Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 7. mar. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 7. mar.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Barangolások c. adásban az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a LegBudapest és Nógrádi kastélyok című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovoma NajBudimpešta in Nógrádski dvorci.

Az adás tartalma:

- felvonóval a Vinariumhoz?;
- kiállítás Abraham Klaudia festményeiből;
- Dr. Paksa Katalin népzenekutatóra emlékezünk;
- a Nafta 1903 Labdarúgóklub csapata több mint 5 hónap után újra tétmérkőzést játszhat;
- Gazda(g)ság: a magán-, illetve kisvállalkozások járvány miatti nehézségei.

Vsebina oddaje:

- z žičnico do Vinariuma?;
- razstava slik Klaudie Abraham;
- spominjamo se raziskovalke ljudske glasbe dr. Katalin Paksa;
- moštvo NK Nafta 1903 lahko po več kot petih mesecih ponovno odigra odločilno tekmo;
- rubrika Gospodarstvo – bogastvo: težave samostojnih podjetnikov oz. malih podjetji zaradi epidemije.

A Vendégem című adásunkban Meszelics Lászlóról láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si oglejte portret Lászla Meszelicsa.

Az adás tartalma:

- a koronavírus-járvány szociális következményei;
- intézmények összevonása Lendván?;
- magyar történelmi évfordulók 2021-ben.

Vsebina oddaje:

- socialne posledice epidemije koronavirusa,
- združevanje zavodov v Lendavi,
- madžarske zgodovinske obletnice v letu 2021.

13.februarja leta 1921 se je v Škocjanu rodila vsestranska aktivistka Milena Gröblacher, ki se je vso življenje borila za obstoj in razvoj slovenskega jezika na Koroškem. Prav tako se je zavzela za pravice žensk in bila vrsto let predsednica Zveze slovenskih žena. Ob 100-letnici Milene Gröblacher se je ekipa Slovenskega sporeda ORF podala po njenih sledeh in pred kamero povabila sopotnice, ki so jo ohranile v lepem spominu.
V nedeljo se je na Pokljuki v Sloveniji končalo letošnje svetovno prvenstvo v biatlonu. Dunja Zdouc iz športnega društva DSG Sele je potovala domov s srebrno kolajno v prtljagi in lepimi spomini. Zanjo je bilo to doslej najuspešnejše svetovno prvenstvo.
SK Zadruga Aich/Dob je prvič avstrijski pokalni prvak. Z zmago v finalu proti Amstettnu so osvojili lovoriko, na katero so čakali skoraj 40 let.
Koroška prestolnica ima 15 pobratenih mest. Celovec in Nova Gorica sta pobrateni od leta 1965 naprej. V oddaji s postankom pri sosedih bomo pogledali na razvoj pobratenja in se zazrli v leto 2025. Ob tem, da bo posebno zaradi 60.obletnice partnerstva, bo Nova Gorica v sodelovanju z Gorico Evropska prestolnica kulture. Kandidaturo sta mesti poimenovali Go! Borderless, Gremo! Brezmejno.
http://slovenci.orf.at

Gost oddaje je bil novinar Boštjan Videmšek, avtor okoljevarstveno-podnebne knjige Plan B, knjige o podnebnih spremembah, knjige, ki nas opozarja in nadeja z upanjem: na svetu vendarle obstajajo primeri dobre prakse, kraji, kjer se ti zdi, da se je čas ustavil, z njim pa tudi onesnaževanje in zastrupljanje planeta. V prispevkih spregovorita še Giulia Leghissa, zaposlena pri naftno plinski družbi in to na oddelku za alternativne vire energije in Mirko Juretic, izvedenec za materiale. Uredništvo Barbara Ferluga, Jan Leopoli, Živa Pahor. Režija Jan Leopoli.

Leto 2020 bilo je za mnoge pridelovalce vina posebej zahtevno zaradi razmer, ki vladajo doma in v svetu. Predsednica Društva vinogradnikov Slovenske Istre Ingrid Mahnič ostaja optimistična, prav tako enolog in vinogradnik iz Oslavja Sašo Radikon, čigar vino so do zaprtja stregli v najboljših restavracijah sveta.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Sredi februarja je minilo 70 let od takrat, ko so na mariborskem Pohorju pognali prvo sedežnico, prvo sodobno smučarsko napravo. Med tistimi, ki so jo gradili in jo prvi preizkusili je bil tudi dr. Andrej Rosina, pred skoraj 90. leti rojeni Mariborčan, danes upokojeni profesor metalurgije na ljubljanski univerzi. O tem in o povojni mladosti v Mariboru v oddaji Dober večer v ponedeljek ob 20. uri.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Sum na nepravilnosti pri izvedbi javnega razpisa družbe DARS za vzpostavitev prodajnega in nadzornega sistema za e-vinjete v korist Slovaške družbe Skytoll

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Slovenija bo za skupno kmetijsko politiko do leta 2027 iz evropskega proračuna prejela 1,6 milijarde evrov, kar je manj kot v sedanjem sedemletnem obdobju. Kako jim bo v kmetijstvu uspelo razdeliti denar med mlade prevzemnike kmetij in ekološke kmete, koliko ga bodo namenili za subvencije, digitalizacijo in podnebne cilje? O tem se bo v tokratni oddaji Moje mnenje z gosti pogovarjala Vida Petrovčič.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Postopek za oceno ustavnosti prvega odstavka 3. člena in 16. člena Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ter prvega odstavka 3. člena in prve alineje 22. člena Družinskega zakonika

2. Zahteva Zagovornika načela enakosti za oceno ustavnosti 3. in 4. člena, prve alineje 22. člena, prvega odstavka 213. člena in 223. člena Družinskega zakonika ter Zakona o partnerski zvezi

3. Zahteva Vrhovnega sodišča za oceno ustavnosti Zakona o socialnem varstvu (ZSV) in Zakona o duševnem zdravju (ZDZdr)

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Sporočila Komisije Evropskemu parlamentu, Svetu, Evropskemu ekonomsko-socialnemu odboru in Odboru regij - Strategija za trajnostno in pametno mobilnost – usmerjanje evropskega prometa na pravo pot za prihodnost

2. Predlog priporočila v zvezi s pripravo nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov