Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 21. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 21. mar.

07:00
Živ žav

Milana igranje računalniške igrice z Vilkom in Tomažem tako prevzame, da pozabi na uro. Domov pride prepozno, da bi z očkom in mamico še lahko ujeli predstavo čarovnika Robija. Milan se nauči, da se je ure treba držati.

Lojzek pripravlja modno revijo, v kateri modna oblačila nosita Zofi in Pika. Ker nima nikogar, ki bi nosil imenitni klobuk, nariše dolgonogega flaminga. Izkaže se, da je ta prav samovšečen.

Ava, Riko in Teo iščejo vodo in pri tem srečajo opico, ki jim obljubi, da jim bo pokazala pravo pot. Toda prav kmalu se izkaže, da še sama ne ve, kje je.

Tinka gre s šolo v naravo. Žverca gre seveda z njo. Sošolcem je Žverca zelo všeč, Tinka pa je ljubosumna in se počuti osamljeno. Zato gre sama v gozd. Žverco skrbi in jo gre iskat a se skupaj izgubita. Bosta našla pot nazaj?

Mandi in Pipi v snegu najdeta pasjega mladička. Vzameta ga k sebi in ga izurita za vlečnega psa. Zelo se navežeta nanj, toda kosmatinec začuti klic divjine, saj v resnici ni pes, ampak volk.

Jurij in Pavel se odpravljata na počitnice, a zamudita vlak. Pavel se domisli, kako ga bosta ujela.

Berto se pretvarja, da je bolan, Niko pa teka naokrog in skrbi zanj. Ko pa Niko za pomoč prosi zdravnico, Berto ve, da ga bodo razkrinkali.

Čuk začara Žažijevo rolko, ki izgine. Prav takrat pa mu s čarobne palice odpade konica. Mucika prijatelje z letalom odpelje v Čarobno džunglo po kamen abrakadabra za novo čarobno palico.

Ezopova gledališka skupina se priseli v novo okrožje. Da bi navdušili tamkajšnje gozdne živali, Ezop napiše novo igro o mestni in poljski miški, v kateri mestna miška povabi poljsko miško na kosilo. Hrana v mestu je odlična, toda kaj, ko na vsakem koraku prežijo mačke. Podeželjska miška raje je v miru, pa čeprav skromnejšo hrano. Med igralci se vname prepir, kdo bo igral glavno vlogo, saj bi vsi radi veliko pojedli.

Levček Leon bi svoji mami rad podaril darilo za materinski dan, a se mu zalomi. Na pomoč pokliče svetovalko Hano.

Oči Pujs ima doma knjigo iz knjižnice, ki bi jo moral vrniti že zdavnaj. Družina se odpravi v knjižnico, kjer si sposodijo še več knjig.

Mali Timotej se igra skrivalnice s prijateljico žirafo. Najboljša skrivališča so na Merkurju, majhnem planetu, ki je prekrit s kraterji. Merkur jima pove, kako je davno nazaj dobil kraterje.

Volčji trop bi rad Mavglija imenoval za svojega člana, a Fao je ljubosumen nanj. Odloči se, da bo to preprečil. Izmisli si ukano in Mavglija z lažnim sporočilom za Hatija pošlje v Slonjo krajino.

V zameno za skiro Hop Valentinčku posodi svoj bumerang. Valentinček ga premočno zaluča in bumerang odleti v Mestno hišo, zato mu Hop noče vrniti skiroja. Petrček bumerang najde in ga hoče preizkusiti, pa ga ponesreči polomi. Bo Valentiček kdaj dobil nazaj svoj skiro?

Njambo se veseli sodelovanja v šolskem zboru, dokler ne ugotovi, da ima za petje pošastnih pesmi predober posluh. Mu bo Bučko za prvi nastop na šolskem koncertu pravočasno pomagal najti nov ritem?

Živa, Toni in Vid se igrajo, da so nekaj drugega, to pa ni všeč Marti, ki hoče, da so njeni mladički tihi in mirni. Toda male navihance bo umirila šele igra.

Nejko se sredi noči zbudi in opazi, da Mavricij utripa kot svetilka. Ker se mu zdi to nenavadno, gre vprašat prijatelje, ali so že videli kaj takšnega. A se mu na poti pripeti še več nenavadnih prigod. Po nenavadnem sprehodu Nejko ugotovi, da se mu je vse samo sanjalo.

Štefan je obupan, saj Olge že ves dan ni. Najprej obtoži prebivalce vrta, da spletkarijo in ga hočejo spraviti ob službo, nato pa spozna, da se je Olga ujela v pajkovo mrežo. Bo premagal ljubosumje in rešil svojo kraljico?

Pes Bitzer misli, da bi ga kmet rad zamenjal, zato mu Jon pomaga trenirati. Bitzer pa s svojo vadbo pretirava in začne voditi kmetijo z vojaško natančnostjo.

Dinozaver med policami
Dana med policami trgovine opazi nenavadnega gosta. Stigimoloh je imel na glavi bodice. Toda zakaj? So bile za obrambo, za merjenje moči ali celo za dvorjenje samici. Dana vzame šop banan in preizkusi svojo teorijo.
Dinozavrski oklep
Dana opazuje evoplokefala, ki varuje gnezdo z jajci. Ta rastlinojed je bil zelo nevaren. Njegov rep je bil kot močan kij in po telesu je imel oklep. Le kateri dinozaver ga bo premagal? Velik in močan ali majhen in okreten?

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Vera je spoznanje, da je treba tragične nerazumnosti življenja uravnotežiti z enako nerazumno predanostjo bistveni dobroti Biti.
(Jordan Peterson)

Razmišlja Katja Kotnik

Od 19. marca 2021 do 26. junija 2022 bo v Katoliški cerkvi leto družine.

Papež Frančišek bi rad spodbudil k skrbi za družine in k podpori zakoncev. Zato bo 19. marca razglasil leto, posvečeno družini. Trajalo bo do 26. junija 2022 in se končalo z desetim svetovnim srečanjem za družine v Rimu. »Ali je bila družina kdaj tako v srcu človeštva, kot je danes? V srcu Boga, od vedno. Današnja kultura prav na tem področju v mnogočem odpoveduje, ko pozablja, kako dragocen je dar, ki ga družina daje družbi. Oslabitev družine pomeni oslabitev družbe,« pravi duhovnik Bojan Ravbar.
Papež Frančišek je pred petimi leti po dveh škofovskih spodbudah, o poklicanosti in poslanstvu družine, izdal apostolsko spodbudo z naslovom Radost ljubezni. Tudi Dikasterij za laike, družino in življenje želi v tem posebnem letu s knjižico predlogov spodbuditi škofije in župnije k izboljšanju priprave na sklenitev zakonske zveze in okrepiti pomoč staršem pri vzgoji otrok ter spremljanje zakoncev v krizi.
Urad za družino pri Slovenski škofovski konferenci pa 19. marca vabi k slovesnemu začetku leta družine in slovenskega tedna družine, ki bo potekal v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani in ga lahko spremljate po spletu. Na njem bodo predstavili družinsko pastoralo v Cerkvi na Slovenskem.

Prvi sklop oddaje je posvečen vinogradništvu, sodobnim, robotsko vodenim in za okolje sprejemljivejšim načinom obrezovanja in obdelave. Vinogradniki in strokovnjaki predstavijo težave, ki jih imajo v tej panogi zaradi virusa korone. Prav zaradi tega se nadaljuje sistem pomoči, s katerim pa lahko le delno ublažijo izpad prihodka. Ob tako neugodnih razmerah v tej panogi, se bo opuščanje vinogradov še nadaljevalo. V zadnjem prispevku pa opozorimo na močno konkurenco, s katero se zadnja leta soočajo pridelovalci krompirja. Skladišča so polna domačega krompirja, pridelovalci ga ne morejo prodati, saj zanj ni zanimanja. In to kljub dejstvu, da pri samooskrbi s to poljščino dosegamo le 60 odstotkov.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Brata Mitja in Matjan Žgajner sta iz majhne kmetije, ki jo je podedovala njuna mama, razvila projekt ki ju je pripeljal do najboljših kuharskih mojstrov v Sloveniji. S farmo kuncev in avtohtonih krškopoljskih prašičev, ter s predelavo v odlične mesne izdelke, sta ustvarila delovni mesti tudi za svoji ženi. Družinsko podjetje se uspešno razvija in raste.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
V oddaji sodeluje ekipa romantikov, v kateri so Matic Peršuh, Eva Boto ter Andrej Šifrer. Njihovi nasprotniki so žurerji Nuša Derenda, Omar Naber in Kaja Humski. Tekmovali bodo v poznavanju slovenske glasbe. V glasbenih točkah se bodo izkazali Tokac, Kvatropirci, Modrijani, Omar Naber, Anita Kadenšek, Mladi Dolenjci, Polkaholiki in številni drugi. Poslušali bomo zimzelene slovenske uspešnice iz 30-letne zgodovine slovenske glasbe. V posebni vlogi se bo pokazala DJ Melani Mekicar s sovoditeljem in scenaristom Blažem Švabom.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
S čim se je Slovenija prestavila na mednarodni turistični borzi ITB Berlin, ki je letos v celoti potekala v virtualni obliki? Preverili smo, kako so Belokranjci pripravljeni na letošnjo sezono, glede na lanski turistični uspeh in zakaj je kolesarjenje po Kočevskem obetaven turistični produkt.

Mladinska drama o odraščanju dekleta v neperspektivnem angleškem predmestju

14-letna Leigh odrašča sama v predmestju angleškega mesta Brighton. Očeta nikoli ni doma, prijateljev nima. Osamljenost preganja s predanim treniranjem gimnastike. V športu je dobra, a ji manjka samozavesti, tudi zaradi neprijetnih deklet v telovadnici. A s pomočjo spodbudne mentorice vztraja pri vadbi. Nekega dne pride k njej starejši polbrat, za katerega prej ni vedela. Po začetnem nezaupanju se Leigh na brata naveže, spoznava samo sebe in svoje meje. Znajde se v svetu nevarnih izzivov in kriminala, a se v strahu, da bi izgubila polbrata, dolgo ne upre. Nova samozavest jo žene tudi v nevarno početje v telovadnici.

Izvirni naslov: PERFECT 10 / Angleški film, 2019 / Režija in scenarij: Eva Riley / Igrajo: Frankie Box, Alfie Deegan, Sharlene Whyte

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Na predvečer enakonočja Vikend paket predstavlja izjemne goste! Bernarda gosti originalnega komika in igralca oskarjevca Branka Djurića Djura. Naša gostja je tudi Anika Horvat, ki predstavlja pesem Če najdeva se kdaj. Samuel Lucas je napisal pesem Narod moj, besedilo zanj pa je prispevala Violeta Bulc, ki jo poznamo kot nekdanjo evropsko komisarko za promet v Bruslju. Jožetovo omizje je uravnoteženo le po regijski zasedenosti; zabavala nas bosta dama s Štajerske Tanja Kocman in mojster borilnih veščin in hitrega jezika iz Kranjske gore Denis Porčič Chorchyp. Iz Magičnega studia se oglaša Magic Aleksander, o življenjskih modrostih modrujejo Modrostniki, objema pa nas Srčna novica. Kdo bo rapal v Izzivu: rap, izdamo v oddaji.

Učitelji izkopljejo časovno kapsulo in prosijo šolarje, da vanjo dodajo svoje spomine. Ubogi Bučko se ne domisli nič posebnega, kar bi lahko dal v kapsulo. Mu lahko pomagajo prijatelji?

Cufek pritisne na vsak gumb, ki ga najde. Tokrat pritisne gumb na strojčku za kavo. Ko doda še zavojček zelenega praška, strojček postane fantastični izdelovalnik želeja.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Poljub

Lenù izve, da je zdravnik Lili svetoval, da si mora odpočiti in se okrepiti, če želi zanositi. Lila načrtuje, da bo poletje preživela na morju z mamo in Pinuccio in zraven povabi še Lenù. Lenù privoli, a le pod pogojem, da bodo šle na Ischio, češ da bo njeno mamo tako manj skrbelo, v resnici pa upa, da bo tam srečala Nina. Dekleta res srečajo Nina in njegovega prijatelja Bruna in kmalu dneve preživljajo skupaj na plaži. Med njimi se razvijejo simpatije in odnosi se zapletejo.


L'AMICA GENIALE (II.) / My Brilliant Friend (II.) / Italija / 2019
scenarij: Saverio Costanzo, Elena Ferrante, Laura Paolucci, Francesco Piccolo
režija: Saverio Costanzo
v glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Giovanni Amura, Gennaro Di Stefano, Francesco Serpico, Alessio Gallo, Valentina Acca, Anna Rita Vitolo

Prof. dr. Leon Cizelj je vodja odseka za jedro tehniko na Institutu Jožefa Stefana, znanstveni svetnik in predavatelj na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Za svoje delo je prejel številne nagrade, sodeluje, tudi na vodstvenih položajih, v številnih mednarodnih organizacijah in združenjih, ki se ukvarjajo z jedrsko energijo. V času korona krize ga je širša javnost spoznala po napovedih, kako se bo epidemija gibala v bodoče. V pogovoru slikovito pojasni, kako je svoje znanje in profesionalno delo učinkovito uporabil tudi pri napovedih gibanja epidemije, kaj imata torej skupnega jedrski reaktor in epidemija. Prostovoljno delo, tako svoje skupine na IJS-ju kot projekta Sledilnik covida 19, s katerim sodeluje, postavi v širši kontekst (ne)povezane znanosti in njenega financiranja. Predvsem pa podrobneje razloži, kako poteka delo pri napovedovanju epidemije, prav te napovedi pa so ena od osnov, na katerih odločevalci, se pravi svetovalna skupina in vlada, sprejemajo ukrepe. Pogovor o Cizljevem siceršnjem delu pa je usmerjen v varnost NE Krško, načrtovano gradnjo drugega bloka nuklearke in oceno vodne, vetrne in sončne energije. Pogovor se, seveda, zaključi s tem, kaj kažejo napovedi nadaljnjega širjenja epidemije – in te niso obetavne.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Madeline Stuart je že nastopila na newyorškem tednu mode, na Facebooku ima več kot 700.000 sledilcev, o njenem delu poročajo svetovni mediji. Dokumentarec priča, kako Maddy postaja prva profesionalna manekenka z Downovim sindromom, in razišče dojemanje identitete, lepote in invalidnosti v družbi.

MADDY THE MODEL / Švedska / 2020 / Režija: Jane Magnusson

Duo Lorenz-Šček v sestavi Tomaž Lorenz (violina) in Alenka Šček-Lorenz (klavir) je začel delovati leta 1980. Z bogatim repertoarjem, ki sega od baročne do sodobne glasbe, je z velikimi uspehi nastopal doma in na tujem, za svoje delo pa je prejel tudi nagrado Prešernovega sklada.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov