Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 7. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 7. mar.

07:00
Živ žav

V Milanovem razredu po parih slikajo na majice. Milan je nejevoljen, ker so se sošolci pred tem norčevali iz njega, za nameček pa se še njegova najboljša prijateljica Julči zabava v paru s Tomažem. A kmalu spozna, da za vse to ni nobene potrebe.

Lojzek in Pika srečata konja Emila, ki pravi, da je svoj čas na Divjem zahodu razvažal pošto s poštno kočijo. Zelo rad bi jo spet imel, zato mu jo Lojzek nariše. Na koncu se sicer izkaže, da si je Emil vse skupaj izmislil, a nič zato …

Ava, Riko in Teo srečajo pišče, ki se je komaj izvalilo iz jajca. Pišče Avo zamenja za mamo, kar njej neizmerno godi. Toda napoči čas kosila, prijatelji pa ne vedo, kako naj pišče nahranijo.

Tinka in Žverca najdeta malega račka. Skrbela bosta zanj, dokler ne najdeta njegove mamice.

Pipija povabijo v baletni ansambel. V predstavi bi moral odigrati čebelico, ki zleti na cvet. Ne posreči se mu, vse dokler se v rožico ne preobleče Mandi. Zdaj bosta plesalca lahko navdušila občinstvo.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Jurij in Pavel zgradita ogromen labirint. Pa sta si zapomnila, kje je izhod?

Niko bi rad šel lovit ribe, a je jezero zamrznilo. Čarli ga nauči drsati.

Alma pleše za prijatelje, ko ji sunek vetra odpihne pisani dežnik. Mucika prijatelje odpelje do Račje reke, kjer naj bi rastle skrivnostne dežnikarice. Na poti srečajo Superkvaka in njegovega pomočnika.

Po športni poškodbi se Berti boji znova igrati košarko.

Pepa in njena družina na vožnji z avtom zagledajo mavrico...

Ježevec se zvije v kroglo in izgine med številnimi Uranovimi lunami. Mali Timotej ga išče. Pri tem odkrije planet, ki se ne vrti tako kot drugi. Zanima ga, zakaj je tako.

Nocoj je čas za svet volkov, a Akele ni nikjer. Fao se pripravlja, da se bo razglasil za vodjo tropa, ko ugotovijo, da je Akelo pičila kača. Mavgli se odloči, da bo šel v človeško vas po zdravilo.

Petrček je žalosten, ker njegov ati vse dneve dela, celo na rojstni dan njegove mamice! Valentinčku pa je vse jasno: Petrčkov ati je skrivni agent. Zato vedno nosi s seboj nekakšne čudne papirje in je neprestano odsoten!

Pošasti doživijo presenečenje, ko gospa Jokinstok v razred prinese dinozavrovo okostje z imenom Erik. Opozori jih, da se ga ne smejo dotikati, a med odmorom je ne ubogajo, in Erik razpade. Jim ga bo uspelo sestaviti, preden za to izve učiteljica?

Živa je mislila, da je ona tista, ki ve vse. Na koncu mora priznati, da ne ve ničesar, da pa lahko skupaj s prijatelji najde marsikateri odgovor.

Nekega dne se Nejko zbudi in najde Mavricijevo posteljo prazno. Nekaj je narobe! Nejko zažene preplah in prijatelji mu priskočijo na pomoč. Nejkova bojazen se kmalu preseli tudi na prijatelje, ki so prepričani, da so Mavricija odpeljali vesoljci. Kar naenkrat se pred njimi prikaže zeleni rak! Nejko zahteva, da mu vrne prijatelja! Izkaže se, da je rak v resnici Mavricij, ki si je privoščil preobrazbo.

Mlada čebelica Iris bi rada postala zvezdnica. Apolon pristane, da jo bo naučil vsega, kar mora vedeti. Toda Iris je razočarana. Uspešni umetniki nimajo le daru, temveč tudi trdo delajo in pilijo svoje nastope, ona pa je neučakana.

Na ovčjem polju pristane zablodeli balonar. Jona in prijatelje balon na topli zrak zelo zanima in nehote poletijo proti nebu.

Starša z okli
Dana sreča družino triceratopsov. Zanima jo, kako so se mladiči izmikali plenilcem. Včasih so se skrili med mamine tace, kadar je bil napadalec prevelik, pa so se razkropili in prepustili spopad z njim mami. Tokrat se eden izmed mladičkov izgubi. Dana ga skuša odpeljati k mamici, vendar mu na koncu najde nove starše – dva mamuta.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Človek se naj do drugih ne bi obnašal na način, ki je njemu neprijeten; to je bistvo morale.
(Mahabharata)

Razmišlja Rok Gros

Papež Frančišek je z apostolskim pismom Z očetovim srcem naznanil leto svetega Jožefa. S tem je spodbudil moške k razmišljanju o njihovi vlogi v družini in družbi

10. marca se bodo na letošnjem teološkem simpoziju udeleženci poglobili v vlogo moških v družini ter v njihovo duhovnost. Organizatorje je k temu spodbudil papež Frančišek, ko je z apostolskim pismom Z očetovim srcem 8. decembra lani naznanil leto svetega Jožefa.
Kdo je bil Jezusov krušni oče? V Svetem pismu je o njem malo zapisanega, nagovarjal pa je cerkvene očete. Nekateri moški ga imajo za zgled osebne in družbene poklicnosti in se pri svojem delovanju podpirajo na srečanjih v skupinah svetega Jožefa. Spreobrnjenca, duhovnika Donalda Callowaya iz Michigana, pa je sveti Jožef tako nagovoril, da je napisal knjigo Čudeži našega duhovnega očeta.

Prvega marca so na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani študentom podelili diplome in priznanja. Pred 600 leti pa je papež Martin V. za podporo kustodiji Svete dežele imenoval komisarje. Za lažje vključevanje zdravljenih zasvojenih oseb v družbo snujejo mrežo stanovanjskih skupnosti in gospodinjstev pod imenom Skupnost MOST. V Radovljici pa so izredni ženski, mistikinji in sozavetnici Evrope, judinji Edith Stein posvetili edinstveno svetišče.

Kmetje že dalj časa opozarjajo na nevzdržne razmere in na višanje cen surovin in energije za kmetijsko pridelavo. Oddajo zato začenjamo z zavezništvom, ki so ga sklenile kmetijske organizacije za boljšo povezanost med kmeti, predvsem pa za pravičnejšo razdelitev prihodka iz te gospodarske dejavnosti. V nadaljevanju predstavljamo razpis, namenjen mladim kmetom. Običajno mladi investirajo v tehnološko posodobitev ali nadgradnjo kmetijske dejavnosti.
Oglasili smo se pri nezadovoljnih vaščanih Dražencev, zaselka na Ptujskem polju, ki niso zadovoljni z izidom komasacije. Le dan pred tradicionalnim praznikom žensk, pa smo opozorili na kmečke ženske in predstavili Bernardo Štrajhar, ki je življenje kljub težkim preizkušnjam ni zlomilo.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Miha Kobal razvija svoj projekt pridelave česna, čebule in krompirja na slikoviti Šentviški planoti. Študij elektrotehnike v Ljubljani ga ni odvrnil od ideje da v domači vasi Ponikve nadaljuje svojo prihodnost. Miha pozimi sodeluje tudi v projektu pogozdovanja, že od nekdaj pa je zapriseženi športnik in učitelj smučanja. Lotil se je tudi obnove starih objektov , kjer načrtuje tudi turistično dejavnost.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tako lepa in raznolika kot je Slovenija, tako 'lepi' in raznoliki smo ljudje, ki tukaj živimo. To je bilo osrednje sporočilo Noči Modrijanov 2018, s podnaslovom Tu smo doma.
V celjski dvorani Zlatorog jo je ustvarilo več kot sedemsto glasbenikov in plesalcev, k imenitnemu vzdušju pa je z vnetim sodelovanjem prispevalo okrog 12 tisoč obiskovalcev.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Triglavski narodni park in Kozjanski regijski park letos praznujeta štiri desetletja. Kako se bo v iskanju distance in večje varnosti, uravnavalo turizem v teh krhkih ekosistemih?
Kako pomembna je v času pandemije postala digitalizacija kulturne dediščine?
Na primeru smučišča Krvavec pa smo preverili, kakšna bo prihodnost gorskih centrov, ki veljajo poleg gostinstva za ene večjih žrtev korona pandemije.

Švicarska komična drama kritično spregovori o posledicah permisivne vzgoje.

Veronika in Michael Kamber-Gruber vstopata v zrela leta, a vse bolj postajata talca svojih razvajenih najstniških sinov. Romeo in Anton stežka vstaneta iz postelje in redko hodita v šolo; seksistični in rasistični slogani, posmeh, pomanjkanje higiene in neodgovorno ravnanje so del njunega vsakdana. Ko dedek vnukom podari dediščino v višini osemdesettisoč frankov, se položaj še poslabša. Veronika in Michael z mlajšim sinom zbežita v novo stanovanje. Čeprav mislita, da s tem rešujeta svoj zakon in najmlajšega otroka pred napačnimi zgledi, se ne zavedata, da praznujeta lastno predajo.

Izvirni naslov: WIR ELTERN / Švicarski film, 2019 / Režija in scenarij: Eric Bergkraut, Ruth Schweikert / Igrajo: Elisabeth Niederer, Eric Bergkraut, Elia Bergkraut

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Vikend paket tokrat predstavlja novo oddajo razvedrilnega programa Televizije Slovenija V petek zvečer. Blaž Švab obljublja igranje in petje v živo, nas pa še posebej zanima kdo in kako je sovoditeljica oddaje Melani Mekicar. Bernarda se veseli obiska kantavtorja, ki se je v zadnjem času močno posvetil še enem umetnostnem izzivu, literaturi. Zoran Predin nas bo povabil na koncert, na našem glasbenem odru pa predstavlja pesem Nekega dne. Tokrat na glasbenem odru se z avtorsko pesmijo Ženska razkriva televizijska voditeljica in novinarka Ana Tavčar. Jože bo ob sebi gostil prelestno Melani, da pa mu pozornost ne uhaja, je na videopovezavo za komentiranje družbenega dogajanja povabil še klenega Boštjana Gorenca – Pižamo. Magic Aleksander v maniri zadnjih oddaj izziva pozornost voditeljev oddaje, z nami so iskrivi Modrostniki, objela nas bo Srčna novica, kdo pa je izbranec rap izziva, razkrijemo v oddaji.

V šoli je dan pošastnih knjig in vsi so našemljeni v svoje najljubše knjižne junake. Pikica pa je žalostna. Ni ji všeč njen punčkasti kostum Pepelke. Ji Bučko lahko pomaga in jo spremeni v najbolj pošastno Pepelko v deželi?

Saturnovi obroči so kot obroč, ki ga ima mali Timotej. S prijateljem morskim levom rada skačeta skozenj. Toda potem obroč izgubita. Odpravita se ga iskat v vesolje in igro nadaljujeta kar na Saturnu.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

2. del: Telo
Lila se naličena in izzivalno oblečena z Eleno odpravi v bar Solarovih. Eleno skrbi, ker se je Lila za ta korak odločila samo zato, da bi se maščevala možu, in ne toliko zato, da bi pomagala Antoniu. Lila med pogovorom z Marcellom in Michelejem izve, da Stefano z njima odpira novo trgovino s čevlji v središču Neaplja. Marcello obljubi, da se bo pozanimal, ali bi lahko Antoniu pomagal, da se izogne vojaščini. Lilo nato doma pričaka jezni Stefano, ki je že izvedel, kje je bila. Tudi Antonio se močno razjezi, ko izve za obisk bara Solarovih.

L'AMICA GENIALE (II.) / My Brilliant Friend (II.) / Italija / 2019
scenarij: Saverio Costanzo, Elena Ferrante, Laura Paolucci, Francesco Piccolo
režija: Saverio Costanzo
v glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Giovanni Amura, Gennaro Di Stefano, Francesco Serpico, Alessio Gallo, Valentina Acca, Anna Rita Vitolo

Tokrat bo gost oddaje Intervju eden najvidnejših slovenskih filozofov prof. dr. Mladen Dolar, predstavnik tako imenovane »ljubljanske šole teoretske psihoanalize. Je avtor številnih knjig in znanstvenih člankov s področja filozofije in teorije umetnosti, ki so odmevni doma in v tujini. Predaval je na številnih univerzah v ZDA in v Evropi. Je angažiran intelektualec, ki kritično razmišlja o razvoju svetovne in slovenske družbe.
Voditeljica: Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kaj pomeni biti ženska, kakšno vlogo ima ženska v sodobnih družbah? Avtorji dokumentarnega filma so se v 50 državah sveta srečali z 2 000 ženskami in posneli njihova najbolj intimna pričevanja o radostnih in žal vse prepogosto tudi o tragičnih izkušnjah, nasilju in odkritem zaničevanju. Ženske, s pogledom, uprtim neposredno v kamero, pričajo o doživljanju samostojnosti, prvi menstruaciji, spolnih izkušnjah, zaljubljenosti, prostituciji, posilstvu kot orožju v vojnah, materinstvu, splavu, neenakosti na delovnem mestu, finančni neodvisnosti, bolezni, staranju … Pri filmu sodelujejo tako državnice kot lepotne kraljice, voznice avtobusa in kmetice iz najbolj odročnih krajev sveta.

WOMAN / Francija / 2019 / Režiserja: Yann Arthus-Bertrand in Anastasia Mikova

Bojan Gorišek, dobitnik nagrade Prešernovega sklada za leto 2005, velja za enega najboljših slovenskih interpretov sodobne glasbe. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se izpopolnjeval pri Herbertu Hencku v Kölnu (Nemčija). Na svoji razgibani glasbeni poti je nastopal v ZDA, Italiji, Nemčiji, Franciji, Avstriji, Švici, Španiji, na Nizozemskem in Finskem. Sodeloval je z Lucianom Berio, Vinkom Globokarjem, Jane Manning, Ireno Grafenauer, Johnom Edwardom Kellyjem in Davidom Harmanom. Posnel je celoten opus klavirskih del Erika Satieja, Georgea Crumba, Marija Kogoja in Alda Kumarja. Tokrat se Gorišek predstavlja z zvočno in ritmično učinkovito glasbo Philipa Glassa – s skladbo Metamorphosis Four.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov