Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 1. okt. 2022

TV Slovenija 2 • Sob, 1. okt.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

Ob iskrenem in doživetem pričevanju Justine Doljak iz Predgriž na Črnovrški planoti nad Idrijo spoznamo življenje nezakonske deklice in njene družine. Justina je bila najprej stigmatizirana, ker je bila brez očeta oz. je ta ni priznal. Pozneje pa jo je močno zaznamovala vojna, ki je v teh krajih terjala visok krvni davek in veliko strahu ter trpljenja. Ob Justininem pričevanju spoznamo razmere, v katerih je z družino živela pred vojno in tudi po tem, ko je bil ubit njen očim in se je družina znašla v veliki revščini. Justina govori o neverjetni osebnosti mame, ki je premagala vse te preizkušnje in je tri hčerke spravila do kruha. Justina je postala učiteljica, čeprav se ji je napovedovala akademska kariera. Najdlje je službovala v Grgarju pod Sveto goro, kjer si je tudi ustvarila družino in kjer živi še danes. V času učiteljevanja so jo ovirali, ker ni hotela stopiti v komunistično partijo. »Ne morem izdati svoje družine,« si je takrat rekla in zaradi tega ni napredovala. Je neutrudna raziskovalka krajevne zgodovine, zaslužna za imeniten Grgarski zbornik ter druge knjige, ki pričajo o dediščini in ljudeh v teh krajih.

Irenin oče že dolgo ni bil tako dobre volje. Jaka ni več, na dvorišču je samo še kup njegove krame. Ko se Jaka pripelje, ugotovi, da njegov ključ ne odpira več hišnih vrat. Iz obupa začne groziti z odvetnikom, vendar se Irenin oče njegovim grožnjam smeje. Pri Poldetu in Pavletu je vse po starem, le, da ima Pavle novega prijatelja, Cenetov dan pa polepša Irena, ki ga prosi za uslugo in Cene ji seveda ustreže. Zvečer se Irena in Cene odpeljeta v Zbilje, kjer so naročili poročno torto, in Cene se spotoma izkaže za pravega kavalirja. Irenin oče žari od zadovoljstva, navdušen je z razpletom družinske drame in v dobri družbi proslavlja deložacijo nesojenega zeta.

Frakl ima novo kelnerco in bi rad povabil družbo na piknik, vendar se izkaže, da je za ta dan napovedana zabava v pekarni. Povabljen je tudi župnik, nihče pa ne ve za kakšno slavje gre, saj je Irenin oče tako skrivnosten, da tega ni razkril niti Ireni. Skrivnost pa je tudi, kam je izginil Boštjan, ki ga Cene že nekaj dni išče. Ko od župnika izve, da so Boštjana menda videli pri Karmen, se odpelje tja in res ima kaj videti. Zvečer so na zabavi pred pekarno zbrani takorekoč vsi in vzdušje je pravo, pogosti pogledi in smehljaji pa pričajo o tem, da se med Cenetom in Ireno nekaj dogaja. Ko Irenin oče naposled oznani, zakaj so se pravzaprav zbrali, veselju ni videti konca. Pekarna gre naprej iz roda v rod, in zdi se, da prihajajo boljši časi.

Neisha je z Big Bandom RTV Slovenija predstavila povsem novo in svežo glasbeno poslastico. Program je večinoma izbor njenih uspešnic, prirejenih prav za nastop z Big Bandom. Koncert je prežet s funkom, soulom in R'n'B-jem, za kar poskrbijo izbrane priredbe iz časov od 60. do 80. let prejšnjega stoletja, ob tem pa je mogoče slišati tudi drugačne ritme, od valčka (Malo tu, malo tam) do koračnice (Tiste lepe dni) in disko funka (I can't stand no rain) pa vse do makedonskega ora (Ne daj da gledam u nebo).

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Letošnjo zimo in pomlad bomo s strokovnjaki različnih področji iskali odgovore na izzive sodobne osebne multimodalnostne mobilnosti v pretežno urbanih okoljih, se z avtom popeljali v lepe spomine in čase, ko smo se znali odpeljati po lepih lokalnih cestah do tudi Googlu skritih domačih naravnih kotičkov. Pogledali bomo v prihodnost slovenske vozniške umetne inteligence, nadaljevali z našimi preventivnimi pobudami, testirali bomo nove zanimive avtomobile, govorili s tistimi, ki so jih zasnovali, izdelali, in tistimi, ki jih morajo prodati. S pomladjo pa prihaja pred gledalce TV Slovenija in bralce spletnega portala rtvslo.si, še nekaj prav posebnih vsebin in novosti, ki pa naj za zdaj ostanejo še presenečenje.

V tokratni oddaji bomo povezali prihodnost s preteklostjo. Najprej s slovitim Volkswagnovim kombijem, posodobili ga bomo s testom novega multivana, v moderni hibridni izvedbi, pa tudi s še bolj modernim električnim kombijem, ki sliši na ime ID.buzz. Le- tega smo vozili po čudoviti danski prestolnici. Govorili bomo tudi o Renaultovem meganu, ki je po novem stoodstotno električen, pika na i oddaje pa bodo BMW-jevi motocikli, ki so kljub modernejši tehniki videti kot klasiki ameriškega Harley-Davidsona.

*****

*****

Zaradi električnega udara v kopalni kadi umre prostitutka Sophia Zauner. Njena kolegica Sherry na posnetkih varnostne kamere prepozna sumljivi stranki. Krivca izda izgubljena škatlica vžigalic. Ko Wohlfahrt ugotovi, da je bil v času umora v sobi prostitutke še nekdo, se primer dodatno zaplete.

SOKO Wien (XV.) / Avstrija / 2019-20
Scenarij: Markus Staender, Martin Muser, Jens Schäfer, Frank Weler, Andreas Quatsch idr.
Režija: Holger Barthel, Olaf Kreisen, Holger Gimpel, Sophie Allet-Coche
V glavnih vlogah: Stefan Jürgens, Michael Steinocher, Lilian Klebow, Brigitte Kren, Maria Happel, Helmut Bohatsch

Komedija. Inkeri, 75-letnica, je med prepirom po nesreči s ponvijo udarila svojega moža in ga ubila. Zato pobegne, poleg pa pritegne še svoji sestri, Raili in Sylvi. Potovanje po Finski se spreobrne v pravo pustolovščino, polno podjetnih dejanj, daljnih, a živih spominov in grešnega plesanja v klubih na podeželju. Končno se druščina znajde pred Inkerijino univerzo iz mladosti. Inkeri od nekod iztakne Eina, svojo gorečo ljubezen iz študentskih let, kar jo spomni na mladostne sanje mlade revolucionarke, ki se jim je morala odpovedati zaradi patriarhalnega zakona, v katerega je stopila kmalu zatem. Inkeri se še enkrat znajde pred odločitvijo, kaj storiti s preostankom življenja. Ali bo še naprej ostarela, prestrašena vdova, katere življenje je v glavnem mimo, ali pa bo preostanek življenja zgrabila za roge in ga živela po svoji volji.

LADIES OF STEEL / TERÄSLEIDIT/ FIN / 2020
Režija: Pamela Tola / Scenarij: Aleksi Bardy, Pamela Tola / Igrajo: Leena Uotila, Seela Sella, Saara Pakkasvirta, Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka, Samuli Niittymäki, Jani Volanen, Pamela Tola, Lauri Tilkanen, Linnea Skog, Lilian Pärni, Anna Paavilainen, Anna-Leena Härkönen, Ilona Chevakova, Rea Mauranen, Juhani Niemelä, Marja Salo, Mio Tola, Yasmine Yamajako, Jukka Virtanen, Markku Haussila, Eero Herranen, Eeva Muttonen

Desetdnevno dogajanje desete obletnice Kina Šiška se je zaključilo z dnevom urbanega dogajanja in z nastopom domačih izvajalcev, ki so v tem obdobju zaznamovali tako Kino Šiška kot slovensko glasbeno sceno: MRFY, Koala voice, YGT, Matter, Klemen Klemen, zalagasper in Laibach.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov