Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 7. apr. 2020

TV Slovenija 2 • Tor, 7. apr.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

PRAVLJICA O DUHCU

Bine nikakor ne more zaspati. Želi si še in še pravljic, čeprav mu je Ajda že brala. Pri oknu se pojavi dim, Bine v dimu zagleda duhca. Misli, da ga bo bo vzel hudobni duh. Namesto Bineta pa Ajdo ugrabi zlobna duhka. Pogumni Bine jo reši.

Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih skril na gusarsko ladjo. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih skril na svoj grad. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

TISTA O KRUHU

Cmok se je odločil, da bo spekel kruh. Otroka nad idejo nista navdušena. Ko pa Taj in Ana slišita pravljico o Drobtinici, navdušeno sodelujeta pri pripravi testa
in potrpežljivo čakata, da kruh vzhaja. Na Cmokovo vprašanje, kaj bi jima namazal na kruh, sta odločena, da na tako dober kruh ne potrebujta prav nič.

Živalska uganka je igrivo spoznavanje osnovnih živalskih zanimivosti, namenjeno najmlajši skupini gledalcev, otrokom od 4. – 6. leta starosti. V prvem sklopu Živalskih ugank se bomo srečali z žirafo, pajkom, gepardom, želvo in nojem.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

12:40
Otroški program: Op!

Mandi je navdušen, da bo nastopil v gledališču, a kaj ko med vajami vselej pozabi besedilo. Pipi mu skuša pomagati in se domisli rešitve. Mandi bo svojo vlogo zapel.

Rija pričakuje obisk nove prijateljice Suzane. Rada bi bila najboljša gostiteljica, zato se uri v vsem, kar počno najboljši prijatelji. Najbolj nestrpno pričakuje čajanko s piškoti. Ko pride Suzana, je Krokodil odveč. A tudi Krokodil si najde najboljšo prijateljico in lažje kot Rija doseže škatlo s piškoti. Zdaj so vsi vabljeni, da se mu pridružijo na čajanki.

Nežka se odloči, da bi bila rada drevo ... Čutiti hoče veter v svojih mladih listih in si ogledovati svet z vrha hriba, tako kot Hrastar.

Ernest je počaščen, ko ga župan zaprosi, da bi ob odkritju spomenika zapel medvedjo himno. Nenadoma pa Ernest izgubi glas. Le kdo ga bo nadomestil?

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

V televizijski oddaji Govoreči Tom in Angelca tekmujeta proti Govorečemu Benu in njegovemu dekletu Ksenon, kateri od parov je boljši.

Kevin, učenec iz višjega razreda, ustrahuje Aukje. Če se mu le ponudi priložnost, ji zabrusi kaj neprijaznega, ji skrivaj grozi, nazadnje pa jo celo potisne s kolesa. Ko za to izve učitelj Kees, skupaj z učenci skuje načrt, kako pomagati prestrašeni Aukje.

Dokumentarni portret Mire Marko, ki je med obema svetovnima vojnama veljala za eno najboljših alpinistk.

Gorništvo v vseh možnih oblikah je del narodove slovenske identitete. Alpinizem, kot njegova najbolj ekstremna in žlahtna oblika, je vedno spremljal duh herojstva, žrtvovanja in plemenitosti.
Mira Marko Debelakova je s prvenstvenim vzponom leta 1928 po severni steni Špika razburkala tedanjo slovensko in evropsko alpinistično javnost. Časopisi po alpskih državah so njen vzpon kovali v zvezde. Njen dosežek je bil v vseh pogledih vrhunski, ker pa je to storila ženska, je bila to še dodatna dimenzija in vzrok kontroverznosti. Zaradi njenega, objektivno vrhunskega alpinističnega udejstvovanja, je Mira Marko ena od najboljših slovenskih alpinistk v zgodovini.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Nocoj bomo navijali in stiskali pesti za Klemna Godca, ki prihaja iz Podpeči. Po izobrazbi je profesor slovenščine in teologije, zaposlen pa je v družinskem podjetju, kjer skrbi za prodajo in marketing. Zanima ga duhovnost in osebna rast, za ostale hobije pa trenutno ni veliko časa, saj mladi očka ves prosti čas preživi z dvema malčkoma, najraje v naravi. Njegov pomočnik bo starejši brat Žiga Godec.
En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati?

Slovenska dekleta so bila na mladinskem svetovnem prvenstvu v skoki med favoritinjami za odličje. Ne nazadnje sta bili v ekipi tudi Katra Komar in Jerneja Brecl, ki sta bili z ekipo leta 2018 že svetovni prvakinji. Tudi v nemškem Oberwiesenthalu niso razočarala.

V družini potekajo priprave na 18. rojstni dan dvojčic. Angelica in Orlando se odločita, da bosta drugim za zdaj zamolčala njeno bolezen, vendar je njena mama vse bolj sumničava. Orlanda skrbi, ali bo Angelici zmogel stati ob strani, saj ga je bolezni in bolnišnic na smrt strah. Preganja ga tudi slaba izkušnja iz mladosti, ko je pustil na cedilu bolnega prijatelja. Laura in Umberto se odločita, da začasno ne bosta več par, in Umberto se začne zanimati za nekaj let mlajšo Martino. Laura dobi novega sošolca Emanueleja, ki se ji zdi nenavadno privlačen. Valeria razmišlja, da bi sina zaupala v varstvo Luci, nekdanjemu Ritinemu fantu, da bi si s partnerico po dolgem času privoščili prost večer.

V seriji 50 knjig, ki so nas napisale, iščemo knjigo, ki nas je najbolj zaznamovala, ki nas je konstituirala kot narod, ki nas je skratka napisala. Nas je napisal Poker Tomaža Šalamuna, ki se je "naveličal svojega plemena in se izselil"?
Dve leti po objavi šokantne Dume 64 - šlo je za parodijo Dume Otona Župančiča - ki je Slovence temeljito pretresla, pesniku pa prinesla sodni pregon, je leta 1966 Šalamun izdal svojo prvo zbirko: Poker. In to v samozaložbi. Šalamun, ki je kasneje obveljal za enega največjih slovenskih modernistov, je že v Pokru uporabljal svoj jezik; pesnik in skrbnik Šalamunovega centra Aleš Šteger nam je pojasnil, zakaj je šlo pri tem za pravo revolucijo v smislu poetičnega izrazoslovja. Šalamun se je tudi zares izselil in precej časa preživel v Ameriki, kjer so ga veliko prevajali, medtem ko njegovo pleme zanj ni imelo pravega posluha. Pozneje ga je priznala tudi domovina in v ZDA se je vrnil kot kulturni ataše, postal je član SAZU in vzornik ter kolega številnim literatom. O pokru kot igri se je razgovoril igralec Jonas Žnidaršič in povedal tudi, kaj je rokenrol poezija.

V SVOJEM RITMU: POP

Veliko danes znanih pop glasbenikov je začelo svojo kariero v različnih televizijskih šovih, morda svojo uspešno glasbeno kariero začenjajo v televizijski oddaji
V svojem ritmu tudi čani pop skupin Milkshake in Alice. Njihovo glasbeno znanje in ustvarjalnost je ocenjevala izkušena Alya.

18:55
Otroški program: Op!

Pojdite z nami na Bisergoro! Niste bili še nikoli tam? Brez skrbi, v družbi bibe Mice, bibe Toneta in škrata Tuki-Tama se ne morete izgubiti. Skupaj z njimi se sprehodite po travniku, občudujte metulje in druge travniške prebivalce, poiščite navihane škratke in se naučite peči posebne škratovske piškote. Ja, Bisergora je res čarobna - lahko se vam zgodi, da od razigranosti celo zakokodakate! Tako kot kokodaka kokošja mama, kadar bibama prinese novice s svoje domačije. Zato pogumno pot pod noge!

Aktivatorji se udeležijo kviza Male sive celice. Izbrani so tisti, ki so na skrivaj porisali šolsko ograjo z grafiti.
Udeležba na priljubljenem kvizu je torej kazen, saj je treba pokazati veliko znanja iz osrednje tematike: slovenska pot osamosvajanja.
Pri Miču doma se pripravljajo in raziskujejo snov, saj je bil Mičev oče sam udeleženec vseh pomembnih dogodkov in jim zna zgodovinska dejstva oplemenititi z osebnimi spomini.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

V tridelni dokumentarni seriji spoznamo ljudstvo Kurij v Keniji, kjer so se ohranile poroke med ženskami in obrezovanje deklic, Khasijev v Indiji, kjer vlada svojevrsten matriarhat, ter skupnost skrajno pravovernih Judov haredi v Izraelu, ki zavračajo sodoben način življenja. Voditeljica Kate Humble razišče položaj in vlogo žensk v teh skupnostih. Spremlja jih pri vsakodnevnih opravilih in spoznava njihove poglede na moške, spolnost, starševstvo, dom.

2. del, Izrael
Kate Humble v Izraelu obišče zelo zaprto skupnost haredskih Judov, s katero ji uspe navezati stike šele po več poskusih. Sreča se z različnimi pogledi žensk in moških iz te skupnosti in spozna tudi ženske, ki so iz nje izstopile.

Ruth je lastnica in ustanoviteljica ugledne odvetniške družbe Defoe, ki je specializirana za družinsko pravo. Pri njej sta zaposleni tudi hčerki Hannah in Nina, a Hannah odide h konkurenčni pisarni Noble & Hale. Tam dela privlačen Christie, s katerim se je Hannah zapletla pred leti, tik pred lastno poroko. Med njima je še vedno veliko simpatije in naklonjenosti in Hannahin zakon se znajde na hudi preizkušnji. Pestro dogajanje še dodatno razburka vrnitev očeta Oscarja, ki je družino zapustil pred tridesetimi leti s takratno varuško.

scenarij: Abi Morgan
režija: Jessica Hobbs
v glavnih vlogah: Nicola Walker, Barry Atsma, Stephen Mangan, Annabel Scholey, Anthony Head,
Fiona Button, Deborah Findlay, Rudi Dharmalingam

Nadaljujemo s koncerti doma na Valu 202 in TV Slovenija. Danes v živo za neomejeno število poslušalcev in gledalcev nastopa Daniel Vezoja, brežiški kantavtor, ki več kot doma nastopa in ustvarja v Dublinu.

Voditeljica na koncertu bo Nataša Štefe.

Film noir Fritza Langa.

Konservativni univerzitetni profesor Wanley in njegovi prijatelji so obsedeni s portretom ženske v izložbi poleg kluba, ki ga redno obiskujejo. Wanley žensko s portreta po naključju spozna in pristane v njenem stanovanju na klepetu ob penini. Prizor si napačno razlaga njen partner, ki sredi njunega druženja vkoraka v stanovanje. Po kratkem ravsanju se moški smrtno poškoduje. Profesor Wanley poskuša rešiti svoj ugled in privoli, da se znebi trupla in prikrije uboj. Žensko začne izsiljevati neznanec, ki pravi, da ve vse o umoru. Policija sproži preiskavo. Wanley postaja vse bolj paranoičen.

Gre za enega vplivnih del žanra, ki je cvetel na koncu dobe klasičnega Hollywooda v 40. letih. Ime »film noir« je dobil šele pozneje, in sicer v Franciji leta 1946. Tega leta so v francoske kinematografe prišli filmi Malteški sokol, Dvojno zavarovanje, Laura in Ženska v izložbi.

Izvirni naslov: THE WOMAN IN THE WINDOW / Ameriški film, 1944 / Režija: Fritz Lang / Scenarij: Nunnally Johnson, J.H. Wallis (roman) / Igrajo: Edward G. Robinson, Joan Bennett, Raymond Massey

Minuli teden so Romi po svetu, z raznimi prireditvami, obeležili mednarodni dan Romov, ki ga praznujemo 8. aprila. Ob prazniku smo obiskali osrednjo prireditev v Murski Soboti, bogat kulturni program so pripravili tudi v Mariboru in Novem mestu, v slednjem so slavnostno odprli tudi nov skupnostni center. Praznični vikend se je sklenil s koncertom ob svetovnem dnevu Rominj v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov