Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 12. feb. 2021

TV Slovenija 1 • Pet, 12. feb.

Ogledali smo si prvo slovensko uprizoritev dela Učinek sodobne britanske dramatičarke Lucy Prebble v ljubljanski Drami in prisluhnili koncertu Emkeja v Kinu Šiška. Predstavili bomo ponatis Gantarjevih prevodov Ajshilovih tragedij Peržani in Vklenjeni Prometej in obiskali razstavo Bojana Gorenca v Moderni galeriji.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Kitajci po vsem svetu danes praznujejo novo leto po lunarnem koledarju in vstopajo v znamenje bivola. Napoveduje se srečno in polno leto, če se bomo osredotočili na medosebne odnose. Več o praznovanju in pomenu pa s sinologinjo pred osmo. Ljubezen je v zraku, zato se bomo pred Valentinovim v jezikovnem kotičku spomnili nekaj najlepših ljubezenskih zgodb in opomnili na čar pisanja ljubezenskih pisem. Z nami bo slovenistka Ana Rotovnik Omerzu. Včeraj je bil debeli četrtek, danes pa petek, ki je že v znamenju pusta. V kuhinjo z odličnimi recepti prihaja kuharska mojstrica Sara Rutar, ki bo izdala super recepte za cronute (kronate), enostavne krofe in jogurtove miške. Seveda tudi ta petek ne bo manjkala glasba, pripravili smo super izbor glasbenih videospotov, ki jih lahko posvetite vašim najbližjim. V živo pa bo zapela Maja Keuc. Vabljeni v našo družbo!

Vaše gube bodo čez noč zglajene! Temni madeži bodo izginili in koža bo spet svetla, navlažena in obogatena s kisikom! Pore bodo zožene! Oglasi so polni izdelkov, ki obljubljajo neverjetno. Obstajajo losjoni, serumi, maske, olja, kisline, vitamini in tudi izvorne celice, polžja sluz, oglje, kisik ter celo diamanti.
Po 30. letu vsako leto izgubimo odstotek kolagena, pomembne beljakovine, ki ohranja našo kožo mladostno. Ko kolagen izginja, se pojavijo gube.Za koliko lahko kreme upočasnijo staranje kože in zgladijo gube? V oddaji bomo s pomočjo znanosti in raziskav razkrili, katere so tiste sestavine in spojine, ki resnično učinkujejo in lahko spremenijo kožo.

S šarmom si dr. Vasja brez problema pridobi zaupanje mladih deklet, a globoko razočara Ano. Ištvanova življenjska zgodba prikaže Jako Carja v popolnoma novi luči. Mirza razmišlja o prihodnosti, kar Pio spravlja v grozo in veselje obenem. Nika predstavi Penzla očetu, ki je presenetljivo navdušen.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V Globusu o morebitni uvedbi cepilnih potnih listov. Bo v prihodnje za potovanje, obisk restavracije ali množične prireditve treba pokazati digitalno potrdilo o cepljenju proti covidu-19? Je pobuda diskriminatorna ali gre za edino pot do povrnitve svobode gibanja?

V Točki preloma: Bitcoin dosega rekordne vrednosti. Kako tvegane so naložbe v kriptovalute? Bodo po uvedbi ležarin začeli državljani umikati depozite iz bank? Zdaj jih je že 24 milijard evrov...

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Že desetletja velja, da je pitje mleka del zdravega prehranjevanja. Nutricionisti svetujejo redno uživanje mlečnih izdelkov. A kako zdrav je ta napitek danes? V njegovo intenzivno pridelavo so namreč vključeni tudi prirejena krma in antibiotiki. Del strokovne javnosti trdi, da procesi hlajenja, sterilizacije, pasterizacije in homogenizacije uničujejo proteine, kar naj bi vplivalo na porast alergij, intolerance, celo rakavih obolenj. Drugi strokovnjaki očitke ostro zavračajo. Je torej dnevni mlečni odmerek, ki ga običajno zaužijejo ljudje, prevelik ali ne?

Ste že slišali za knjigi Žiga špaget je za punce magnet ter Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah? Obe sta, vsaka po svoje, literarni mojstrovini. Več v oddaji Prisluhnimo tišini, 6. 2. 2021, ob 14.30 na prvem programu Televizije Slovenija, kjer bomo pod drobnogled vzeli tudi literaturo izpod peresa invalidov. Predstavljamo tudi v tujini čedalje bolj prepoznavnega pisatelja Igorja Plohla in Janka Plesca, prvo gluhoslepo osebo v Sloveniji z izdano samostojno pesniško zbirko – njen naslov je Veseli vandrovček – in Staneta Padežnika, ki je lani izdal literarno delo z naslovom Brez slepomišenja in opozoril na ovire oseb z okvaro vida. Otroci iz vrtca Galjevica so se na zabaven in poučen način spoznali z znakovnim jezikom. Nejko Perko, član Zveze Sožitje, ne skriva navdušenja nad lahkim branjem, saj je to dobro za vse ljudi, ki imajo kdaj težave s tem, da kaj težko razumejo.

Az adás tartalma:

- virtuális ünnepség a szlovén kultúra napja alkalmából;
- a járvány hatása a házasságkötésekre 2020-ban;
- 50 éve hunyt el a legendás divattervező, Coco Chanel;
- a farsangi időszak szokásai.

Vsebina oddaje:

- virtualno praznovanje slovenskega kulturnega praznika;
- vpliv epidemije na sklepanje zakonskih zvez v letu 2020;
- 50-letnica smrti legendarne modne ustvarjalke Coco Chanel;
- pustni običaji.

Moj si, incizivozaver
Dana išče pero incizivozavra za svojo zbirko. Toda ta dinozaver je lahek in uren in ima ostre zobe. Poleg tega ni mesojed kot njegovi sorodniki. Bi ga morala Dana namesto z mesom privabiti s solato?

Dinozavrski vid
Dana se trudi odkriti, kateri od mesojedih dinozavrov si je najbolj pomagal z vidom. Je bil to nanukzaver, ki je videl ponoči, tiranozaver, ki je videl ostro kot ujeda, ali morda kača, ki je videla toploto svojega plena.

Denny in Hunter nista navdušeni nad tem, da bo en teden pri njih Chanel, Stanleyjeva razvajena hčerka iz prvega zakona. Hunter ne ve, kaj naj s športnimi copati, ki jih je ukradla Samira, poleg tega pa vidi, kako Christa v šoli ukrade čokoladne tablice, kasneje pa na stranišču bruha. Ne ve več, kaj naj si misli.

Ukrepi pri nas se rahljajo, v ponedeljek se začne pouk za vse osnovnošolce in dijake zaključnih letnikov. Za vsaj polovico učencev pa bo prihodnji teden počitniški. V Infodromu je sedmošolka Ula po več mesecih ta teden v šolo pospremila sestrico Ino, ki je prvošolka. Da bi spolno nasilje preprečili, zaustavili, se pred njim zaščititi in da ga ne bi povzročali, smo v rubriki Podrobno pod lupo razložili, kaj je to in kako ukrepati, če se tako ali drugače srečamo z njim. Na Pokljuki je te dni svetovno prvenstvo v biatlonu, zato nam je več o tem športu povedala večkratna državna prvakinja Maša Ručigaj. Pred počitnicami pa smo razkrili še, kaj vse prinaša zimski Počitniški krompir.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Konfucianizem je tradicionalna kitajska misel, katere začetnik je bil Konfucij, kitajski modrec, filozof in učitelj. Med ključnimi potezami nauka je poudarek na pomenu skupnosti in družbenih odnosih. Tkanje slednjih je v osrčju praks čaščenja prednikov. Gre za rituale, ki so se na Kitajskem pojavili še pred časom konfucianizma, kljub temu pa si delita poudarek na pomenu skupnosti pri oblikovanju in razumevanju posameznika.

Oči Pujs z zadnjimi močmi teče na dobrodelnem teku, kjer zbirajo denar za popravilo šolske strehe. Nenadoma pa ga začne preganjati osa.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska polka in valček 2020 je bila namenjena novi generaciji slovenskih ansamblov. Najboljši mladi ansambli so se v finalu srečali z uveljavljenimi slovenskimi ansambli. Številne nove viže so bile med ljubitelji narodnozabavne glasbe izredno dobro sprejete.

Festival Slovenska polka in valček 2019 je prvič potekal v Poletnem gledališču Studenec. K bogati tradiciji festivala smo znova dodali nekaj nepozabnih polk in valčkov.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi med drugim tudi o razstavi v Slovenskem etnografskem muzeju z naslovom Pustni Orači Okič: Z oranjem do dobre letine, obiskali smo tudi pregledno bienalno razstavo članov Društva arhitektov Ljubljane Arhitektura inventura 2018_2020.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Duhovita in velikosrčna italijanska klasika govori o ljubezni v očarljivi civilizaciji Neapeljskega zaliva.

V vasi na pobočjih Vezuva mladi Antonio zaman išče delo, da bi lahko preživljal sebe, svojo mater in štiri sestre. Carmela, hči skopega posestnika, se zaljubi vanj in si z južnoitalijansko žensko trmo vbije v glavo, da se bo poročila z njim. Carmelin oče noče niti slišati za hčerino poroko z mladim revežem. A Carmela si ne pusti gospodovati.

Italijanski režiser Renato Castellani, pripadnik t. i. rožnatega oz. olepšanega neorealizma, je posnel film o ljudeh, ki prekipevajo od življenja, čeprav se nahajajo v neperspektivnih razmerah revnega italijanskega juga.

Izvirni naslov: DUE SOLDI DI SPERANZA / Italijanski film, 1952 / Režija: Renato Castellani / Igrajo: Maria Fiore, Vincenzo Musolino, Filomena Russo

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov