strani, saj ga je bolezni in bolnišnic na smrt strah. Preganja ga tudi slaba izkušnja iz mladosti, ko je pustil na cedilu bolnega prijatelja. Laura in Umberto se odločita, da začasno ne bosta več par, in Umberto se začne zanimati za nekaj let mlajšo Martino. Laura dobi novega sošolca Emanueleja, ki se ji zdi nenavadno privlačen. Valeria razmišlja, da bi sina zaupala v varstvo Luci, nekdanjemu Ritinemu fantu, da bi si s partnerico po dolgem času privoščili prost večer.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:35
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Leopardovem brlogu gradijo nove razkošne sobe, da bi privabili premožnejše goste in se tako izkopali iz finančnih težav. Pričakujejo tudi inšpektorja, ki naj bi jim po pregledu novih sob podelil nagrado. Sarah in Caroline zapravita ves denar za opremljanje sob, Dannyju pa zavrnejo nakup nujno potrebne ograje in analizo vzorcev v laboratoriju, ker njegovi čeki nimajo kritja. Carolinin prijatelj Gerald umre in ji v oporoki zapusti svoje premoženje, zato je prepričana, da bo lahko družino rešila iz zagate, a jo čaka presenečenje. Evan z Mare ukrade tigrova mladiča, ki tam živita v neprimernih razmerah. Rosie in Max se znajdeta pred prelomnico, saj Maxu oče ponudi vodenje bara in restavracije v Cape Townu.


scenarij: Ashley Pharoah, Chris Murray, Jack Wiliams, Niall Leonard, Michael Chaplin, Andy Watts
režija: Nicholas Laughland, Paul Harrison, Maurice Philips, Nigel Douglas, Andrew Gunn, David Evans, Cilla Ware, Jim O'Hanlon
v glavnih vlogah: Stephen Tompkinson, Deon Stewardson, Nomsa Xaba, Thapelo Mokoena, Lucy-Jo Hudson, Hayley Mills, Luke Ward-Wilkinson, Dawn Steele, Olivia Scott-Taylor, Amanda Holden, Martinus van der Berg

Kako je nastal ta veliki kamen, ki mu pravimo naš planet? V dokumentarni seriji nam voditelj, igralec Will Smith, in osem astronavtov, ki so Zemljo opazovali in preučevali iz vesolja, povedo neverjetno zgodbo o medsebojno povezanih in neločljivo prepletenih ekosistemih, ki omogočajo življenje več kot osem milijonov vrst rastlin in živali ter ne nazadnje nas samih, ljudi.

7 del: Oblikovanje Zemlje
Zemlja zdajšnje podobe nima že od nekdaj, ampak življenje že skoraj štiri milijarde let neprestano preoblikuje njeno obličje. Sedma oddaja nam predstavi, kako so velika in mala bitja prej pusto kamenje spremenila v raj.

15:40
Otroški program: Op!

Lili, Stanko in Gal z barko zaidejo v reko v širnem mračnem gozdu. Vse, še posebej pa Stanka, je na smrt strah. K sreči se tudi tokrat izkaže, da ima strah le velike oči.

Milijin oče ni najbolj navdušen nad Ladko. Ko mu Mili podari kopel za ptice, se stvari samo še poslabšajo. Ladka začne ptice zalezovati, kar Milijinemu očetu seveda ni všeč. Videti je, da Ladka in ptiči ne gredo skupaj. Kako bodo vsi živeli pod isto streho?

Starši dvojčkov Martina in Zoje se ne razumejo najbolje s sosedi, Akijevimi starši. Ti jih obtožujejo, da so krivi za vse mogoče nevšečnosti v vasi. In to za nameček ravno takrat, ko bi Aki, Martin in Zoja morali skupaj pripraviti šolski referat. Zato mora gozdna druščina napeti vse moči, da prepreči selitev zajčje družine.

Gaja neprestano samo nerga, zato se prijatelji iz gozdne druščine nekaj časa ne zmenijo zanjo. To jo izuči, da ne sme misliti zgolj nase. Prijatelji so veseli spremembe, vendar pa se zaplete, ko jim podgančica Rebeka znova zmeša štrene. K sreči se, kot vedno, vse srečno konča.

Vsak smrtno nevaren dinozaver je imel vsaj eno očitno značilnost, ki mu je koristila pri obrambi ali lovu. Nekateri pa so imeli skrite veščine. Eni so znali povzročati potrese. Drugi so imeli čeljusti s strupenimi zobmi. Tretji pa kremplje, zaradi katerih so zlahka plezali po deblih.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tako v svetu kot pri nas se v naravnih okoljih čedalje pogosteje pojavljajo bitja, ki so se razvila na popolnoma drugem koncu sveta. Rečemo jim tujerodne vrste. Nekatere med njimi so takšne, ki nepovrnljivo spreminjajo naravna okolja in povzročajo propad domačih vrst. V zadnjih nekaj letih so »napadle« tudi gozdove.

Koyaa želi prilepiti nekaj nalepk na okno. Medtem ko jih lepi, se nalepke sproti odlepijo. S prsti jih pritiska ob steklo, a mu pobegnejo in letajo naokoli.
Še dobro, da ima Koyaa rešitev!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:55
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Mož je ljubosumen na ženo in si zato omisli način, kako bo zaznal, kdaj k njej prihaja ljubimec. Žena spregleda njegovo zvito past, zato se z njim poigra. Medtem, ko on zalezuje ljubimca, pošlje žena na svoje mesto drugo žensko …
Igrajo: Stane Sever, Meta Vranič, Arnold Tovornik, Livij Bogatec in drugi.

Brat Čebula obljubi naivni množici, da jim bo pokazal peresce angela Gabrijela. Ko pa najde namesto peresa kos oglja, se mora domisliti nekaj novega. Uporabiti mora ves svoj retorični arzenal, da prepriča množico, da se je na tem oglju pekel sv. Lavrencij…
Igrajo: Stane Sever, Mila Kačič, Jurij Souček, Marjan Hlastec, Danilo Bezlaj in drugi.

Ob 30. obletnici oddaje Radio ga ga je nastal dokumentarni film, ki predstavlja vpogled v delovanje oddaje in razumevanje, kako je nastala, se spreminjala in se ustalila v današnji obliki. Uporabljeni so video arhivski posnetki iz prvih let, kjer ob Sašu Hribarju, ki je od vsega začetka duša, energija in motor oddaje, v etru sodeluje tudi Emil Filipčič in ostali začetniki te izjemne radijske oddaje. Poleg posnetkov oddaj iz različnih časovnih obdobij v filmu sodelujejo tudi nekateri ustvarjalci ter liki, ki so jih in jih še vedno imitira ekipa Radia Ga Ga. Scenarist in režiser filma je Dušan Moravec.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:50
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Mariboru leta 1933 rojena hčerka s Primorske priseljenih staršev, obeh vnetih Sokolov, kot deklica med vojno doživi izgnanstvo družine v Bosno in Srbijo. Njena poznejša življenjska pot je tesno povezana z mariborskim gledališčem.

Majda Emeršič je bila rojena v Mariboru leta 1933. Tako mamina kot očetova družina sta pribežali v Maribor s Primorske, ko je po koncu prve svetovne vojne pripadla Italiji. Majdina mama Mira Pipan in oče Ivan Živic, ki je imel
v Mariboru gradbeno podjetje, sta bila med najbolj aktivnimi člani mariborskega in ruškega Sokola.
Okupacija leta 1941 je družini prinesla ponovno izseljeništvo, tokrat v Bosno in v Srbijo, kjer je Majda z mamo, nonotom in nono Pipan ter mnogimi drugimi slovenskimi izgnanci preživela štiri vojna leta. Oče Ivan Živic je med vojno umrl v nacističnem delovnem taborišču v Nemčiji.
Po vrnitvi v Maribor je Majda končala gimnazijo in študij na ljubljanski
Pedagoški akademiji. Ves čas je bila tudi igralka v gledališki skupini v Rušah. Učila je na osnovnih in srednjih šolah v Rušah, v Selnici in pozneje v Mariboru. Dijake mariborske Avtomehanske šole je tako močno navdušila za gledališče, da so postali vneti obiskovalci predstav.
Leta 1968 je direktor mariborske Drame, režiser Branko Gombač, Majdo Emeršič povabil v službo v Slovensko narodno gledališče v Mariboru. Obdobje v mariborskem teatru, ki je v šestdesetih in sedemdesetih letih preteklega stoletja doživljalo enega svojih vrhuncev, takrat se je rodilo tudi Borštnikovo srečanje, je Majdo Emeršič za vse življenje povezalo z vrsto izjemnih igralk in igralcev ter drugih gledaliških ustvarjalcev in sodelavcev. Njeni spomini na predstave in igralce tistega časa, na Arnolda Tovornika, Angelco Jenčič Jankovo, Janeza Klasinca, Mileno Muhičevo, Rada Pavalca, Volodjo Peera, Marjana Bačka in mnoge druge so v oddaji Spomini pospremljeni z odlomki predstav, ki jih hrani televizijski arhiv in ki bodo po pol stoletja znova obudili velike gledališke dosežke tistih dni v času, ko SNG Maribor praznuje svojo stoletnico.
Po obdobju v gledališču je delovna pot Majdo Emeršič peljala v mariborske Sindikate, kjer je bila zadolžena za kulturo, potem pa v Mariborsko knjižnico, kjer je doživela upokojitev.
V svojih spominih se Majda Emeršič posveti tudi svojemu življenjskemu sopotniku, arhitektu Vladu Emeršiču, ki je v timu arhitektov Komunaprojekta pomembno in vidno soustvarjal arhitekturno podobo sodobnega Maribora.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov