Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 1. okt. 2022

TV Slovenija 1 • Sob, 1. okt.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Lunin gozd je kraj, kjer se živali resnično dobro počutijo. Mnogi ne vedo zanj, le tisti, ki bodo z nami prebrali to zgodbo, bodo izvedeli za ta čudoviti kraj. Vanj se je zatekel lačen in premražen volk in prav nič se mu še ne sanja, da se bo tam zgodilo nekaj izjemno lepega. Hitro se v Lunin gozd preselimo tudi mi! Polona in Bor poskušata tja priti kar s čarovnijo. Jima bo uspelo?

Živa je mislila, da je ona tista, ki ve vse. Na koncu mora priznati, da ne ve ničesar, da pa lahko skupaj s prijatelji najde marsikateri odgovor.

Oči Pujs ima doma knjigo iz knjižnice, ki bi jo moral vrniti že zdavnaj. Družina se odpravi v knjižnico, kjer si sposodijo še več knjig.

Medveda razmišljata, kaj bi skuhala za kosilo. V hladilniku imata samo nekaj jajc. Miša si želi palačinke z jagodami, Medo pa umešana jajca z gobami. Zaradi različnih želja se skregata in Miša odvihra v gozd nabirat jagode, medtem ko Medo začne pripravljati jajca. Kmalu spoznata, da sta se sporekla brez razloga in da je prijateljstvo pomembnejše od hrane. Pobotata se in skupaj pripravita palačinke z gobami.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

V ringu sta plamenec in noj. Nerodni sodnik ju ovira pri boju.

Mumindol preseneti povodenj in prebivalci Muminhiše čez noč postanejo brezdomci. Ker so neustrašni in iznajdljivi, hitro najdejo nov dom – plavajoče gledališče. Kaj pa, če v njem že kdo živi?

Pridružite se polžku, ki na kitovem repu potuje okrog sveta. Drznega polžka in kita grbavca druži nenavadno prijateljstvo. Skupaj odkrivata moč morja in nevarnosti, ki prežijo, če plavaš preblizu obale … Ali lahko polžek reši kita, ki je nasedel na neobljudeni plaži?
Polurna risanka je posneta po priljubljeni slikanici, ki jo je napisala Julia Donaldson in ilustriral Axel Scheffler.

V tej oddaji bomo iskali najnevarnejša orožja v živalskem svetu: najhitrejše čekane in žival, katere tišina je smrtno nevarna. Preizkušali bomo tudi najnevarnejše lovke, ki pripadajo orjaškemu lignju.
Čeprav imajo vsi glavonožci lovke s priseski, ima ta ligenj v njih skrito še posebno nevarno orožje.

Sezono Malih sivih celic zaključujemo veličastno, še bolj zabavno, glasbeno, povezovalno in obrnjeno na glavo. Voditelja tokrat nadeneta tudi čevlje tekmovalcev in se podata v labirint, Jasna pa stopi v njune. Najboljši tekmovalci kviza in Hitrih lončkov se pomešani med sabo, kot navijači in tekmovalci hkrati, preizkusijo v napihovanju balonov, skupinski pantomimi, glasbenih ugankah, jengi in snemanju pravega glasbenega video spota. Da je vzdušje še bolj pestro pa poskrbijo tudi Big band RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla in pregled najboljši ter najbolj zabavnih trenutkov sezone. Vas zanima, kako zveni Cup song v izvedbi voditeljskega tria, Big banda in tekmovalcev Hitrih lončkov in kdo je prvak tekme posameznikov v podiranju piramid, potem ne zamudite 32. oddaje.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Šolska hrana vam, kot pravite, veliko pomeni. Vlada je obljubila brezplačno šolsko prehrano in mi smo se tokrat v Infodromu pozanimali, ali se bo to zgodilo in kdaj ter kaj o tem menijo učenci na OŠ Rodica. V Infogromu smo mlade iz Kočevja in iz Spodnje Šiške povprašali, ali so že unovčili digitalne bone. Časa za to je še en mesec. Razložili smo, zakaj si dekleta na TikToku strižejo lase in s tem izkazujejo podporo ženskam v Iranu. Sredi poletja je bila v Celju gasilska olimpijada, najuspešnejša pa je bila mladinska ekipa iz Prostovoljnega gasilskega društva Drenov Grič - Lesno Brdo. Obiskali smo jih na vajah za nove tekmovalne podvige. Za konec smo spoznali še Amosa iz Nemčije, ki svoj invalidski voziček uporablja za skejtanje.

Amy se že veseli. Udeležila se bo državnega Sejma znanosti. Sanja o tem, da bo znanstvenica. In Holly bo rockovska zvezdnica. Potem bosta po 30. letu kupili vili in bosta sosedi. Holly in Oscar pripravljata pesem, s katero si bosta morda zagotovila nastop na koncertu priljubljene glasbenice.

Ste kdaj čutili, da vam lahko naslednja odločitev spremeni življenje? Ste se takrat prestrašili ali ste prisluhnili svojemu srcu? Holly se pripravlja na veliki korak. Mame žal ne bo na koncertu, ker mora ostati v službi, Heather potrebuje bratovo pomoč, Holly pa se zaplete že pri izbiranju obleke.

Natu se ponoči sanja, da je velik zvezdnik, v resnici pa je Wonderland v krizi. Harry najde rešitev: tečaj preživetja v divjini. To jih bo gotovo spodbudilo k pisanju novih pesmi. Chloe medtem začenja pripravništvo. Misli, da bo delala za Jordana, a se krepko moti. Sasha ima namreč svoje načrte.

Družinski zdravnik je nekakšen »vratar« v celotnem zdravstvenem sistemu, saj odloča o napotitvah na višje ravni zdravstva. Zdravnik, medicinska sestra in pacient naj bi z roko v roki gradili medsebojno zaupanje. Toda med epidemijo covida 19 se je ta pomembni odnos močno spremenil – osebni stik z zdravnikom so po večini nadomestila elektronska sporočila in posvetovanja po telefonu, po novem pa zdravstveni domovi vzpostavljajo spletne portale za elektronsko komunikacijo, ki naj bi nadomestili vzpostavljanje stika z zdravnikom po elektronski pošti. V zdravstvenih domovih so prepričani, da bo zdravstveno osebje z uvedbo novega spletnega portala zaradi zmanjšanja administrativnih opravil pridobilo dodaten čas, ki ga bo lahko namenilo obravnavi pacientov. V oddaji bomo prikazali prednosti, ki jih prinaša portal, ter način registracije in uporabe portala. S specialistko družinske medicine dr. Darinko Klančar bomo v studiu spregovorili o statusu družinskega zdravnika pri nas, pa tudi o prednostih in vseh pasteh, ki jih prinaša digitalizacija zdravstva, predvsem za del starejše populacije, ki bodisi ni vešča sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij bodisi jih ne zmore uporabljati. Kakšne pomisleke glede uvedbe spletnega portala imajo starejši, bo predstavila tudi zastopnica pacientovih pravic Duša Hlade Zore.

V krščanskih binkoštnih cerkvah so za to jesen pripravili vrsto koncertov z naslovom »Odmev slavljenja«. Nove pesmi slavljenja so nastale v času zdravstvene krize koronavirusne bolezni, ko so člani Krščanske binkoštne cerkve v Ljubljani začutili, da bi svojo vero poglobili s slavilnimi pesmimi. Nastal je album z naslovom »Gradimo skupaj«. Z našo kamero smo zabeležili utrip na koncertu v Antonovem domu v Ljubljani.

»Bog nam ni dal duha boječnosti, temveč duha moči, ljubezni in razumnosti.« (2Tim 1,7)
razmišlja GAŠPER MAUKO

Vrtec na Pušči praznuje 60 let delovanja, zato smo se pogovarjali s prvo vzgojiteljico v vrtcu – Vero Flisar, ki je leta 1962 sprejela prve romske otroke. Bili smo na posvetu o zgodnjih in prisilnih porokah, odpravili smo se tudi v Budimpešto. Udeležili smo se še branja "živih knjig", za oddajo pa smo pripravili tudi novo rubriko, namenjeno romskemu jeziku.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Obiskali smo »seniorsko« muco Bonnie. Svetujemo, na kaj moramo biti pozorni, če naša muca hujša. S predstavniki Društva študentov naravoslovja Univerze v Mariboru in dijaki Srednje prometne šole Maribor smo premagovali predsodke do živali kot so kače, kuščarji in podobno. Podoba Ptujskega jezera je te dni popolnoma drugačna. Milan Vogrin pojasnjuje zakaj. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Poletne oddaje Podjetno naprej predstavljajo zgodbe o okolju prijaznih rešitvah, inovativnih idejah ali pa kreativnih mladih, ki se pogumno podajajo na samostojno podjetniško pot na različnih področjih. Obiskali smo številna zagonska podjetja tako v Sloveniji kot tudi drugih evropskih državah, bili smo denimo v Estoniji, Grčiji, Albaniji in na Finskem. V okviru projekta INFO4EU smo tako v sezoni 2021/2022 pripravili 60 prispevkov in 30 zgodb o uspehu.

EUSAIR: V Tirani, v Albaniji, je potekal sedmi forum strategije Evropske unije EUSAIR, katere namen je povečati konkurenčnost in povezanost Jadransko-Jonske regije. Hkrati je potekalo tudi mednarodno tekmovanje POPRI International, kjer mladi predstavljajo svoje podjetniške ideje. Videli smo, kam usmerjajo svojo prihodnost.

Popri: Da vse več mladih želi spremeniti svet na bolje lahko vsak teden vidimo v naši oddaji Podjetno naprej, ki sodeluje v medijskem evropskem projektu INFO4EU, s katerim TV Slovenija spodbuja pametne, zelene in povezujoče ideje za prihodnost. Tako je v sodelovanju s Primorskim tehnološkim parkom potekal tudi dogodek POPRI Slovenija. Poglejmo nekaj izvirnih idej, najprej o patentu osnovnošolk za nogavice, sledita pas za slabovidne dveh gimnazijcev in kozmetika iz slovenskega medu študentk iz Novega mesta.

DZUNGLA PLANTS: V času epidemije covida19 so se stvari marsikomu postavile na glavo, a kljub temu ali pa prav zato so se rojevale tudi nove ideje. Spoznali smo zgodbo prijateljic, ki sta v tem času prepoznali svojo tržno nišo, ko sta se zaprti med štirimi stenami spraševali, zakaj si ne bi za boljše počutje sredi stanovanja ustvarili prave zelene džungle? Začeli sta s prodajo rastlin najprej na spletni strani Džungla plants, nato pa sta odprli še fizično trgovino. Kako se je ideja rodila in uresničila, kakšen je preplet prijateljstva in dela ter kakšne »zelene« trende med Slovenci sta opazili v naslednjem prispevku.

KORENIKA: V Šalovcih, v osrčju Krajinskega parka Goričko, se je nekdaj zapuščena kmetija prelevila v uspešno socialno podjetje, ki ne le da ponuja delo ranljivim družbenim skupinam, razrešuje tudi socialne, gospodarske ter okolijske težave, ki pestijo lokalno skupnost. Poleg ponudbe storitev za mlade kot so počitniški tabori, ter za starejše kot je večgeneracijski center Štorklja, socialna kmetija Korenika deluje tudi na področju turizma in kulinarike.

Gluhi in naglušni športniki so od nastanka samostojne Slovenije osvojili 17 olimpijskih medalj, 9 medalj na svetovnih in 26 medalj na evropskih prvenstvih. Sabina Hmelina in Samo Petrač ter ekipa gluhih košarkarjev so tudi prvi dobitniki kolajn za samostojno Slovenijo. Čeprav je Zakon za šport izboljšal položaj športnikov invalidov, največji uspehi gluhih športnikov ostajajo prezrti. Več srčnih zgodb gluhih športnikov, ki so prepletene v odličnem dokumentarnem filmu Preslišani uspehi, predstavlja tokratna oddaja Prisluhnimo tišini. Oglejte si jo v soboto, 1. 10., ob predvidoma 14.50, na Prvem programu Televizije Slovenija.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Hiša unikatnih detajlov smo jo poimenovali. Osnovni dizajn interijera je sicer temeljil na črno beli kombinaciji, vendar se je lastnica kot športna in modna navdušenka brez oklevanja odločila vnesti tudi nekaj intenzivnejših barv. S pomočjo arhitektke pa so si uredili še zunanji del, ki prav vabi k preživljanju časa na prostem.
Za stanovanja v blokih se marsikomu zdi, da ima človek ob morebitni prenovi na veliko koncih zvezane roke. V mestu ob Dravi smo ugotovili, da stene ne predstavljajo mej, če je v glavi polno idej. Pobliže predstavimo stanovanje, polno vrhunskega dizajna in drznih rešitev.
Dvajset let že »zori« vrt na Gorenjskem. Lastnica spoštuje naravo, zato je izbrala sonaravno vzgojo rastlin. Okrasni vrt je zasnovala po zgledu angleških okrasnih vrtov, s pomočjo moževih rok pa nastane veliko koristnega in lepega.

JESENSKA VISOKA GREDA
Irenina visoka greda je posajena tako, da višje rastline senčijo nižje. Pridelek je paradižnikov, jajčevcev in fižola, ki ga je nabrala za zadnjo letošnjo domačo obaro, je bil zato dober. Gredo je nekoliko obnovila, preden je vanjo posadila radiče.
ZASADITEV V ZLATOLIČJU
Nadaljujemo preurejanje in osvežitev okrasnega nasada v Zlatoličju. Z utrjene brežine je Sebastjan Lipar izkopal nekaj rastlin. Presadil jih bo na drug, bolj senčen prostor, ki ga bodo poživile tudi novo izbrane trajnice.
PEKOČNOST ČILIJEV
Izmed 40 sort čilijev, ki jih vzgajajo Legnarjevi, predstavljamo Žigov izbor najlepših in najbolj pekočih plodov. Žigo spremljamo ga od spomladi, ko je začel vzgajati 1500 sadik, ki že od avgusta, pa še zdaj, dozorevajo.
BUČE: TEŽKE, LEPE IN DOLGE
V Mozirskem gaju se na ogled še 'šopirijo' posebne buče. Vse res velike, pa težke, dolge ali preprosto – najlepše. Njihove sorodnice – lubenice, težke tudi kot povprečna odrasla ženska (64 kg), so lastniki že odpeljali domov. Po semena buč velikank, ki so tekmovale na 12. državnem tekmovanju, pa pridejo čez kak teden...

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Luka in Lučka sta na plaži. Trudita se, da bi zmagala na tekmovanju v gradnji peščenih gradov. Zamišljata si, da sta v srednjeveškem gradu. Sovražnik se bliža in ga hoče oblegati. Bo Luki in Lučki uspelo pobegniti?

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Svoje znanje in srečo bo tokrat v kvizu Joker preizkusil upokojeni častnik slovenske vojske in veteran vojne za Slovenijo Vasiljie Maraš. Odraščal je v Brežicah, zdaj pa z ženo in dvema sinovoma živi v Novem mestu. Njegova strast je vinograd, ima svoj cviček, ki ga prideluje po stari recepturi svojega deda. Kot sotekmovalec se mu bo v studiu pridružil mož ženine sestrične Andrej Grum.

V Kaj dogaja? pa tokrat govorimo še o luknji v Severnem toku, štejemo podpise kandidatov in preverjamo, kaj je Pahor počel v New Yorku. Na terenu smo raziskovali, zakaj gre vedno več Slovencev po gobe, v telenoveli Palomar pa o novih težavah vladne koalicije. Spet bo z vami Beseda tedna, v kateri se bo Magister Baltić ukvarjal s spolitizacijo naše družbe. Naš gost v studiu bo novinar, radijski voditelj in borec za pravice dvokolesnikov Matej Praprotnik, na Malo teraso pa iz daljne Irske prihajajo legendarni The Davkiners.

Kriminalistka Karla Mohr postaja v preiskavi Sonjine smrti vse bolj pristranska, saj se boji, da je vpleten tudi njen sin. Hannis raziskuje sledi po prispevku, ki ga je Sonja pripravljala z radijskim voditeljem Pállom, s čimer ogroža tudi svojo varnost. Páll se prebudi iz umetne kome in hoče govoriti s policijo.

TROM / Danska / 2021
Scenarij: Torfinnur Jákupsson, Donna Sharpe
Režija: Kasper Barfoed, Davið Óskar Ólafsson
V glavnih vlogah: Ulrich Thomsen, Maria Rich, Olaf Johannessen, Mariann Hansen, Frida av Fløtum, Helena Heðinsdóttir, Gunnvá Zachariassen

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Z kot Zachariah je napet znanstvenofantastični triler, središče katerega je mlada Ann, ena izmed zadnjih preživelih po strašni jedrski katastrofi apokaliptičnih razsežnosti, ki je prizadela Zemljo in z nje izbrisala skoraj vse človeštvo. Ko zadnji trije preživeli dojamejo, da so prepuščeni sami sebi, se v iskanju upanja in rešitve pred večno samoto znajdejo v ljubezenskem trikotniku.

Originalni naslov: Z FOR ZACHARIAH
Leto produkcije: 2015
Država: koprodukcija
Žanr: znanstvenofantastični film
Režija: Craig Zobel
Scenarij: Nissar Modi po knjigi Roberta C. O'Briena
Igrajo: Chiwetel Ejiofor, Chris Pine, Margot Robbie

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov