Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 21. mar. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 21. mar.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

S težavami, ki jih prinaša preobremenjenost in zasvojenost z digitalnimi tehnologijami, še posebej v času epidemije, se ukvarjajo v Logoutu, centru za pomoč pri čezmerni rabi interneta. Zaradi digitalne preobremenjenosti vse pogosteje govorimo tudi o pravici do odklopa. O vlogi religije v visoko tehnološki družbi ter vprašanjih smisla in skupnosti pa bo spregovoril sociolog dr. Igor Škamperle.

Trg rabljenih vozil v Sloveniji je velik. Strokovnjaki ocenjujejo, da v naši državi vsako leto zamenja lastnika več kot 100 tisoč vozil. Nakup takšnega vozila pa utegne biti loterija, pa naj ga kupimo v Sloveniji ali v tujini. Policija svari pred lažnimi oglasi, goljufivimi ponudniki in skritimi napakami na vozilu. V oddaji med drugim govorimo o tem, kako prepoznati sumljive oglase, kaj lahko gre pri nakupu rabljenega avtomobila narobe in ali pogosteje zavajajo slovenski ali tuji prodajalci. Pa tudi o tem, zakaj moramo dobro premisliti, če želimo kupiti vozilo od ponudnika iz Litve.

Folklorna skupina Tine Rožanc je bila ustanovljena leta 1949 s prihodom članov Plesnega športnega kluba Ljubljana pod okrilje Železničarskega kulturno umetniškega društva (ŽKUD) Tine Rožanc. S projektom Dotik t-rajanja je skupina predstavila šest odrskih predstavitev folklornega izročila Štajerske, Bele krajine, Prekmurja, Blok, Koroške in osrednje Slovenije. V vsebinskem sklopu Prazniki pomladi se je skupina predstavila z gosti, Skupino sester Trobec-Žagar in zasedbama Volk folk ter Jararaja.

Zadnja tekma sezone za dekleta je že nekaj let veleslalom. Slovenija bo imela na finalu dve predstavnici: Meto Hrovat in Ano Bucik. Na zadnji veleslalom v Lenzerheideju imamo lepe spomine – Meta Hrovat je leta 2018 tu prvič stala na stopničkah (na 3. mestu), krasen slovenski dan so dopolnile Ana Drev (5. mesto), Tina Robnik (14. mesto) in Ana Bucik (25. mesto).

V Sloveniji imamo dve, na Danskem pa približno 6200 vetrnic. Danska je država z največjim deležem proizvodnje vetrne energije na svetu. Proizvede je več kot tretjino oziroma okoli 40 %. Kmalu je bo še več. Pred kratkim so namreč objavili načrt, da bodo v severnem morju zgradili prvi energetski otok na svetu, ki bo vozlišče za 200 ogromnih vetrnic na morju. Otok bo z močjo 3 GW z električno energijo lahko preskrboval kar tri milijone gospodinjstev, torej več kot le Dansko. Kakšne pa so razmere za izkoriščanje energije vetra pri nas?

Finale sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju gosti Lenzerheide v Švici. V kantonu Graubünden bodo smučarji od srede do nedelje imeli pet tekem, po katerih bodo delili kristalne globuse za dosežke v tej zimi. Odprtega je še marsikaj. Le Avstrijec Marco Schwarz si je že pred finalom zagotovil slalomski globus.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Maja in Goran Dominko sta arhitekta, ki sta vrsto let delovala v Londonu in snovala hiše tudi za svetovno znane osebnosti. Ko sta se vrnila v rodno Prekmurje, sta poiskala staro hišo in ji v uglajeni maniri dala nov obraz in novo vsebino.
Stanovanja, ki jih obiskujemo, navadno predstavljajo dom. Našli pa smo izjemo, pri kateri sta dom in poslovni prostor združena v celoto. To je mogoče, ker sta oba stanovalca partnerja, tako delovna kot zasebna. To sta Arne Hodalič in Katja Bidovec, mednarodno uveljavljena fotografa. Delo ju je peljalo dobesedno po vsem planetu, takole pa je videti njun slovenski pristan.
Rešitve, kako izkoristiti prostor na majhnih bivalnih površinah, so vedno zanimive. Pokažemo stanovanje, ki je po prenovi zasijalo v čisto novem vzdušju. Gre za res majhno stanovanje, saj ga ujamemo skorajda z enim samim pogledom, ima pa vse, kar imajo velika.

Zadnja tekma sezone za dekleta je že nekaj let veleslalom. Slovenija bo imela na finalu dve predstavnici: Meto Hrovat in Ano Bucik. Na zadnji veleslalom v Lenzerheideju imamo lepe spomine – Meta Hrovat je leta 2018 tu prvič stala na stopničkah (na 3. mestu), krasen slovenski dan so dopolnile Ana Drev (5. mesto), Tina Robnik (14. mesto) in Ana Bucik (25. mesto).

Deskarji na snegu v paralelnih disciplinah so zbrani v Berchtesgadnu v Nemčiji. Njihova sezona svetovnega pokala se bo končala s tekmo mešanih dvojic. Na njej pa ne bo slovenskih predstavnikov. Zaradi odpovedi je sicer to šele druga preizkušnja mešanih dvojic v tej zimi.

Finale sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju gosti Lenzerheide v Švici. V kantonu Graubünden bodo smučarji od srede do nedelje imeli pet tekem, po katerih bodo delili kristalne globuse za dosežke v tej zimi. Odprtega je še marsikaj. Le Avstrijec Marco Schwarz si je že pred finalom zagotovil slalomski globus.

Po sobotni posamični preizkušnji skakalk v Nižnem Tagilu je v nedeljo na sporedu še ena. Poleg odlične Nike Križnar veliko pričakujemo tudi od Eme Klinec, ki je na srednji skakalnici v Oberstdorfu postala svetovna prvakinja. V Rusiji se bo svetovni pokal za ženske tudi končal, Nika Križnar pa ima dobre možnosti za osvojitev skupnega seštevka svetovnega pokala. Tudi nedeljsko preizkušnjo si lahko ogledate v posnetku, reporter bo Miha Mišič.

Biatlonci in biatlonke bodo januarja nastopali zgolj na dveh prizoriščih. Prva dva sklopa tekem bosta v Oberhofu. Drugi teden tekmovanj bodo tekme razpotegnjene od srede do nedelje. Prvi dan bo na sporedu moški sprint, drugi dan pa ženski. Nato sledita dva dneva s štafetnima preizkušnjama, nedelja pa bo rezervirana za 30 najboljših, saj bosta na sporedu tekmi s skupinskim startom.

Tudi v letošnji sezoni si lahko na naši televiziji ogledate evropsko ligo v nogometu. V vsakem kolu je v živo na sporedu ena tekma, vse druge pa si lahko še isti dan ogledate v vrhuncih. Spremljajte nogomet na TV Slovenija.

V tokratni Fifini magazinski oddaji se bomo spomnili pred kratkim končanega svetovnega klubskega prvenstva v Dohi. Spoznali bomo tudi Edino Alves Batista, brazilsko nogometno sodnico. Na tekmovanju v Dohi je bila glavna sodnica na tekmi za peto mesto in bilo je prvič, da je na katerem koli Fifinem tekmovanju moško tekmo sodila popolnoma ženska sodniška zasedba.

Namesto v Oslu bodo biatlonke in biatlonci sklenili letošnje tekmovanje v svetovnem pokalu v Östersundu na Švedskem.
V nedeljo bo še zadnja moška preizkušnja, tekma s skupinskim startom tridesetih najboljših tekmovalcev. V ospredju so bili v tej sezoni Norvežani z Johannesom Bøjem in novincem Sturlo Lægreidom, ki sta se do konca borila za skupno zmago, Jakov Fak pa bo poizkušal potrditi uvrstitev v deseterico najboljših v tej sezoni.

Gledališče Koper, SNG Nova Gorica in Slovensko stalno gledališče iz Trsta so znova združili moči ter v sodelovanju z Evropsko prestolnico kulture GO! 2025 ob letošnjem Prešernovem dnevu pripravili umetniški program z naslovom O, blagor tebi, veter – Pesniški poklon primorskih gledališč in EPK GO! 2025 ob slovenskem kulturnem prazniku.
Priložnostni televizijski program, ki je nastal na pobudo Gledališča Koper, je zamišljen kot pesniški maraton, ki ga z nagovorom uvede dramski igralec Boris Cavazza. Gledališča so ga pripravila v sodelovanju z 21 vabljenimi ustvarjalci, ki so izbrali 42 pesmi slovenskih avtorjev, od katerih jih bo 23 interpretiralo prav toliko igralcev iz omenjenih treh gledališč. Umetniški program so posneli na zunanjih in notranjih prizoriščih v Kopru, Novi Gorici in Trstu; pod televizijsko realizacijo se podpisujejo PR, organizator in koordinator kulturnih dejavnosti v Gledališču Koper Matej Sukič, montažer Davor Dujmović, direktor fotografije Dean Grgurica ter dramaturga iz koprskega in novogoriškega gledališča Miha Trefalt in Tereza Gregorič.

Pesmi so predlagali Igor Saksida, Jasna Čebron, Aleš Berger, Janez Povše, Nina Ukmar, Jurij Paljk, Vanja Pegan, Andrejka Možina, Ana Perne, Marko Sosič, Marija Mercina, Igor Pison, Jasna Tuta, Marko Matičetov, Saša Pavček, Anna Apollonio, Anja Mugerli, Mirt Komel, Ines Cergol, Poljanka Dolhar in Valentina Oblak.

Pesmi interpretirajo Igor Štamulak, Tjaša Hrovat, Peter Harl, Matija Rupel, Maja Blagovič,Radoš Bolčina, Anja Drnovšek, Blaž Popovski, Ana Facchini, Jure Kopušar, Gorazd Jakomini, Marjuta Slamič, Primož Forte, Patrizia Jurinčič Finžgar, Tina Gunzek, Rok Matek, Mojca Partljič, Nikla Petruška Panizon, Urška Taufer, Mak Tepšič, Luka Cimprič, Danijel Malalan in Anuša Kodelja.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Pod površino našega vsakdana obstaja še ena, nadomestna resničnost, a v drugačni velikosti. Kanadska dokumentarna oddaja o miniaturah je očarljivo potovanje v bujne in zapletene drobne svetove. Oddaja raziskuje skrivnostno in globoko potrebo po ustvarjanju miniatur, ob katerem človek shranjuje spomine, uteleša sanje in se uči dojemati zapleteni svet, ki ga obdaja.

MINIATURE / Kanada / 2019 / Režija: Tony Coleman in Margaret Meagher

Dokumentarni film o razburljivem življenju Milesa Davisa, ameriškega džezovskega trobentača in skladatelja, ki sodi med najvplivnejše džeziste 20. stoletja, je prepojen z izjemno glasbo, navdihujočimi arhivskimi posnetki in pričanji prav tako izjemnih glasbenikov, kot sta Carlos Santana, Quincy Jones in drugi.

MILES DAVIS, BIRTH OF THE COOL / ZDA / 2019 / Režija: Stanley Nelson

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Zvezdanina gostja je nekdanja vrhunska atletinja in olimpijka Brigita Langerholc. Javno bo spregovorila o tem, kako je po končani karieri in rojstvu otroka padla v poporodno depresijo in bila napotena celo na psihiatrično zdravljenje. V sobotnem večeru nam razkriva, kako se je s pomočjo različnih terapij in mentalno-sprostitvenih tehnik pobrala z dna. Brigita nam bo predstavila tudi svoje osebne izkušnje s kreiranjem in vizualiziranjem iz srca.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Na predvečer enakonočja Vikend paket predstavlja izjemne goste! Bernarda gosti originalnega komika in igralca oskarjevca Branka Djurića Djura. Naša gostja je tudi Anika Horvat, ki predstavlja pesem Če najdeva se kdaj. Samuel Lucas je napisal pesem Narod moj, besedilo zanj pa je prispevala Violeta Bulc, ki jo poznamo kot nekdanjo evropsko komisarko za promet v Bruslju. Jožetovo omizje je uravnoteženo le po regijski zasedenosti; zabavala nas bosta dama s Štajerske Tanja Kocman in mojster borilnih veščin in hitrega jezika iz Kranjske gore Denis Porčič Chorchyp. Iz Magičnega studia se oglaša Magic Aleksander, o življenjskih modrostih modrujejo Modrostniki, objema pa nas Srčna novica. Kdo bo rapal v Izzivu: rap, izdamo v oddaji.

Nimamo dovolj cepiv, še vedno ne smemo na pivo, ampak nič zato, saj imamo oddajo Kaj dogaja! V njej tokrat skupaj s poslanci preučujemo težave slovenskega šolstva in raziskujemo, kdo je decembra pozabil naročiti cepiva. Z njimi se bo pozabaval tudi magister Baltić v Besedi tedna. Na Pup TV prihaja ekološka bomba, v goste smo povabili Natašo Pirc Musar, na Mali terasi pa se nam toži po bruseljski gospe.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov