Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 8. maj. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 8. maj.

Danes sta Sara in Raček v umetnostni galeriji, kjer si ogledujeta slike. Račku je strašno všeč podoba kruha, toda ta žal ni pravi. V galeriji srečata Mesca, ki je ravno na poti v službo. Pokaže jima sliko svojega pradedka in pove, da je slikal tudi sam. Sara bi ga rada spodbudila, da bi se spet lotil slikanja.

Maks je mišek, ki se boji neviht. Hana ga nauči s slikanjem nadzorovati strah.

Tilka je odkrila obroče in prijatelji se odločijo, da jih bodo preskakovali. Rija, Čačka in Capek odlično skačejo in tudi Hektorju vedno bolje gre. Le Rompi ima težave, prevelik je, da bi lahko skakal skozi obroč. Prijatelji nočejo, da bi se Rompi počutil zapostavljenega. Na vrtu najdejo marjetice in Rompiju pripravijo čudovito presenečenje!

Zunaj dežuje, zato morata Pepa in Jure ostati v hiši. Ko čakata, da bo nehalo deževati, jima oči pujs pokaže zabavno igro.

Zajček Rjavček in Poljska miška sta prestrašena zaradi strašne zgodbe Sovice Belke. Ko zaslišita nenavadne glasove, sta prepričana, da je to grozljivo bitje. Ju bo Zajec Rjavec lahko potolažil?

Zaradi Zajcev ima Valentinček le nekaj ur časa, da posname film za natečaj Novi upi. Kalimero in prijatelji v filmu igrajo gusarje, a bratranci Zajci namenoma pokvarijo vsak posnetek. Kalimero mora rešiti Valentinčkov film, pa čeprav to pomeni, da Zajci dobijo stranske vloge.

Pozdravljen, fenek! Majhna lisica si, najmanjša na svetu. Tvoj dom so puščave in stepe na severu Afrike, na primer puščava Sahara. Nekateri ti rečejo kar žepna lisička, tako majhen si! Oh, tudi jaz bi te skrila v svoj žep.

Čarli si za svojo doma narejeno raketo iz jogurtovih lončkov, folije in zamaškov v šoli prisluži nagrado. Ker je tako dragocena, ne dovoli, da bi se kdo igral z njo, in jo spravi na najvišjo polico v svoji sobi. Lola mora obljubiti, da se med njegovo odsotnostjo ne bo igrala z njo. Toda Simon Lorenci, Lolin namišljeni prijatelj, jo vseeno prepriča, da je treba slone prepeljati v drugo deželo prav s Čarlijevo raketo. Le kako se bo to končalo?

Otroci so ostali sami v brlogu in ga razmetali. Ker ne želijo, da jih starša okregata, si izmislijo, da je nered povzročila divja zver. Govorice se začnejo kot blisk širiti med sosedi in v gozdu zavlada prava panika. Otroci lahko popravijo nastalo škodo le s priznanjem resnice.

Zafrk se na gori Rushmore pretvarja, da je navaden turist. Toda tja je prišel zato, da bi podobo svoje glave dodal glavam štirih ameriških predsednikov, izklesanim v skalo. To delo zaupa robotkom, ki pa svoje naloge ne opravijo najbolje.

Motorčki spremljajo policista Klepca pri njegovem delu, toda Nikiju se zdi vse skupaj premalo razburljivo. Potem pa pridejo do opuščene garaže, za katero misli, da je tajni brlog profesorja Motolumpa.

Med pripravami na praznovanje obletnice Belinega prihoda na kmetijo Sebastijan Adeli in Sašku pripoveduje o njunem prvem srečanju. Sam se je takrat med sošolci počutil kot črna ovca, predvsem zaradi Kameronovega ustrahovanja. Cezar pa mu ni hotel razkriti, kdo so njegovi pravi starši. Odločil se je, da pobegne in jih poišče. Med potjo je srečal orjaško belo žival na begu pred hudobnim divjim lovcem. Za pobeg mu ni bilo več mar, upal je le, da mu bo uspelo ukrotiti prekrasnega psa, ovčarko, ki je dobila ime Bela. Cezar mu obljubi, da jo bosta branila pred divjim lovcem Antonom. Končno mu izda tudi skrivnost o tem, kako je prišel na svet. Rodil se je v bivaku na Mogočnem vrhu, njegova mama pa je umrla. Cezar mu pokloni njen medaljon z vgraviranim gorskim vrhom. To še podžge Sebastijanovo ljubezen do gora. In praznovanje prijateljstva se lahko začne!

Mama Polenta uči Štefa plesati čačača za večerni ples v mestni hiši. Zaradi napake na plinski napeljavi ne smejo uporabljati tamkajšnje kuhinje. Meščani se morajo domisliti rešitve, zato Štefu postavijo žar kar na mestnem trgu, kjer uredijo tudi začasno plesišče.

Ernest je izgubil gumb svoje harmonike in ne more več igrati svojega najljubšega glasbila. Celestinca je prepričana, da je gumb vzela skrivnostna Zelena miš, ki zbira izgubljene stvari.

Pes Bitzer misli, da bi ga kmet rad zamenjal, zato mu Jon pomaga trenirati. Bitzer pa s svojo vadbo pretirava in začne voditi kmetijo z vojaško natančnostjo.

Peppermint Patty razmišlja o ljubezni, ampak Charlie Brown ni najbolj primeren za razglabljanje o tem. Peppermint Patty ima tudi težave v šoli. Je to mogoče zaradi njenega velikega nosu? In kaj se zgodi, ko se z Lucy odločita, da si bosta dali predreti uhlje?

Šestošolka Kelly potrebuje pomoč. Na razrednem preverjanju jo vsak teden premaga kandidat iz nasprotne skupine. Za krinko najame Nezmotljive, v resnici pa si želi samo, da bi ji Maudie pomagala pri učenju. Bistra Maudie pa se ne ustavi pri inštrukcijah, ampak razkrinka razredne goljufivce.

Prenos nedeljske maše iz župnije Štivan pri Devinu. Maševal bo Giorgio Giannini.

»Še nikoli nisem srečal tako nevednega človeka, da se ne bi mogel kaj naučiti od njega.« (Galileo Galilei)
razmišlja SIMON POTNIK

Najstarejša slovenska založba Mohorjeva družba neprekinjeno deluje že 170 let in predstavlja tudi začetek organiziranega slovenskega knjižnega založništva. Oddaja pripoveduje o nastanku in razvoju Mohorjeve družbe ter pomenu založbe za ohranjanje slovenskega jezika, širjenje bralne pismenosti in oblikovanja slovenske nacionalnosti.

Pričakujemo novo vlado, zato smo se želeli pozanimati, kaj lahko od nje pričakujemo. Vsem parlamentarnim strankam smo poslali 5 zanimivih vprašanj. O tem takoj na začetku oddaje.
V nadaljevanju pa bomo govorili tudi o tem, kako v lokalnih skupnostih skrbimo za samooskrbo. Bili smo na Kozini, v Izoli, Piranu in Bertokih. Govorili bomo o prenosu lastništva, upravljanja in vzdrževanja namakalnega sistema Vogršček z države na občine. Pa o robotih, ki vse bolj vstopajo tudi v sadovnjake. Za ljubitelje posebne specialitete, tartufov, bo zanimiva reportaža o tem, kako se jih goji. Zamejski kolegi so obiskali vinski sejem Vinitaly. Spoznali boste novo vinsko kraljico Slovenske Istre in se z njo sprehodili po festivalu oranžnih vin v Izoli.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Glasbeni gostje petkovega večera so Saša Lešnjek, Tamar Duh in Natalija Cerar, Slovenski zvoki, Prizma, Ansambel Banovšek in Akordi, Marko Vozelj z Mojstri, Vinko Cankar z Mladimi Dolenjci in Ansamblom Banovšek, Dejan Vunjak ter BePop, Game Over in Sebastian. Vsi v družbi najboljšega petkovega benda – Diamantov - ter voditeljev Melani Mekicar in Blaža Švaba.
Druga tekma v tretjem krogu za Najboljši kraj postaja vročična z ekipama Idrije in Ptuja. Za Idrijo se potijo Rok Turk, Valerija Božič, Žiga Lakner in njihov kapetan Žiga.
Trojico s Ptuja sestavljajo Urška Vučak, Miha Malek, Gašper Malek in njihov kapetan Miha.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Novozelandska drama o vdovcu, ki mu skozi žalovanje pomagajo ekscentrični sovaščani.

Ross je zaprt, tih in marljiv kmet, močno vpet v vsakodnevno rutino. Z ženo Ruth, ki obožuje zborovsko petje, vsak dan opravita delovne obveznosti na kmetiji. Čeprav ne govorita veliko, je njuna zveza močna. Nato pa Ruth nenadoma umre in Ross je izgubljen. Žaluje tako, da se zaposli z opravili na kmetiji. Ker nujno potrebuje dodaten par rok, da bi kmetija preživela, pokliče na pomoč odraslega sina Brucea. Ta očetu pomaga kljub temu, da Ross od njega pričakuje preveč, poleg tega pa je oče zelo trmast in sinu ne pusti soupravljati kmetijo. Ross postopoma vendarle dovoli, da mu pomagajo tudi sovaščani. Tako razbremeni sina, otoplijo pa se tudi njegovi odnosi s soljudmi.

Izvirni naslov: BELLBIRD / Novozelandski film, 2019 / Režija, scenarij: Hamish Bennett / Igrajo: Marshall Napier, Annie Whittle, Cohen Holloway

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kmetu se slabša vid in ne opazi ovčjih potegavščin. Bitzer presodi, da mora dobiti nova očala, zato jih naroči po spletu. Da zabave ne bo konec, hoče Jon Riti preprečiti njihovo dostavo.

Nedeljsko popoldne je oddaja z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi izzivi in dobro glasbo.
Bernarda in Jože gostita režiserja Mitjo Okorna, ki je svojo filmsko kariero zgradil na Poljskem, režiral pa je tudi hollywoodsko romantično dramo Leto življenja. V goste prihaja tudi naš najuspešnejši biatlonec Jakov Fak, iz Torina pa se z najbolj svežimi informacijami glede njihovega nastopa na velikem odru Pesmi Evrovizije oglašajo člani skupine LPS. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita kmečka ženica iz Dolenjske Mama Manka in njen sosed Jože (igra Franci Kek). Na glasbenem odru nastopajo Rock Partyzani s pesmijo Tekma in skupina Čuki, ki ob 30-letnici izdaje pesmi Krokodilčki predstavlja njeno osveženo verzijo. Terenski dopisnik Gianni je tokrat obiskal razstavo ljudske umetnosti države NSK v Slovenskem etnografskem muzeju.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Črta prevzamejo zgodbe domačinov o “prekletem” borštu, ki ga je podedoval. Ne verjame jim, a ne traja dolgo, preden se v njem sam izgubi.

Črt se zbudi gol sredi travnika in dojame, da se Trigrad poigrava z njim. Posluša zgodbe domačinov o podedovanem borštu, prepovedanem delu gozda, v katerem izginjajo ljudje. Postavlja vprašanja o svoji mami in ko enkrat sam vstopi v gozd, ne najde več poti iz njega. Po mrzli noči vaščani sprožijo iskalno akcijo.

Gost oddaje Intervju je režiser Jaša Jenull, najprepoznavnejši obraz t. i. petkovih protestov, na katerih so udeleženci več kot dve leti zahtevali demokratizacijo slovenske družbe. Jaša Jenull je sicer eden od soustanoviteljev kolektiva KUD Ljud, vodja mednarodne skupine Tretja roka, s katero gostuje na evropskih festivalih umetnosti v javnem prostoru, in nekdanji umetniški vodja Šentjakobskega gledališča. Z Jašo Jenullom se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Mati samohranilka Ana in njeni štirje otroci živijo na vojni fronti v Doneškem bazenu v Ukrajini. Zunanji svet je postal preplet bombnih napadov in kaosa, a družini uspeva ohraniti dom, poln življenja in svetlobe. Povezuje jih tudi strast do filma, zato člani družine ustvarjajo filmsko pripoved o življenju v vojni. Za Ano in otroke je preoblikovanje travme v umetniško delo najboljši način boja proti razčlovečenju.

THE EARTH IS BLUE AS AN ORANGE / Ukrajina, Litva / 2020 / Režija: Irina Cilik

Solist ljubljanske operno-baletne hiše, baritonist Marko Kobal, v televizijskih upodobitvah interpretira arije iz oper Ples v maskah G. Verdija, Aleco S. Rahmaninova in Glumači R. Leoncavalla. Simfonikom RTV Slovenija dirigira David de Villiers. Režiser Aleš Žemlja, urednica Danica Dolinar.

Simfonični orkester RTV Slovenija je pod vodstvom dirigenta, hkrati pa tudi diplomiranega pianista Simona Krečiča pripravil koncert klavirske glasbe. Poimenovali so ga »Noč klavirjev«, saj se je v enem večeru na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma predstavilo kar pet mladih pianistov na petih klavirskih koncertih. V tokratni oddaji boste spremljali Rapsodijo na Paganinijevo temo v a-molu, op. 43, skladatelja Rahmaninova, v izvedbi pianista Danijela Breclja (1998). Klavir se je začel učiti na Glasbeni šoli v Novi Gorici, že pri dvanajstih letih pa ga je v razred nadarjenih otrok sprejel priznani ruski pedagog in pianist Sijavuš Gadžijev. Magisterij je opravil na Pariškem državnem konservatoriju in se izpopolnjeval na Salzburškem Mozarteumu in Pianistični akademiji v Imoli.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov