Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 16. avg. 2021

TV Slovenija 1 • Pon, 16. avg.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Carigrad leži na stičišču Evrope in Azije in je prava mešanica različnih kultur. To je velemesto s proračunom, večjim od proračuna številnih držav. Spoznavamo ga z očmi Handan, nekdanje košarkarske reprezentantke, ki je novo strast našla v vodenju restavracije, v kateri strežejo pristno turško hrano, in Serhata, ladjarja, ki se s tekmovalnim jadranjem odmakne od skrbi stresnega delovnika.

Vse panoge teologije bi morale odkrivati tudi žensko podobo Boga, in ne le moške.

Na god dobrotnika svetega Miklavža in pred praznikom brezmadežnega spočetja Device Marije bomo govorili o tem, zakaj bi morale vse panoge teologije odkrivati tudi žensko podobo Boga, in ne le moške.
Pri škofijskem odboru za mlade v nadškofiji Maribor so mladim na spletu pripravili poseben adventni program. Redovnice in redovniki kot prostovoljci pomagajo najranljivejšim med nami.
Tretjega decembra se je pred 220 leti rodil naš največji pesnik France Prešeren. Komentarji k novi izdaji njegovih Poezij ga skušajo približati vsakomur.

Na obisk pride Polonin bivši mož Viktor. Njegov prihod zaznamujejo nepričakovani zapleti. Hčerkama je prinesel darila, pa še tangice za Polono. Blaž je ljubosumen. Viktor navduši sosedo Rogljevo, ki je njegova oboževalka. Preden hčerki odpelje ven, Viktor opravi še nekaj manjših popravil v hiši.

V prvi oddaji bodo krajinarji spregovorili o pomenu načrtovanja vrtov in predstavili nekatere ključne elemente, ki se pojavljajo na večini vrtov.
V naslednjih 4 oddajah pa bomo predstavili posamične vrtove, zbrane po njihovih avtorjih, krajinskih arhitektih in oblikovalcih vrtov.
Oddaje smo posneli v letu 2014.

Scenarist in urednik Stane Sušnik, režiserka Petra Hauc

Tokrat bo gost Intervjuja frančiškanski duhovnik, pater Bogdan Knavs, ki službuje v frančiškanski skupnosti Sveta Gora nad Novo Gorico. Pater Bogdan, ki je med ljudmi eden najbolj priljubljenih duhovnikov mlajše generacije, bo v pogovoru s Ksenijo Horvat spregovoril o prazniku Marijinega vnebovzetja, o slovesu od lani preminule matere, o tem, zakaj je etično in krščansko maševati tudi za padle partizane, in o svoji želji, da bi prenovitveni duh papeža Frančiška zavel tudi po Sloveniji.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Max, Reynolds in Bloomova se spopadajo z obtožbo, da so pri bolniku izpred nekaj tednov povzročili smrt iz malomarnosti, in zato bolnišnici grozi tožba. Dr. Frome pomaga deklici, ki zaradi nenavadnega dogodka v šoli kaže simptome posttravmatske stresne motnje, zato sklene, da se bo pogovoril z ravnateljico šole. Dr. Kapoor se zaradi črne mačke, ki jo hoče Ella vzeti domov, prepusti vraževerju.

NEW AMSTERDAM (II.) / ZDA / 2019
scenarij: David Schulner, Aaron Ginsburg, David Foster, Laura Valdivia
režija: Michael Slovis, Don Scardino, Jamie Payne, Nick Gomez, Peter Horton
v glavnih vlogah: Ryan Eggold, Janet Montgomery, Freema Agyeman, Jocko Sims, Tyler Labine, Anupam Kher

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Položaj visokega predstavnika mednarodne skupnosti v Bosni in Hercegovini je uradno prevzel Christian Schmidt. Njegov predhodnik, Valentin Inzko, je ob koncu svojega več kot desetletnega mandata spremenil kazenski zakonik BiH ter uvedel zaporne kazni za vse, ki zanikajo sodno dokazana dejstva o vojnih zločinih, vključno z genocidom v Srebrenici, in nagrajujejo ali poveličujejo storilce teh zločinov.
Ob desetletnici farant-pavrov, kakor se imenujejo člani Kmečke skupnosti JUENA, je v Globasnici nastala filmska dokumentacija z naslovom Farant – kmečka opravila skozi čas. Strokovno je sodeloval svetovalec Kmetijske zbornice Koroške Marian Tomažej, podjetje ARTIS je izvedlo snemanje in montažo, vse pa je vodila dialektologinja in etnologinja Herta Maurer-Lausegger.
Vokalna skupina Voxon iz Pliberka ima novo pevko in je posnela tri nove videospote. Čas brez koncertov in nastopov so glasbeniki iz Podjune izkoristili za delo v studiu in spomladi presenetili s tremi novimi produkcijami. Nova vokalistka je znana pevka Amina Majetić. Eden od novih posnetkov je „cover“ uspešnice Letim, s katero je zaslovela skupina Katrinas.
Celovški derbi v četrtem krogu nogometnega prvenstva v koroški ligi: Slovenski atletski klub gosti mestnega rivala ASK, novinca v ligi.
http://slovenci.orf.at

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Žan je opazil, da v njegovem novem mestu povsod poslušajo glasbo.
Boris in Doris povabita Žana v disko, a Žan se boji, da ne zna dovolj dobro plesati, zato povabilo zavrne. Ko člani njegove družine ugotovijo, kaj ga skrbi, stopijo skupaj in ga naučijo plesati snežniške plese. Nato se vsi samozavestni odpravijo v disko, a ko pridejo tja, spoznajo, da tukaj poslušajo popolnoma drugačno glasbo kot v Snežniku – in na tako glasbo oni ne znajo plesati. Žan stisne Mislija in se domisli – DJ-a prosi, naj zavrti babičino zgoščenko s polarno glasbo.

Nejko ima polno glavo vprašanj. Mavricija ves dan sprašuje zakaj, zakaj, zakaj, dokler rak ne more več zdržati in predlaga, da vprašanja zastavi še drugim prijateljem, ki mu bodo morda znali odgovoriti. Prijatelji poskušajo najti odgovore, ki pri Nejku sprožijo še večji plaz vprašanj.

Mikey se z očkom z Nove Zelandije preseli v zahodni Sydney. Tam bo očka igral za novo nogometno ekipo. Mikey ima v mestu teto, ki jima ponudi zasilno bivališče – v mehanični delavnici. Prvi šolski dan je za Mikeyja naporen, a tudi lep, saj odkrije nov šport.

Mandi in Pipi prenočujeta v gradu. Ko drugi gostje ugotovijo, da je v njem duh, takoj zbežijo, lastnik pa hoče vsiljivca pregnati. Toda grajski duh je zelo prijazen in v grad privabi nove goste.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Maribor še danes išče svojo identiteto, ki so mu jo po drugi vojni skušali vsiliti z vrsto industrijskih gigantov. A mu takšna ni bila lastna, zato so se vedno znova rojevali poskusi, da bi ji ubežali. V 50 in 60 letih prejšnjega stoletja najbolj s krogom, ki mu je dajal ton slikar, scenograf, restavrator in pedagog Maks Kavčič. Bil je karizmatična osebnost in je kot takšen vplival na mnoge stvari v mestu, ki je sicer veljalo za industrijsko. S sopotniki, med katerimi so bili Vrišer, Teply, Baš, pa slikarja Tošo Primožič ali Ludvik Pandur, je po drugi svetovni vojni postavljal temelje kulturnega razvoja Maribora.

Na obisk pride gospa Zajec z velikim trebuščkom. Vsi veselo ugotovijo, da je v njem dojenček, a čaka jih še večje presenečenje!

Simon povabi na obisk Lijo, da se bosta igrala z novim daljinsko vodenim avtkom. Odločita se, da raje počakata na Gašperjev popoldanski dremež. Simon se boji, da bi Gašper avtek pokvaril. Gašper pa ni prav nič zaspan. Liji in Simonu se končno posveti, kako ga bosta uspavala. Za začetek malce spretnostnega ogrevanja. Odličen domislek! Od utrujenosti vsi trije omahnejo v spanec!

Mavricija muči srbečica, zato ga Nejko odpelje k zdravnici. Zdravnici se zdi, da je tudi Nejko bolan, zato jima predpiše zdravila. Ko prijatelji slišijo, da sta zbolela, se trudijo, da bi poskrbeli zanju. Na Nejkovo veliko žalost. Zdravljenje je zelo neprijetno in prijatelje poskuša prepričati, da sploh ni bolan.

Mali Timotej in njegov prijatelj mravljinčar sta prvaka v pihanju mehurčkov iz milnice. Velikanski mehurček ju odnese do orjaške zvezde, ki bo eksplodirala! Bum!

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Poletni Tednikov izbor: Iz minusa v plus. Ljubezen v času korone. Dragocene slovenske pasme. Gluten na zatožni klopi. Yugo 45.

Dr. Fuchs obvesti Edwarda, Esther in Claro, da lejdi najverjetneje ne bo preživela noči. Medtem ko se Edward poslavlja od tete, Clara pove Esther, da jo je Edward izdal. Mary namigne Tomu, da bi morda regato iz spoštovanja do lejdi Denham morali odpovedati, toda Tom o tem noče niti slišati. Georgiana še vedno joče za Otisom in ždi v svoji sobi. Charlotte, ki je razočarana nad Sidneyjem, se dogovori z mladim Stringerjem, da se bosta družila na regati.

SANDITON / Velika Britanija / 2019
scenarij: Andrew Davies
režija: Olly Blackburn, Lisa Clarke, Charles Sturridge
v glavnih vlogah: Rose Williams, Theo James, Anne Reid, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Jack Fox, Charlotte Spencer, Lily Sacofsky, Elizabeth Berrington, Adrian Rawlins, Turlough Convery

Serija TV vinjet prinaša opomnik na življenje ljudi, pomembnih za slovensko zgodovino, družbo in kulturo, ki so danes skoraj pozabljeni.

Fran Vesel je postal zbiralec in fotograf. Svoje premoženje – dve hiši v Ljubljani, je zapustil slovenskemu narodu. Zbiral je vse, kar je bilo povezano s kulturo, še zlasti z umetnostjo in slikarji. Fotografiral je različne dogodke in ljudi, tudi Ivana Cankarja ter ustvaril zajeten opus, ki predstavlja dragocen dokument časa.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Na Ljubljana Festivalu si bomo ogledali broadwayski muzikal Chicago v režiji in koreografiji Mykala Randa, predstavili nagrajence mednarodnega filmskega festivala v Locarnu in program Festivala kratkega filma – FeKK 2021. V Mariboru se te dni začenjajo vzdrževalna dela na 560 let starem Čeligijevem stolpu. Gre za obrambni stolp, ki je del nekdanjega mestnega obzidja. Prebrali smo tudi Šolo za delikatne ljubimce, novo knjigo Svetlane Slapšak.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Wisting se trudi rešiti ugled in kariero in na lastno pest znova preiskuje Cecilijin primer. Nanj se obrnejo tudi starši pogrešane Linnee, ki menijo, da policiji ni mar zanje, Wistinga pa vidijo kot človeka, ki se ne meni za pravila. Wistinga obišče tudi nekdanji zapornik Vidar Haglund. Pove mu, da ve, kdo je priredil dokaze o njegovi krivdi, to pa bi lahko dokazal šele Wisting.

WISTING / Norveška, Danska, Švedska, Nemčija, Irska / 2019
scenarij: Trygve Allister Diesen, Kathrine Valen Zeiner
režija: Trygve Allister Diesen
v glavnih vlogah: Sven Nordin, Carrie-Anne Moss, Richie Campbell, Thea Green Lundberg, Mads Ousdal

Simfonični orkester RTV Slovenija je v okviru svojega glasbenega cikla gostil svetovno znanega ruskega pianista Konstantina Bogina, ki je v zadnjih letih reden obiskovalec Slovenije. Večkrat se je že predstavil na solističnih in komornih koncertih pri nas in vodil dobro obiskane klavirske seminarje, ki privabljajo mlade nadobudne pianiste. Tokrat je stopil na veliki oder Cankarjevega doma in občinstvu predstavil interpretacijo klavirskega koncerta, ki ga je napisal njegov rojak Rodion Ščedrin.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov